lazylizard Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2008 Καλημέρα. Αγόρασα πρόσφατα το board που αναφέρω και έναν Intel E6750 .Θα το συνδιάσω με μνημες 2x Corsair XMS2 with DHX (cm2x1024-6400c5dhx).Το πρόβλημά μου είναι οτι το board δεν ανοίγει όταν βάζω τις μνήμες σε dual channel, ανοίγει μόνο όταν είναι τοποθετημένες σε single channel. Φυσικά δοκίμασα και άλλες μνήμες αλλά και πάλι η ίδια συμπεριφορά. Στο site τις DFI αναφέρει τις μνήμες ως compatible. Στο display που έχει το board για τα post code μένει στο C1 και φυσικά έκανα reinstall τα memory module όπως επίσης και reset το BIOS.Βοήθεια πλίζζζζζζζζζζζζζζ .
sakis_the_fraud Νοέμβριος 22, 2008 #2 Νοέμβριος 22, 2008 Καλημέρα. Αγόρασα πρόσφατα το board που αναφέρω και έναν Intel E6750 .Θα το συνδιάσω με μνημες 2x Corsair XMS2 with DHX (cm2x1024-6400c5dhx).Το πρόβλημά μου είναι οτι το board δεν ανοίγει όταν βάζω τις μνήμες σε dual channel, ανοίγει μόνο όταν είναι τοποθετημένες σε single channel. Φυσικά δοκίμασα και άλλες μνήμες αλλά και πάλι η ίδια συμπεριφορά. Στο site τις DFI αναφέρει τις μνήμες ως compatible. Στο display που έχει το board για τα post code μένει στο C1 και φυσικά έκανα reinstall τα memory module όπως επίσης και reset το BIOS.Βοήθεια πλίζζζζζζζζζζζζζζ .δοκιμασε τα εξης:κανε ενα update στο BIOSβαλε την μια, δωσε το μεγιστο ρευμα που λεει η Corsair και μετα δοκιμασε και με τις 2βαλτες στα πορτοκαλι. δες αν αναβειβαλτες στα κιτρινα. δες αν αναβειβαλτες στα 2 πρωτα (πορτοκαλι-κιτρινο). δες αν εχεις dual channelμε τις αλλες μνημες που δοκιμασες, επαιζαν σε single και δεν επαιζαν σε dual οπως οι Corsair;
lazylizard Νοέμβριος 22, 2008 Author #3 Νοέμβριος 22, 2008 Εκτός από BIOS update τα υπόλοιπα τα έχω κάνει . Δεν δουλέυουν σε dual channel με τίποτα. Οι άλλες μνήμες έχουν ίδια συμπεριφορά.
hadji_a Νοέμβριος 22, 2008 #4 Νοέμβριος 22, 2008 http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmproddetail/XX_WbProdsWindow?action=e&downloadType=betaBiosTB&windowstate=normal&mode=view&downloadFlag=true&itemId=5351 stick , boot , flash, clear cmos, 2 stick , boot.Αν bootαρει εχει καλως, διαφορετικα δινεις 1,3v στο northbridge και ξαναδοκιμαζεις.
koumle Νοέμβριος 22, 2008 #5 Νοέμβριος 22, 2008 Αλλιώς υπάρχει και η λύση με τον Αγιασμό! Για όσους "γνωρίζουν" από DFI. Και κλείσε και τον θερμοσίφωνα! Εννοείται ότι κάνω πλάκα!
lazylizard Νοέμβριος 24, 2008 Author #6 Νοέμβριος 24, 2008 Προς το παρόν το link δεν δουλεύει. Θα το δοκιμάσω και θα σας πώ. Τον θερμοσίφωνα τον έκλεισα Το BIOS ver που έχω είναι το τελευταίο D245D710. Ανέβασα και το ρεύμα στο NB 1.3v αλλά τίποτα ,καμιά ιδέα; Άσχετο αλλά 1.39v για 400MHz FSB είναι πολλά?
sakis_the_fraud Νοέμβριος 25, 2008 #7 Νοέμβριος 25, 2008 περιεργα πραγματα...δοκιμασε τις δικες σου μνημες σε PC καποιου φιλου. ισως αυτες να εχουν το προβλημα.
hadji_a Νοέμβριος 25, 2008 #8 Νοέμβριος 25, 2008 Δοκιμασες καποιο απο τα oc profiles που υπαρχουν στο link? (Για να αποκτησεις μια ιδεα ως προς τα απαιτουμενα ρευματα.)
lazylizard Νοέμβριος 26, 2008 Author #9 Νοέμβριος 26, 2008 @ sakis τις μνήμες τις είχα σε άλλο pc και δούλευαν μια χαρά.@ hadji δοκίμασα αυτό το profile "DFI Auto Boost Profile for LANPARTY DK P45-T2RS. Ver.0812" αλλά πέρνω error οτι δεν είναι σωστό το BIOS ver που έχω.
lazylizard Νοέμβριος 27, 2008 Author #10 Νοέμβριος 27, 2008 Αλλαγή board από το ΠΛΑΙΣΙΟ με την PLUS έκδοση. Αποτέλεσμα το ίδιο. Ή οι μνήμες δεν παίζουν dual channel με αυτό το board ή θα το βάλω φωτιά και θα το κοιτάζω γελώντας. Μου έχει σπάσει τα νεύρα.
hadji_a Νοέμβριος 27, 2008 #11 Νοέμβριος 27, 2008 Δοκιμασε αλλο spd στις μνημες (ξεχνας εγγυηση κλπ κλπ κλπ).Η απλα παρε Asus.
GeorgeVasil Νοέμβριος 27, 2008 #12 Νοέμβριος 27, 2008 Δοκιμασε αλλο spd στις μνημες (ξεχνας εγγυηση κλπ κλπ κλπ).Η απλα παρε Asus.Η DFI είναι για Άντρες ρα...:Dbanana
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.