Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2005 Χαιρετώ την παρέα από το παλιό καλό netmod μιας και το router καπούτ από... πέσιμο!!! Στο ψητό τώρα...Όπως καταλάβατε είμαι προς αναζήτηση νέου router. Τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά:1. Να είναι adsl router για γραμμή adsl over ISDN2. Να είναι αξιόπιστο και γρήγορο3. Να μην τα βρίσκει σκούρα όταν είναι πάνω από ένα PC συνδεδεμένα ταυτόχρονα...4. Να μην κοστίζει μια περιουσία. Μέχρι 150 άντε 200 πιστεύω είναι καλά.Το ενσωματωμένο switch δεν με πολυενδιαφέρει μιας και έτσι κι αλλιώς θα συνδεθεί πάνω σε ένα 3com 10/100 5πορτο switch. Επίσης ένα firewall καλό θα ήταν να υπάρχει αν και δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα... Επίσης μιλάμε πάντα για ενσύρματο. Το ασύρματο δεν με ενδιαφέρει καθόλου...Έχω βρει μέχρι τώρα τα Level One FBR1416B και FBR1407B στο e-shop (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616005 και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616001). Γενικώς τι γνώμη έχετε για τα level one και ειδικά για τα συγκεκριμένα; Επίσης βλέπω οτι πολυπροτείνεται το USRobotics 9105 αλλά το βρήκα μόνο στο MGManager και δεν ξέρω. Ύποπτα φτηνό μου φαίνεται άσε που έχει και μια μούρη λες και βγήκε από το star wars... Κάποια άλλη λύση; Επαναλαμβάνω θέλω κάτι για adsl over ISDN και όσο πιο γρήγορα γίνεται σας παρακαλώ γιατί εκτώς του οτι δεν θα έχω internet μέχρι να καταλήξω, δεν θα έχω και μέχρι να έρθει γιατί πιθανότατα θα πρέπει να το παραγγείλω...
chroma Σεπτέμβριος 18, 2005 #2 Σεπτέμβριος 18, 2005 Έχω το 9105 φλασαρισμένο σε ISDN. Σαν router δεν έχω παράπονο, έχει και αρκετά καλό interface. Επειδή γενικά η HOL στη περιοχή μου σέρνεται πάντως από ταχύτητα σε P2P δε ξέρω, πάντως από κατεβάσματα από http και ftp είναι πολύ σταθερό. Έχω και 2 pc πάνω που επικοινωνούν κανονικά τόσο με net όσο και μεταξύ τους, το μόνο πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ανοίγω ταυτόχρονα to τρι*****ρατο emule και στα δύο και η σύνδεση σέρνεται (και μάλλον λόγω HOL). Τώρα περί μούρης, εδώ star wars fan οπότε λίγα τα λόγια σου
aristos87 Σεπτέμβριος 18, 2005 #3 Σεπτέμβριος 18, 2005 Και το 9106 να πάρει χαμένος δεν θα βγεί! Μπορεί να του χρειαστεί και μελοντικά! Πχ εγώ οταν το πήρα το wifi δεν το χρειαζόμουν... τώρα έχω βάλει καρτούλα στο μέσα pc και εξηπηρετεί πολύ! Μην πώ και για pocket pc και το psp!
sotiris Σεπτέμβριος 18, 2005 #4 Σεπτέμβριος 18, 2005 Δε φτάνει που είναι φτηνό, σου φαίνεται και ύποπτο... βρε που έχουμε φτάσει... USR είναι πολύ καλό όνομα Πάντως αν θες να δώσεις χρήμα, πάρε ένα Vigor να σου κάνει παπάδες, αν και πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος.
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 18, 2005 Author #5 Σεπτέμβριος 18, 2005 Λοιπόν. Διαλέγετε και παίρνω...USR9105 (μου τη σπάει που πρέπει να το φλασάρω. ISDN έκδοση δεν υπάρχει; ) για 60Zyxel 660R για 95Το ZyXEL μου κάθεται πιο καλά γιατί είχα και πριν zyxel και ξέρω οτι τουλάχιστον δεν πρόκειται να πέσω παρακάτω παρα μόνο να μείνω εκεί που είμαι ή να ανέβω. Για το USR δεν είμαι σίγουρος.
chroma Σεπτέμβριος 18, 2005 #6 Σεπτέμβριος 18, 2005 ROFLΔηλαδή ό,τι και να πάρεις αν έχει παλιό firm δε θα το φλασάρεις;
sotiris Σεπτέμβριος 18, 2005 #7 Σεπτέμβριος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Λοιπόν. Διαλέγετε και παίρνω...USR9105 (μου τη σπάει που πρέπει να το φλασάρω. ISDN έκδοση δεν υπάρχει; ) για 60Zyxel 660R για 95Το ZyXEL μου κάθεται πιο καλά γιατί είχα και πριν zyxel και ξέρω οτι τουλάχιστον δεν πρόκειται να πέσω παρακάτω παρα μόνο να μείνω εκεί που είμαι ή να ανέβω. Για το USR δεν είμαι σίγουρος. αν είναι να δώσεις 100 ευρά, πάρε το 9106!! δεν το συζητάμε, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σου χρησιμέυσει.τώρα με τα firm μην τρελαίνεσαι, δεν είναι τίποτα + δε νομίζω να χεις πρόβλημα!firm στο dvd recorder δεν αλλάζεις?
aristos87 Σεπτέμβριος 18, 2005 #8 Σεπτέμβριος 18, 2005 Kαι γώ οταν πήρα τον 9106 το παλίο firmware είχε... 2' πήρε το φλασάρισμα μολις βγήκε απο το κουτί του... και μετά έτοιμος για κατεβάσματα! Αρχική απάντηση από sotiris αν είναι να δώσεις 100 ευρά, πάρε το 9106!! δεν το συζητάμε, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σου χρησιμέυσει.
blade_pan Σεπτέμβριος 18, 2005 #9 Σεπτέμβριος 18, 2005 Μια θετικοτατη ψηφος και απο μενα στο 9106 που τυχαινει να ειμαι κατοχος...wireless+router...και μπορεις να το flashαρεις σε Pstn αν καποτε χρειαστει-δεν ξερω γιατι σου τη σπαει αυτο ειναι θετικο,απλο update firmware ειναι...Αυτο που δεν εχω καταφερει ακομη καλα ειναι το QOS...Απλα λοιπον value/money = 10
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 18, 2005 Author #10 Σεπτέμβριος 18, 2005 Τέσπα, θα δούμε... Αρχική απάντηση από chromaΔηλαδή ό,τι και να πάρεις αν έχει παλιό firm δε θα το φλασάρεις; Αν δεν έχω κάποιο πρόβλημα όχι απαραίτητα Αρχική απάντηση από sotirisfirm στο dvd recorder δεν αλλάζεις? Όχι... Αρχική απάντηση από sotiris αν είναι να δώσεις 100 ευρά, πάρε το 9106!! δεν το συζητάμε, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σου χρησιμέυσει. Απλώς δεν πρόκειται να βάλω ασύρματο δίκτυο για πολλούς λόγους... Αν είναι προαιρετικό το να το έχεις ασςύρματα συνδεδεμένο τότε παίζει... Αρχική απάντηση από blade_panΑυτο που δεν εχω καταφερει ακομη καλα ειναι το QOS... Το οποίο τι είναι;
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 18, 2005 Author #11 Σεπτέμβριος 18, 2005 Τώρα το κοιτάζω το usr και καλό φαίνεται. Για δώστε όμως και το Link για το firmware που το κάνει ISDN να το έχω σίγουρο...Επίσης μήπως ξέρετε ποιός είναι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα (αν υπάρχει) για να δω μήπως καταφέρω να το βρω κατευθείαν Ηράκλειο...
aristos87 Σεπτέμβριος 18, 2005 #12 Σεπτέμβριος 18, 2005 http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=14170Aυτό θα σε βοηθήσει...
blade_pan Σεπτέμβριος 18, 2005 #13 Σεπτέμβριος 18, 2005 To qos ειναι quality of service...Δηλαδη πχ να κατεβαζεις torrent η γενικως πραγματα και οταν σερφαρεις να κοβει απο αυτα και να σου δινει ταχυτητα για σελιδες πχ.ενω οταν δεν κανεις τπτ να δινει full ταχυτητα στο κατεβασμα!
aristos87 Σεπτέμβριος 18, 2005 #14 Σεπτέμβριος 18, 2005 Αρχική απάντηση από blade_pan To qos ειναι quality of service... Δηλαδη πχ να κατεβαζεις torrent η γενικως πραγματα και οταν σερφαρεις να κοβει απο αυτα και να σου δινει ταχυτητα για σελιδες πχ.ενω οταν δεν κανεις τπτ να δινει full ταχυτητα στο κατεβασμα! Oντως και γω έχω τεράστιο πρόβλημα σ'αυτο! Αν βρείς κάτι σφύρα
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 18, 2005 Author #15 Σεπτέμβριος 18, 2005 Σίγουρα πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα όταν είναι δυο pc και πάνω ταυτόχρονα στο internet, έτσι;
chroma Σεπτέμβριος 18, 2005 #16 Σεπτέμβριος 18, 2005 Για απλή πλοήγηση και να κατεβάζεις αρχεία από site κλπ. πρόβλημα δεν υπάρχει κανένα. Τώρα αν θες να τρέχεις P2P και στα δύο ταυτόχρονα το πράγμα περιπλέκεται και θα παιδευτείς.
aristos87 Σεπτέμβριος 18, 2005 #17 Σεπτέμβριος 18, 2005 Καλα δεν είναι οτι ειναι πρόβλημα του 9106 αυτο απόλυτα.. και τον alcatel 510 που είχα τα ίδια έκανε...
nickthegreek Σεπτέμβριος 18, 2005 #18 Σεπτέμβριος 18, 2005 Μάκη πάρε το usr9106 με 94 ευρώ και θα έχεις τη υσηχία σου. Και εγώ το ίδιο έχω και όσο αφορά το φλασάρισμα δεν υπάρχει πρόβλημα... Με ρωτάς και το κάνουμε μαζί. Όσο αφορά το QoS θα σου πω τις ρυθμίσεις και όλα θα είναι τζάμι. Το wireless απλώς μην το ενεργοποιείς. http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.533058
nickthegreek Σεπτέμβριος 18, 2005 #19 Σεπτέμβριος 18, 2005 Πάντως αν θες να δώσεις λεφτά και να πάρεις κάτι κορυφαίο κοίτα για το zyxel 662Η. ’λλη κλάση.
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 18, 2005 Author #20 Σεπτέμβριος 18, 2005 ’ντε, άντε, με πείσατε... Οπότε παίζουμε ανάμεσα στα 9105 και 9106. Το ποιό θα πάρουμε τελικά θα κρηθεί από τον πατέρα μου (τι να κάνουμε, ας πρόσεχε κι αυτός). Τώρα κατεβάζω και τα firmwares ωστε να τα έχω σίγουρα. Το θέμα είναι από πού να το πάρω τελικά; Εδώ πέρα δε νομίζω να το βρω οπότε καλό είναι και το e-shop (το έχει τελικά απ'ό,τι είδα)... Εσύ Νίκο από πού το πήρες;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.