chroma Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2005 Το ερώτημα απλό, δε με τρελαίνει να βρει τη κάθε τελειωμένη συσκευή που έχω στο pc απλά να μπορέσω να στήσω ευκολα το δίκτυο για να μη τρέχω στα win κάθε λίγο ώστε να βρω οδηγούς ή πληροφορίες για κάτι. Τι να προτιμήσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 18, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 θα σού λεγα ubuntu (kubuntu αν θέλεις KDE αντί GNOME).αλλιώς SuSE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 18, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 προτιμηση προσωπικη , Fedora redhat 4.0 64 bit , 2 DVD / 4CD Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 18, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Το δίκτυο στήνεται πολύ εύκολα από την άποψη ότι το linux κοιτάζει τα chipsets των καρτών και όχι τόσο την κάρτα, οπότε μία πρόσφατη distro θα βρει άνετα μία κάρτα δικτύου με γνωστό chipset. Επίσης κατά την εγκατάσταση θα σου βγάλει wizard για τις δικτυακές ρυθμίσεις οπότε ούτε εκεί θα έχεις πρόβλημα. Για απορίες εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 18, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 σε κάθε άλλη περίπτωση, έχε τις εντολές: ifconfig eth0 up σου ανεβάζει το interface (αν δεν έχει σηκωθεί).ifconfig eth0 inet 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 (η ip σου)route add default gw 192.168.1.1 (το gateway σου)vi /etc/resolv.conf (βαζεις το dns, p.x. "nameserver 192.168.1.1")γενικά τα realtek (8139 etc.) παίζουν με τη μία.και τα forcedeth (nforce eth) μια χαρά σηκώνονται.αν έχεις τίποτα πιο περίεργο, εδώ είμαστε που λέει κι ο trendys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 18, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 thanx Δεν υπάρχει κάτι περίεργο (νομίζω) το ενσωματωμένο marvell yukon και το lan του NF4 θα χρησιμοποιώ. Τώρα περι distro βρήκα μια ubuntu σε CD, οπότε θα ξεκινήσω με αυτό και θα βάλω fedora και suse να έρχονται. Επειδή παλαιότερα είχα χρησιμοποιήσει μόνο gnome μπορώ να το γυρίσω σε KDE κατόπιν εγκατάστασης ή δε γίνεται κάτι τέτοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 18, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 το ubuntu δεν έχει το kde στα πακέτα του (νομίζω), οπότε πρέπει να δοκιμάσεις το kubuntu. αν σε βολεύει βέβαια το gnome δεν τίθεται θέμα, και τα 2 πολύ καλά είναι μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις να βάλεις το kde εσύ (apt-get install kde) αν το έχει το ubuntu στα repositories του. δεν έχω παίξει με ubuntu και δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.