Jump to content

Oι νεοι drivers της nVIDIA ''εκμεταλλευονται'' τους DualCore cpu...

GoriLLakoS

Recommended Posts

Απ'οτι φαινεται αρχισαν τα προγραμματα και τα παιχνιδια να υποστηριζουν τις δυνατοτητες των δυπηρηνων επεξεργαστων....

Εδω ενα review με εντυπωσιακες αυξησεις επιδωσεων στο DOOM III με εναν

Χ2 4800+ AMD, και μια7800GTX.... και φυσικα τους καινουριους drivers(81.26)

;)

Επιτέλους οι δυπύρηνοι δε θα στέλνουν μόνο fax! :D

Πλάκα στην πλάκα πράγματι εντυπωσιακή αύξηση επιδόσεων, ειδικά στο Doom3 όπως είπες κι εσύ. ’ντε να βγουν οι drivers και σε official WHQL και βλέπω τους benchers να έχουν φόρτο εργασίας :)

Ειναι beta και εχουν πολλα προβληματα

http://www.asrock.com.tw/Drivers/nVidia/VGA/XP_2K(8126).zip

Καλα τι κουφο ειναι παλι αυτο και μου μοιραζει το λινκ.

Καντε το copy paste

"http://www.asrock.com.tw/Drivers/nVidia/VGA/XP_2K(8126).zip"

Αρχική απάντηση από gznp

Επιτέλους οι δυπύρηνοι δε θα στέλνουν μόνο fax! :D

Αρχική απάντηση από Vadergr

ROFLMAO !!! :D

Να μιλάς για την πάρτη σου φιλαράκο!

(Εμένα οι δικοί μου μόνο fax θα στέλνουν - Αυτό ξέρουν, Αυτό εμπιστεύονται/μαστε)

:p

συγκρινω drivers με ενα πολυ cool'n'quiet setup

cpu@11x235=2585 και vga@500/1351

3dmark2005 με τους 78.03 8611marks

περναω drivers 81.26 απο πανω και restart στο καπακι

3dmark 2005 με τους 81.26 8898marks +287 marks!!!!

εννοειται ολα τα settings ιδια

δυστυχως κανονισα να βγω.αυριο θα προσπαθησω για 9,5Κ

Να υποθέσω ότι μιλάτε πάντα για windowsxp Χ64 , έτσι; Αλλιώς μπορεί να βλέπετε καλύτερη απόδοση μεν- δεν οφείλεται στην εκμετάλευση δεύτερου πυρήνα δε. Όσο και να χτυπιόμαστε, τα 32bit windows δίνουν πρόσβαση μόνο σε ένα πυρήνα.

Αρχική απάντηση από Occultist

Να υποθέσω ότι μιλάτε πάντα για windowsxp Χ64 , έτσι; Αλλιώς μπορεί να βλέπετε καλύτερη απόδοση μεν- δεν οφείλεται στην εκμετάλευση δεύτερου πυρήνα δε. Όσο και να χτυπιόμαστε, τα 32bit windows δίνουν πρόσβαση μόνο σε ένα πυρήνα.

Αναφέρεσαι στους οδηγούς της nvidia ή γενικότερα?

Εγώ δεν είδα καμμία "εκμετάλευση" των DualCore....

Η αύξηση είναι ελάχιστη εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, και στα περισσότερα τεστ με υψηλή ποιότητα είναι πολύ χειρότερα....

Αν είναι έτσι η εκμετάλευση δύο πυρήνων, τι να πω....

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 12:52]

Αναφέρεσαι στους οδηγούς της nvidia ή γενικότερα?

Και τα δύο. Αφού το λειτουργικό δε βλέπει καθόλου το δεύτερο πυρήνα , δε γίνεται να τον βλέπουν ούτε οι drivers μόνο. Ειδικά σε NT core το software 'βλέπει΄ μόνο ότι επιτρέπει το OS kernel. Οπότε υποθέτω ότι οι αυξημένες επιδόσεις των καινούριων dets φαίνονται μόνο σε XP X64. Διαφορετικά (και μάλλον έτσι είναι με βάση πιο αντικειμενικές μετρήσεις μεγαλύτερου δείγματος) πρόκειται απλά για αύξηση επιδόσεων στα τυπικά πλαίσια εξέλιξης ενός driver που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τυχαίνει να οφείλεται σε μια multithreading υλοποίηση η οποία πάντως προβλέπεται εδώ και χρόνια και για μονούς πυρήνες. Το πολύ πολύ, επειδή οι Χ2 δεν αποτελούν παράγοντα cpu limit , να 'δίνει' κάτι πιο αισθητό ως αποτέλεσμα.

Ούτε εγώ το καταλαβαίνω... Τα NT 4.0, 4.1, 2000, XP Pro, 2003, XP 64, 2003-64 εκμεταλέυονται ΟΛΑ πολλούς επεξεργαστές. Μόνο τα XP Home (νομίζω) δε βλέπουν διπλούς που είναι η φθηνή έκδοση.

Εδώ μάλιστα http://support.microsoft.com/kb/888732 φαίνεται τι υποστηρίζει η κάθε έκδοση.

Οκ. Γράψε λάθος. Είχα την εντύπωση ότι το δεύτερο core ενεργοποιείται μόνο σε Χ64 extended mode. Και πάλι όμως η διαφορά η μεγάλη είναι όταν χρησιμοποιούνται προγράμματα με μεγάλο allocation στα οποία τα Χ64 διαπρέπουν.

Αρχική απάντηση από Occultist

Και πάλι όμως η διαφορά η μεγάλη είναι όταν χρησιμοποιούνται προγράμματα με μεγάλο allocation στα οποία τα Χ64 διαπρέπουν.

Ελαφρώς ΟΤ, αλλά αλήθεια, έχεις δει πολλά (μην πω κανένα) από δαύτα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.