Jump to content

P4 640 + Fatality AA8XE =Overclockers paradise

Guest Insane

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους.Πριν απο λιγο καιρο απεκτησα ενα p4 640,μια abit fatality aa8xe και καποια αλλα πραγματακια.Στο θεμα μας τωρα.Ο επεξεργαστης αυτη τη στιγμη δουλευει στα 4475 με 1.5125ν απο bios(το προγραματακι EQ της abit στα win λεει 1.44-1.46) απο 1.2875 που δουλευε normal.Temp full load : 51-52 παλι απο το EQ.Σε αυτη τη συχνοτητα ειναι stable και σκευτομαι να την αφησω εκει.Ανησυχω ομως μην ειναι πολυ το ρευμα για καθημερινη χρηση.Μπορει και να τον παρω στα "χερια"?Μεχρι ποσο ακομα μπορω να του δωσω μιας και απ`οτι φαινεται δεν εχει τερματισει ακομα?

Θα σου πώ την επίσημη εκδοχή. Από τι στιγμή που λειτουργείς τον επεξεργαστή σε συχνότητα μεγαλύτερη από αυτή που σου λέει ο κατασκευαστής, χάνεις (και καλά) την εγγύηση και μειώνεται η διάρκεια ζωής του επεξεργαστή σου. Πρακτικά υπάρχει ένα όριο ανοχής στο οποίο δεν θα χάσεις ούτε μια μέρα λειτουργίας του επεξεργαστή σου. Ακριβως πότε και πώς θα στα δώσει στο χέρι, δε ξέρω, μπορείς όμως να τον αφήσεις και να το ανακαλύψεις.

Οποτε ειναι καλο να αποφυγεις το "παραπανω" ρευμα στην CPU σου . Κατεβασε τον στα 4.2 , πιστευω πως και εκει βλεπεις διαφορες.... ( εχω και εγω ακριβως την ιδια CPU & MOBO και οπως καταλαβαινεις τα εχω κανει αυτα τα πειραματα )

Αρχική απάντηση από Insane

Το σκευτομαι ειναι η αληθεια γιατι ειναι καινουριος και να καει εχει 3 χρονια εγγυηση:D

Καλο θα ηταν βεβαια να μην γινει αυτο.

Σαφώς και πάντα υπάρχει η εγγύηση. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση όμως, ότι ο αντικαταστάτης του θα πιάνει τα 4.4 ;)

4.2 με πιο νορμάλ ρεύμα και είσαι πασάς, ούτως ή άλλως.

Για την ακριβεια στα 4261 ειμαι με 1.3875 απο bios(1.34 με το EQ).Kαλα δεν ειναι?Με custom υδροψηξη ειμαι.Υπαρχει πιθανοτητα να "ανοιξει" ενας επεξεργαστης και να δουλευει

με λιγοτερο ρευμα σε μια συχνοτητα απ`οτι πριν?Το ρωταω γιατι πριν καθως εψαχνα να βρω μεχρι που παει,στα 4.2 ηθελε να του δωσω 1.4v ενω τωρα βγαζει κανονικα διπλο prime με 1.38ν.

Καλα ολα αυτα αλλα νομιζω ο τιτλος P4 640 + Fatality AA8XE =Overclockers paradise δεν ταιριαζει

Οχι οτι δεν ειναι καλο το o/c και ευχομαι και καλυτερα αλλα το ιδιο αποτελεσμα μπορεις να το πετυχεις και με αλλες μητρικες

Ο xrist22 παρνει σαν αναφορα το 1.460ν γιατι 3 P4 640 που εχουμε δοκιμασει

ανεβαινανε το ιδιο (2-3 fsb διαφορα με την ιδια ταση)

Συνηθως οσα mhz φσβ πανε με default ταση μετα παιρνουν με 1.4 vcore αλλα 7-8 mhz και μετα θελουν ρευμα.(1.4 ειναι το μαξ και το γραφει στο κουτι και η Ιντελ,δεν νομιζω να χανεις και επισημα την εγγυηση με 1.4)

Εγω ασπαζομαι την λογικη ενος φιλου:Δωσε 1.5 και οσο παει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.