Jump to content

Πρόβλημα με DFI LPP45 T2RS

lazylizard

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. Αγόρασα πρόσφατα το board που αναφέρω και έναν Intel E6750 .

Θα το συνδιάσω με μνημες 2x Corsair XMS2 with DHX (cm2x1024-6400c5dhx).

Το πρόβλημά μου είναι οτι το board δεν ανοίγει όταν βάζω τις μνήμες σε dual channel, ανοίγει μόνο όταν είναι τοποθετημένες σε single channel. Φυσικά δοκίμασα και άλλες μνήμες αλλά και πάλι η ίδια συμπεριφορά. Στο site τις DFI αναφέρει τις μνήμες ως compatible. Στο display που έχει το board για τα post code μένει στο C1 και φυσικά έκανα reinstall τα memory module όπως επίσης και reset το BIOS.

Βοήθεια πλίζζζζζζζζζζζζζζ .

Καλημέρα. Αγόρασα πρόσφατα το board που αναφέρω και έναν Intel E6750 .

Θα το συνδιάσω με μνημες 2x Corsair XMS2 with DHX (cm2x1024-6400c5dhx).

Το πρόβλημά μου είναι οτι το board δεν ανοίγει όταν βάζω τις μνήμες σε dual channel, ανοίγει μόνο όταν είναι τοποθετημένες σε single channel. Φυσικά δοκίμασα και άλλες μνήμες αλλά και πάλι η ίδια συμπεριφορά. Στο site τις DFI αναφέρει τις μνήμες ως compatible. Στο display που έχει το board για τα post code μένει στο C1 και φυσικά έκανα reinstall τα memory module όπως επίσης και reset το BIOS.

Βοήθεια πλίζζζζζζζζζζζζζζ .

δοκιμασε τα εξης:

κανε ενα update στο BIOS

βαλε την μια, δωσε το μεγιστο ρευμα που λεει η Corsair και μετα δοκιμασε και με τις 2

βαλτες στα πορτοκαλι. δες αν αναβει

βαλτες στα κιτρινα. δες αν αναβει

βαλτες στα 2 πρωτα (πορτοκαλι-κιτρινο). δες αν εχεις dual channel

με τις αλλες μνημες που δοκιμασες, επαιζαν σε single και δεν επαιζαν σε dual οπως οι Corsair;

Εκτός από BIOS update τα υπόλοιπα τα έχω κάνει . Δεν δουλέυουν σε dual channel :mad: με τίποτα. Οι άλλες μνήμες έχουν ίδια συμπεριφορά.

Αλλιώς υπάρχει και η λύση με τον Αγιασμό!

Για όσους "γνωρίζουν" από DFI.

Και κλείσε και τον θερμοσίφωνα!

:D

Εννοείται ότι κάνω πλάκα!

Προς το παρόν το link δεν δουλεύει. Θα το δοκιμάσω και θα σας πώ.

Τον θερμοσίφωνα τον έκλεισα :p

Το BIOS ver που έχω είναι το τελευταίο D245D710. Ανέβασα και το ρεύμα στο NB 1.3v αλλά τίποτα ,καμιά ιδέα;

Άσχετο αλλά 1.39v για 400MHz FSB είναι πολλά?

Δοκιμασες καποιο απο τα oc profiles που υπαρχουν στο link? (Για να αποκτησεις μια ιδεα ως προς τα απαιτουμενα ρευματα.)

@ sakis τις μνήμες τις είχα σε άλλο pc και δούλευαν μια χαρά.

@ hadji δοκίμασα αυτό το profile "DFI Auto Boost Profile for LANPARTY DK P45-T2RS. Ver.0812" αλλά πέρνω error οτι δεν είναι σωστό το BIOS ver που έχω.

Αλλαγή board από το ΠΛΑΙΣΙΟ με την PLUS έκδοση. Αποτέλεσμα το ίδιο:mad:.

Ή οι μνήμες δεν παίζουν dual channel με αυτό το board ή θα το βάλω φωτιά και θα το κοιτάζω γελώντας. Μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Δοκιμασε αλλο spd στις μνημες (ξεχνας εγγυηση κλπ κλπ κλπ).

Η απλα παρε Asus.

Η DFI είναι για Άντρες ρα...:Dbanana

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.