fanisk Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2005 Καλησπερα, θελω να μοιρασω τα KB της συνδεσης μου αν γινεται. Τα 2 pc ειναι συνδεδεμενα στο SMC Bar G και εχω την εντυπωση πως οταν εγω παιζω L2 και ο αδερφος μου καποιο online(l2,wow κλπ) μου φαινεται πως lagαρει η γραμμη...Παλια δεν ειχα τετοιο προβλημα κατεβαζα με 50 πχ εγω, κατεβαζε κ ο αδερφος μου με 50...τωρα αν ενας απο τους 2 κατεβαζει, ο αλλος lagαρει!Τι μπορει να φταιει? Μονο τους τελευταιους 1-2 μηνες νομιζω..Υπαρχει καποιο προγραμμα που να μοιραζει τη γραμμη? πχ 60% εγω 40% ο bro, καπως ετσι..Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Σεπτέμβριος 18, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 NetLimiter. Το έχουν σαν δυνατότητα QoS κάποια routers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Σεπτέμβριος 18, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 ψάξε για traffic shaping στο www.adslgr.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 19, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από feanorian82 NetLimiter. Το έχουν σαν δυνατότητα QoS κάποια routers. Όπως τα US Robotics... ’ντε, με πείσατε τελικά να το πάρω το 9106... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Σεπτέμβριος 19, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2005 Κάτι πρέπει να παίζει με την γραμμή σου μάλλον γιατι σπίτι μου με μια 384 γραμμη παίζουμε 1 lineage2 και 2 cs:source άνετα.... αρκεί βέβαια να μην κατεβάζει κάποιος κάτι.... το latency της γραμμής επηρρεάζεται περισσοτερο απο την ποιότητα του isp παρά το μέγεθος της (αν και βοηθάει πάντα )... ακόμα και να μοιράσεις το bandwidth με κάποιο πρόγραμμα (ή και hardware) με το που κάποιος θα κατεβάσει κάτι το latency θα ανέβει κατακόρυφα... χαρακτηριστικα αναφέρω ότι μόλις 15kb/s d/l αρκεί για να ανεβάσει το ping απο 70ms σε 300-400!! Με μια 1mbit γραμμη το ίδιο d/l θα πήγαινε ~150.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Σεπτέμβριος 19, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από JaguarOne Κάτι πρέπει να παίζει με την γραμμή σου μάλλον γιατι σπίτι μου με μια 384 γραμμη παίζουμε 1 lineage2 και 2 cs:source άνετα.... αρκεί βέβαια να μην κατεβάζει κάποιος κάτι.... το latency της γραμμής επηρρεάζεται περισσοτερο απο την ποιότητα του isp παρά το μέγεθος της (αν και βοηθάει πάντα )... ακόμα και να μοιράσεις το bandwidth με κάποιο πρόγραμμα (ή και hardware) με το που κάποιος θα κατεβάσει κάτι το latency θα ανέβει κατακόρυφα... χαρακτηριστικα αναφέρω ότι μόλις 15kb/s d/l αρκεί για να ανεβάσει το ping απο 70ms σε 300-400!! Με μια 1mbit γραμμη το ίδιο d/l θα πήγαινε ~150.... Δλδ να αλλαξω isp? Μεχρι Ιουνιο, επαιζαν κ 3 pc μαζι...εγω, ο αδερφος κ το laptop... Ειτε κατεβαζαμε, ειτε παιζαμε δεν καταλαβαιναμε τπτ, τωρα απο Αυγουστο κ μετα αν παιζει πχ ο αδερφος wow εγω lagαρω με το lineage και αντιστροφα(το αναφερω επειδη σαν παραδειγμα ειναι το πιο δοκιμασμενο...παλια ειμασταν οκ, τωρα λαγκαρουμε!)..ή αν κατεβαζει ο ενας ο αλλος δεν κανει ουτε browse στα sites! Θυμαμαι οτι στο L2 παλια ειχα 22ms και τωρα εχω 70-90...συνεχεια! Αρα μηπως εχει γινει κατι με τον isp? και με το προγραμμα μοιρασματος παλι δν κανω τπτ?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Σεπτέμβριος 19, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2005 Υποθέτω ότι δοκίμασες ήδη να κανεις reboot το modem και υποθέτω ότι δεν έχει αλλάξει τπτ στα pc σας (πχ να έχετε βάλει κάποιο προγραμμα που να κάνει αυτοματα d/l)... guild wars δεν παιζετε που κάνει d/l on the fly, τι να σου πω.... μου θυμίζει που είχα acn 384 και για 3 μήνες παίζανε 3 lineage2 και 2 surfers !!!!! (ok ειχε τοσο δα lag αλλα όχι τπτ τραγικό)..... και μια ωραία πρωία ψηλο έκλασε η γραμμή και είχαμε για κανα 2μηνο πρόβλημα ακόμα και 1 χρήστης σε surfing.... τώρα otenet που δεν λεει μια ουτε για gaming ουτε για d/l... απλή μετριότητα και βασικά μλκ κάναμε και φύγαμε απο acn γιατι λίγες μέρες μετά την αλλαγή λυθήκανε τα προβλήματα που είχαμε.... όσο για τα ms το lineage2 είναι άθλιο στο μενου που δείχνει το latency... και το παιχνίδι είναι πολυ playable μέχρι τα 250-300ms... μετά γίνεται αισθητός ο χρόνος απόκρισης.. ένα περιστατικό αστείο που μου είχε τύχει σε μια 1mbit adsl με συνδεση acn που είχε σοβαρότατα προβλήματα σύνδεσης... (έχω πάρει τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη και αφου του έχω πει το προβλημα και τα στοιχεία του λογαριασμου) Τεχνικος: Τι να σας πω, σας βλέπω κανονικά στο δίκτυο και δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα τώρα... Ίσως να φταίει ο ΟΤΕ.. Εγω: Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο ΟΤΕ? Τ: Μερικές φορές κολάνε τα dslam, τους παίρνουμε τηλέφωνο και πάνε και τα καθαρίζουν (wtf???) E: Γιατί λερώνονται? Τ: Μαλλον μαζεύουν σκόνη.... (.....) Δεν τους παίρνετε ένα τηλέφωνο μήπως σας βοηθήσουν? Ε: Δεν τους παίρνετε εσείς να τους το πείτε που γνωριζόσαστε κιόλας? :D Τώρα ή με δούλευε ο τεχνικός ή η όλη εγκατάσταση ήταν λολ, γιατι την επόμενη ημέρα έστρωσε... Δεν χάνεις τπτ πάντως να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις.... (όχι να το καθαρίσουν, αλλά αν βλέπει/ξέρει ο τεχνικός κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο τους ή έστω με την σύνδεσή σου)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Σεπτέμβριος 19, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2005 Καλως ορισες στο Club.Aπλα μπουκωσε το Dslam της περιοχης σου η σε overbookaραν.Συνηθισμενα πραγματα για Eλλαδα και ΟΤΕ δηλαδη.Να χαιρεσαι που μπορεις να μπεις και με 80 ping.Εγω στο γνωστο και μη εξαιρετεο DSLAM Κωνσταντινουπολεως τις τελευταιες 2 βδομαδες εχω 90 με forthnet η HOL και οταν μπαινω σε οποιαδηποτε game το ping ανεβαινει γραμμικα μεχρι να χιλιαριστει και να μεινω κολλημενος.Φυσικα η κατασταση φτιαχνει μετα της 4-4.30 το πρωι αναλογα με την μερα.Οπως μπορεις να καταλαβεις υπαρχει λυση αλλαγη γραμμης σε κατι μεγαλυτερο,οποτε μπαινεις σε αδειανο DSLAM.Ελπιζω μοναχα να μην εισαι σε 512kΒιt ηδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Σεπτέμβριος 20, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2005 Οχι δεν εκανα reboot το SMC...δεν σκεφτηκα οτι ισως να φταιει αυτο!Θα το κανω ομως.Οχι στα pc δεν εχει αλλαξει τπτ απολυτως!Οσο για τα ms...μια φορα το L2 μου ελεγε 1027!! αλλα δεν καταλαβαινα καμια διαφορα με τα 70...Θα παρω τηλ τους τεχνικους να ρωτησω!HellyΜιας και το ανεφερες, η μητερα μου αλλαξε τη συνδεση απο 512 σε 384 λογω διακοπων(λειπαμε εμεις, 2 μηνες αχρειαστη η 512 για αυτο εβαλε τη 384 αφου δν ητνα συμβολαιο αλλα αοριστου..)Παλια(πχ Φλεβαρη) που ειχα σιγουρα 512 τα ms ηταν 22 κ ολα πηγαιναν ρολοι..οποτε μηπως λογω αλλαγης σε 384 με βαλαν σε μπουκωμενο dslam και το 512 ειναι οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.