Jump to content

wi fi σε απόσταση 300m?

Sapelas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, στην Πρέβεζα μετακόμισε ένα φιλαράκι μου σχετικά κοντά. σκεφτόμαστε να αγοράσουμε 2 κάρτες wi fi κ να κάνουμε δίκτυο εκμεταλλευόμενοι κ μια γραμμή DSL. Μένουμε κ οι δύο στον τέταρτο όροφο αν κ για να έχω οπτική επαφή μαζί του πρέπει να ανεβάσω κεραία στο δώμα (τουλάχιστον 10m καλώδιο maximum 15). Αξίζει να αγοράσουμε τον εξοπλισμό κ τί ταχύτητες θα έχουμε?? Φοβάμαι τις απώλιες από το καλώδιο ενώ παράλληλα δεν είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε κεραίες με 200Ε. Η απόσταση μας δεν ξεπερνάει τα 300m! Ξέρει κανείς τίποτα περί κόστους? :banging:

200 είναι ένα λογικό ποσό. Αν όμως αρχίσουν και παίρνουν πράγματα που είναι "φτηνιάρικα" για να γλιτώσουν μερικά ευρώ ακόμα, πολύ πιθανόν να τα δώσουν αναδρομικά και παραπάνω όταν θα χρειάζονται νέα και καλύτερα. Για αυτό προτού αγοράσετε να ρωτήσετε εδώ και στο awmn forum, αφού όμως πρώτα διαβάσετε τα quickstarts και τους οδηγούς για τα newbies.

Το wifi και το linux δεν είναι plug 'n' play (αν και το δεύτερο τείνει να γίνεται καλώς ή κακώς)

200e ανα άτομο ίσως είναι το μέγιστο που μπορούμε να διαθέσουμε madmetal. Sotiri έριξα μια ματιά στο site θα χρειαστεί να το διαβάσω αναλυτικά για να καταλάβω τι γίνεται. Απλώς δεν ήξερα αν είναι εφικτή η σύνδεση σε τέοια απόσταση. Ακόμα φυσικά δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι θα το βρώ στο site που μου παρέθεσες. Καλό βράδυ προς το παρόν!

trendy μάλλον αναφέρεσαι σε συνολικό κόστος. Θα δίναμε με ευχαρίστηση 150 ανά άτομο αρκεί με την παρεχόμενη ταχύτητα να μπορούμε να μοιραστούμε (ικανοποιητικά) και μια DSL,

ουσιαστικά για το λόγο αυτό θέλουμε και το wifi.

Αρχική απάντηση από Sapelas

200e ανα άτομο ίσως είναι το μέγιστο που μπορούμε να διαθέσουμε madmetal. Sotiri έριξα μια ματιά στο site θα χρειαστεί να το διαβάσω αναλυτικά για να καταλάβω τι γίνεται. Απλώς δεν ήξερα αν είναι εφικτή η σύνδεση σε τέοια απόσταση. Ακόμα φυσικά δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι θα το βρώ στο site που μου παρέθεσες. Καλό βράδυ προς το παρόν!

αυτό που λέει ο trendy.

200 ευρώ ανά άτομο είναι επαρκές ποσό για εξοπλισμό.

απλά μην κάνετε βιαστικές αγορές.

π.χ. καλώδιο 15 μέτρα ΔΕΝ είναι καλή ιδέα (LMR-400, aircomm+ etc. θα στοιχίσει γύρω στα 50-60 ευρώ με αρκετές απώλειες). το καλύτερο είναι να ανεβάσετε καμιά συσκευούλα σε ηλεκτρολογικό κουτί πάνω, με ethernet (και PoE) και το LMR να ναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Μέχρι 5 μέτρα εντάξει, αλλά από κει και πέρα ξεφεύγει.

Επίσης πρέπει να διαλέξετε τις ανάλογες συσκευές ώστε να μην εκπέμπετε σε παράνομη ισχύ. Γι' αυτό διάβασε πρώτα το forum κλπ, και μετά ότι απορίες έχεις στις εξηγούμε, απλά τώρα πρέπει να γράψουμε κατεβατά;)

Αρχική απάντηση από Sapelas

trendy μάλλον αναφέρεσαι σε συνολικό κόστος. Θα δίναμε με ευχαρίστηση 150 ανά άτομο αρκεί με την παρεχόμενη ταχύτητα να μπορούμε να μοιραστούμε (ικανοποιητικά) και μια DSL,

ουσιαστικά για το λόγο αυτό θέλουμε και το wifi.

με προσεχτικές επιλογές, το εύρος του 802.11b θα το έχετε (11MBps).

είναι ΠΑΡΑ πολύ κοντινή η απόσταση;)

η ταχυτητα ειναι σαφως μεγαλυτερη απο dsl και δεν θα εχετε προβλημα.

πολυ υπομονη διαβασμα και 150 το ατομο ειναι τα υλικα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.