Jump to content

Προετοιμασια για DSL..

deadlock7

Recommended Posts

Παιδια εχουν ανοιχτει πολλα θεματα γυρω απ'την προετοιμασια εγκαταστασης της DSL.Ζηταω την βοηθεια σας για να μην κανω καμια πατατα!

1)Κατ'αρχην μενω Νικαια,οπου απ'οτι ξερω υπαρχει DSL γραμμη!

2)Πρεπει να κανω αιτηση αποκτησης adsl συνδεσης στον ΟΤΕ

3Αγορα mοdem ή router?Θα συνδεθει στο δικο μου pc,αντε και στο laptop!(Διαβαζω πολλοι παιρνουν το USR 9105/9106 router).

4)Aγορα εξοπλισμου και εγκατασταση(τι αλλο χρειαζεται?Μπορω να το βαλω εγω?μεχρι τωρα ημουν με 56k PSTN)

5)ISP(ας κανω ολα τ'αλλα κι εδω βλεπουμε..ασε που περιμενω να δω τι θα γινει με το φοιτητικο ADSL)

Θα ηθελα να με διορθωσετε οπου εχω κανει λαθος και να απαντησετε αν γνωριζετε στις ερωτησεις μου!Αν μπορειτε να βαλετε και καποιες ενδεικτικες τιμες(εκτος του ISP πακετου που οπως ειπα θα αποφασισω τελευταια στιγμη) θα ημουν ευγνωμων:flower:

1) Ωραίος , σωστό το 1ο βήμα

2) Επίσης οκ

3) Αν βάλεις dsl πάνω από την pstn που έχεις , για το usr που αναφέρεις έχουν ακουστεί τα καλύτερα λόγια

4) Η εγκατάσταση του εξοπλισμού καλά θα ήταν να γίνει από σένα , ώστε να αποφύγεις τα έξτρα έξοδα εγκατάστασης του τεχνικού , άλλωστε δεν είναι τίποτα το δύσκολο . Για οδηγίες εγκατάστασης ,εδώ . Εξοπλισμό πέραν των UTP/τηλεφωνικών καλωδίων και των φίλτρων που θα χρειαστείς (τα οποία νομίζω σου παρέχει δωρεάν ο ΟΤΕ με την ενεργοποίηση της dsl) δεν νομίζω να χρειαστείς .

5) Πριν βάλεις οποιοδήποτε ISP καλό θα ήταν να ζητήσεις demo account στην αρχή ώστε να δεις εσύ ο ίδιος την απόδοση και την ποιότητα του κάθε παροχέα .

Ο τιμοκατάλογος του ΟΤΕ για τις χρεώσεις των παγίων στο OTESHOP δεν έχει αλλάξει στις καινούργιες τιμές , οπότε δεν γνωρίζω αν οι μειώσεις που προανείγγειλαν έχουν αρχίσει να ισχύουν . Πάντως , αν ισχύσει το 384κ=15.90 και 512κ=19.90 , καλύτερα θα ήταν να βάλεις 512 , καθώς μετά θα πρέπει να πληρώσεις ξανά για να αλλάξεις ταχύτητα πρόσβασης . ’σε που έτσι όπως έχουν τα πράγματα , οι περισσότεροι πάμε προς 512 μπας και δούμε άσπρη μέρα

Αρχική απάντηση από CaptainMilo

Ο τιμοκατάλογος του ΟΤΕ για τις χρεώσεις των παγίων στο OTESHOP δεν έχει αλλάξει στις καινούργιες τιμές , οπότε δεν γνωρίζω αν οι μειώσεις που προανείγγειλαν έχουν αρχίσει να ισχύουν .

απο 20 του μηνα και μετα

20 αυτου του μηνα?Δηλαδη μεθαυριο?Τοτε να περιμενω λιγακι!Ωραια τοτε αποφασισα USR 9105,αν και πιστευω οτι ενα Modem θα με καλυψει,αλλα αφου το εχετε ολοι το αποδεχομαι σαν καλη λυση!Τωρα για τις συνδεσεις κωλυομαι λιγακι,γιατι δεν ξερω και πολλα!Ισως πρεπει να φωναξω κανενα τεχνικο!Μια τελειως διαφορετικη ερωτηση:Το παγιο του οτε ειναι περιπου 20ευρω ας πουμε,τοτε μετα την dsl θα ερχεται 20+19.90(για 512)=39.90+εξοδα ISP?

Aν και το laptop εχει wifi,στον δικο μου υπολογιστη δεν εχω οποτε θα παει πολλα για 9106+wifi καρτα;) .Συνεπως θα ηθελα να μαθω τι ειναι καλυτερο Zyxel 660R ή USR 9105!Το πρωτο υποστηριζει απο τωρα adsl 2(δεν ξερω αν εχει harware firewall κι αν ειναι Over pstn Που θελω εγω),το δευτερο εχει ολα αυτα που θελω,αλλα δεν υποστηριζει adsl 2.Ισως να ειναι υπερβολη να υπαρχει τετοια συμβατοτητα απο τωρα,αλλα για 20 ευρω που εχει παραπανω νομιζω οτι θα το προτιμησω!

ΥΓ:Οποιος γνωριζει ας απαντησει και στη παραπανω ερωτηση μου..ευχαριστω!

Βασικα ειμαι στην ιδια μοιρα και θα σου λεγα να μην βιαστεις να κανεις παραγγελια για ADSL πριν δεις τι θα γινει με το φοιτητικο νετ..Στο λεω αυτο γιατι αν παρεις το 134 θα πληρωσεις τελος ενεργοποιησης + 3Χπαγιο ...Δηλαδη 40+3χ19(me fpa) ενω με το φοιτητικο η ενεργοποιηση πεφτει στα 15ε και το παγιο στα 5..

Επισης το USR 9015/9016 ειναι και over ISDN με μια απλη αναβαθμιση του firmware..

H τιμη των 19,90 για την 512 που λες παραπανω ειναι χωρις φπα ..

Τελος η αναβαθμιση της γραμμης απο 384 σε 512 δεν χρεωνεται...

DSL 2 τώρα ξεκινάει ένα πιλοτικό πρόγραμμα και αυτό από την vivodi οπότε για τουλάχιστον 2+ χρόνια θα έλεγα να μην το σκέφτεσαι καν

Όσο για την αλλαγή ταχύτητας πρόσβασης , σύμφωνα με τους καταλόγους ΟΤΕ και vivodi , ναι χρεώνεται ,

http://www.oteshop.gr/adsl.pdf

http://www.vivodi.gr/site/content.php?sel=38

Τώρα ακριβώς τι παίζει δεν ξέρω , καθώς την μια λέγανε πως όλες οι 384 θα γίνουν 512 , και από την άλλη είπανε πως αντ'αυτού μειώσαν τις τιμές από τα πάγια

Για σίγουρα , θα δούμε σε λίγες μέρες που θα μεταβώ από 384->512 αν δεν γίνει αυτόματα από πλευράς της vivodi .

Ευχαριστω παιδια..θα περιμενω να δω τι θα γινει με το φοιτητικο νετ οπως με συμβουλεψατε(αν και 5ο ετος;) ).Μια τελευταια ερωτηση:Επειδη το μοντεμ μου(pstn) τα εχει παιξει ελαφρως..αν παρω το 9105 θα μπορω να το χρησιμοποιησω κατ'ευθειαν για τη 56k?

Αρχική απάντηση από ea6gka [Χθες, στις 18:27]

προετοιμασια για DSL....παρε εναν 200ρι για αρχη

Βρε ea6gka για το μηνιαιο κοστος μιλησα..οχι ολα μαζι!

Λοιπον,θελω να μου πειτε αν ισχυει αυτο:blink:

Παιρνω σημερα στον ΟΤΕ για να με βαλει τη γραμμη dsl παλι γιατι οταν εκοψα τη συνδεση με βγαλαν και τη γραμμη.Αφου ειχα μια ωρα να της εξηγησω οτι απλα θελω γραμμη και μονο dsl το καταλαβε και με λεει οτι ειναι 35 η ενεργοποιηση και 19 το μηνα η γραμμη,οκ μεχρι εδω.Οταν της ειπα οτι δεν ηθελα να βαλω Provider τον ΟΤΕ με επρηξε να με πεισει οτι εχει τις καλυτερες ταχυτητες,το καλυτερο δικτυο και οτι το μονο που συμφερει ειναι otenet.Για να γλυτωσω κι εγω της λεω οτι θα μπαινω απλως με το username και το pass ενως φιλου οταν δεν θα το χρησιμοποιει αυτος,κι εδω ηρθε το κουφο:Η συνδεση του ειναι 384 χωρις ογκοχρεωση και χρονοχρεωση,λεω, και αυτη μου λεει οτι ναι μεν σε αυτον θα ειναι χωρις αλλα αν την παρω εγω τοτε σιγουρα θα εχει ειτε ογκοχρεωση ειτε χρονοχρεωση γιατι μου λεει οτι ειναι registered σε εκεινο και αλλαζει server και κατι τετοια....:confused: :confused: :confused:

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra [Χθες, στις 09:10]

Παιρνω σημερα στον ΟΤΕ για να με βαλει τη γραμμη dsl παλι γιατι οταν εκοψα τη συνδεση με βγαλαν και τη γραμμη.Αφου ειχα μια ωρα να της εξηγησω οτι απλα θελω γραμμη και μονο dsl το καταλαβε και με λεει οτι ειναι 35 η ενεργοποιηση και 19 το μηνα η γραμμη,οκ μεχρι εδω.Οταν της ειπα οτι δεν ηθελα να βαλω Provider τον ΟΤΕ με επρηξε να με πεισει οτι εχει τις καλυτερες ταχυτητες,το καλυτερο δικτυο και οτι το μονο που συμφερει ειναι otenet.Για να γλυτωσω κι εγω της λεω οτι θα μπαινω απλως με το username και το pass ενως φιλου οταν δεν θα το χρησιμοποιει αυτος,κι εδω ηρθε το κουφο:Η συνδεση του ειναι 384 χωρις ογκοχρεωση και χρονοχρεωση,λεω, και αυτη μου λεει οτι ναι μεν σε αυτον θα ειναι χωρις αλλα αν την παρω εγω τοτε σιγουρα θα εχει ειτε ογκοχρεωση ειτε χρονοχρεωση γιατι μου λεει οτι ειναι registered σε εκεινο και αλλαζει server και κατι τετοια....:confused: :confused: :confused:

Απατεωνες μεχρι το τερμα.Να πατωσουνε. :magic: :magic: :magic:

Υγ:Οσο για το φοιτητικο ιντερνετ.Στις 20 δλδ χτες επρεπε να ειχανε αρχισει οι αιτησεις.Δεν το βλεπω να γινετε και αν ειναι να γινει θα αργησει πολυ.

Αρχική απάντηση από stknightmare

Απατεωνες μεχρι το τερμα.Να πατωσουνε. :magic: :magic: :magic:

Υγ:Οσο για το φοιτητικο ιντερνετ.Στις 20 δλδ χτες επρεπε να ειχανε αρχισει οι αιτησεις.Δεν το βλεπω να γινετε και αν ειναι να γινει θα αργησει πολυ.

Μη λες τετοια και σ'ακουσουν...

Αρχική απάντηση από giorgos_cupra

λαμογια μονο ο οτε η ολοι??

μεχρι και τον αυγουστο ειχα ιsdn στην hol...εχοντας λοιπον τα στοιχεια μου και μη βλεποντας ανενεωση συνδρομης με πηρανε τηλεφωνο

-καλημερα ο κ παπαριδης???

-μαλιστα

-απο την hol ειμαστε για μια συνδρομη σας που εχει ληξει..

-το ξερω αλλα δεν ενδιαφερομαι εχω βαλει dsl

-σε καποιον αλλο provider?

-ναι στον οτε

-....γιατι εχουμε μια πολυ καλη προσφορα για dsl -ειδικα για σας(να την η 1η παπαρια) σας δινουμε 12 μηνες dsl + 8 μηνες δωρο μονο με 180 ευρω ...

-για ποσο???

-180

-με το φπα?

-μαλιστα κ παπαριδη με το φπα

-και τι πακετο ειναι αυτο χρνονοχρεωση ογκοχρεωση??

-οχι ειναι το any access(ποιο any access ομως δεν μας λεει??? 2 η παπαρια)

-ε ναι δηλαδη?? τι ταχυτητα εχει??

-dsl (σωπα ρε μαγκα!!!) τι λετε???θα το κανουμε??

-ασε με να το σκεφτω λιγο...θα με παρεις αυριο τετοια ωρα??

-φυσικα καλημερα..

παω το μεσημερι σπιτι βαζω κατω το κομπιουτερακι και λεω 180/20 = 9 ευρω τον μηνα...οπα λεω εδω ειμαστε. το παιρνω αυριο το πρωι...αλλα και παλι δεν παω να δω τι λενε στην ιστιοδελιδα τους??οπου και φαινεται οτι το καρπουζι μας βγηκε μαπα...αφορα προσβαση 128/64..

χθες ο τυπος πηρε τηλεφωνο αλλα ειχα τις καλες μου και δεν τον εβρισα....

αρα και η hol λαμογια και οτι αρπαξουμε.....βαζω το χερι μου στην φωτια οτι κατι αναλογα κανει και η forthnet...το εχω ξαναπει...ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕς ΤΟ ΙΔΙΟ

Αρχική απάντηση από deadlock7

Ευχαριστω παιδια..θα περιμενω να δω τι θα γινει με το φοιτητικο νετ οπως με συμβουλεψατε(αν και 5ο ετος;) ).Μια τελευταια ερωτηση:Επειδη το μοντεμ μου(pstn) τα εχει παιξει ελαφρως..αν παρω το 9105 θα μπορω να το χρησιμοποιησω κατ'ευθειαν για τη 56k?

Αν εννοείς να το χρησιμοποιείς ως pstn modem αυτό δε γίνεται.

Aυτο εννοουσα.Τοτε τι εννοουν με Pstn/isdn firmwares?Eιμαι λιγο ασχετος σ'αυτα:o .Επειδη θελω να παρω δικο μου router..υπαρχει καποια προσφορα να γλυτωσω τουλαχιστον τα εξοδα ενεργοποιησης ή κατι αλλο?Θα προτιμουσα forthnet που θεωρειται top..ν βρω κατι ξεκιναω απο αυριο κιολας!

Εννοούν οτι ενώ το firm με το οποίο θα το βρείς στην Ελλάδα είναι για pstn, αναφέρεται και ως Annex-A, μπορείς να φλασάρεις το firm για isdn, Annex-B. Δεν κάνει σε καμιά περίπτωση χρέη απλού modem ή netmod.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.