Jump to content

Φθηνες 2χ1gb

Helly

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον επειδη εχω βαρεθει το swap file στο Battlefield2 (με εχει σκοτωσει ουκ ολιγες φορες) και απο οτι βλεπω και τα νεα games F.E.A.R Quake 4 θα τα θελουν τα 2 gb αν θελεις να εχεις καλη αναλυση θα θελα να μου προτεινεται μνημες 2x1gb.Ψαχνομαι για κατι που θα δουλευει στην NF3 250gb με καλα timing Cl2.5 (2.5-3-3-,3-2-3-)στα 240-245 max και παραπανω ευπροσδεκτα.

Οι περισσοτεροι ξερω πατε για 3-4-4 αλλα μεγαλο fsb αλλα εχετε νεους memory controller οποτε τα μαζευεται απο MHz.Δυστυχως ο ταλαιπωρος mem controller του C0 δε ανεβαινει σταθερα Fsb πανω απο 260 ανεξαρτητως διαιρετη.

Στην Ελλαδα οι πιο φτηνες ειναι οι twinmos .Εαν ψαξεις στα online του εξωτερικου ισως βρεις και μερικες προσφορες , πχ στο overclockers.co.uk εχει πορσφορα τις geil.

Αρχική απάντηση από Vagouridis [17-09-2005 17:52]

Στην Ελλαδα οι πιο φτηνες ειναι οι twinmos .Εαν ψαξεις στα online του εξωτερικου ισως βρεις και μερικες προσφορες , πχ στο overclockers.co.uk εχει πορσφορα τις geil.

Ξερεις αν αυτες οι

TWINMOS εχουν τις δυνατότητες που θελει ο Helly δηλ Cl2.5 (2.5-3-3-,3-2-3-)στα 240-245

H μονη λυση ειναι INFINEON BE-5.Δυστυχως υπαρχουν σε noname παλιες kingston πλαισιου που δε νομιζω να πανε τοσο λογω PCB(οι νεες οι τουλαχιστον αυτες που ειδα Πατρα ειχαν UCCC)

Οποτε που βρισκω μνημες με chipakia INFINEON εκτος απο Blueline h ocz 3200 plat απο pcmemupg?

Να προτεινω τις Crucial Ballistix tracer? Για 2gb και pc4000 δε μου φαινονται πολυ ακριβες

http://www.crucial.com/eu/store/partspecs.Asp?IMODULE=BL2KIT12864L503

EDIT: Ξερω ειπες δε σε ενδιαφερει τοσο το 3-4-4 αλλα με λιγο tweaking... Συν τοις αλλοις εχω διαβασει οτι ειναι το πιο γρηγορο 2gb kit

Σκεψου να εψαχνε κι ακριβες δηλαδη!Δεν ξερω ποσο καλες ειναι,αλλα σιγουρα μονο φτηνες δεν ειναι που θελει ο ανθρωπος..

Θα παινεψω το σπιτι μου για να μην πεσει να με πλακωσει...

Εβαλα αυτες που προτεινα στο παιδι (ballistix tracer) και ειμαι σταθερος 2,5-3-3-7 στα 250 με 2.8 ρευμα.

@deadlock7 Συμφωνω δεν ειναι οτι πιο φτηνο αλλα τα timings που ζηταει τα πιανει. Εξαλλου πιο οικονομικες 2x1 gb θα βρει αλλα μαλλον pc3200... Θα ανεβαινουν σιγουρα?

Αρχική απάντηση από Helly [21-09-2005 19:22]

H μονη λυση ειναι INFINEON BE-5.Δυστυχως υπαρχουν σε noname παλιες kingston πλαισιου που δε νομιζω να πανε τοσο λογω PCB(οι νεες οι τουλαχιστον αυτες που ειδα Πατρα ειχαν UCCC)

Οποτε που βρισκω μνημες με chipakia INFINEON εκτος απο Blueline h ocz 3200 plat απο pcmemupg?

οι Patriot llk 1gb εχουν συνηθως τετοια τσιπακια...

αλλα αποσο βλεπω αυτα ΔΕΝ δειχνουν να ανεβαινουν ευκολα εκει που θες

αρχικα παντως ,αποτι διαβαζω, ειχαν κυκλοφορησει και καποιες παρτιδες με tccds'

(εαν βρεις τπτ μτχ)

αλλα το νεο φρουτο που εχει κανει την εμφανιση του στα dimms του 1gb

της εν λογω σειρας LLK και ακουει στο ονομα Infineon CE-6 και δειχνει να τα πηγαινει πολυ καλυτερα (βλ.

• 1 month later...

παιδια που μπορω να βρω τις Ballistix Tracer 2x1GB??? Ελλαδα κανα καλο name kit 2x1gb? Ειχα δει στο eshop ocz 3200 2x1GB.

• 2 weeks later...

Από τη Crucial μέσω Internet. Από αυτά που είδα στο Internet πρέπει να είναι από τις πιο γρήγορες μνήμες. Το πρόβλημα είναι οτι τις αγόρασα και έχω κάνει δυο φορές RMA γιατί έβγαζαν σφάλματα στο μεμτεστ. Αυτή τη στιγμή περιμένω το τρίτο σετ να δω αν δουλεύει.

αμα είναι να μας τα φάνε τα σούρτα και τα φέρτα.....

τι να το κάνεις?

mario τίποτα within specs έχει σου έχει δουλέψει με την πρώτη?

θέλω ιδιαίτερα στο RMA stragedy/Planning ;)

Τι να πω. Μια ζωή παλεύω να πάρω σωστά πράγματα. Ίσως επειδή δεν βαριέμαι να τα ελέγξω overnight αμέσως μόλις τα αγοράσω. Μέχρι στιγμής μέσα σε ένα χρόνο έκανα RMA 6 μνήμες (2 Corsair και 4 Ballistix που τις δοκίμασα σε 2 μητρικές αμέσως μόλις τις αγόρασα) και έναν επεξεργαστή διπύρηνο (σε ποιον να έχει πέσει άραγε?).

Προτιμώ σε γενικές γραμμές το Πλαίσιο γι αυτό ακριβώς το λόγο. Μέχρι στιγμής όμως ότι αγόρασα από εκεί ήταν εντάξει. Μόνο μια φορά άλλαξα μια κάρτα γραφικών του ανηψιού μου γιατί σταμάτησε το ανεμιστηράκι μετά από δύο χρόνια λειτουργίας.

Όσες φορές πήρα φτηνότερα κάποια πράγματα από αλλού τα πλήρωσα με το παραπάνω. Το RMA της μνήμης, μου κόστισε 30 σε μεταφορικά την πρώτη φορά. Τη δεύτερη τα πλήρωσα αλλά περιμένω refund. Μη ξεχνάμε οτι όσα κομμάτια γίνονται RMA διοχετεύονται στην αγορά ξανά. Αυτή είναι παγκόσμια πρακτική. Κάποιος άλλος θα την πατήσει. Αμα δεν ξέρει δε θα καταλάβει τη διαφορά ...

EDIT

Μου ήρθε η μνήμη από το RMA και αυτή τη φορά έμεινα με το στόμα ανοικτό.

Όχι μόνο δουλεύει σωστά αλλά πετάει. Σαν να μην έχουν όρια αυτές.

Πέρασαν χωρίς λάθη το memtest για 10 ώρες στα 2-2-2-6 1Τ 2.6ν DDR400 dual channel!!!

Δοκίμασα για καμμιά ώρα και είναι εντάξει και στα 3-3-3-8 1Τ 2.7ν DDR500. Πάντως δυο τρία περάσματα τα έβγαζε ότι και νάδινα.

Μου έδωσαν και όλα τα χρήματα από τα μεταφορικά πίσω.

Τα 2Gb μου κόστισαν 400, αλλά τα αξίζουν τα λεφτά τους με το παραπάνω. :T:

Μια πάνω μια κάτω. Κάτι έλεγα για το Πλαίσιο. Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλα λόγια μη λες.

Πήγα και αγόρασα ένα UPS MGE Premium Ellipse 500 για να βάλω από δεύτερη μπρίζα εκτυπωτή σαρωτή και δεύτερη οθόνη. Έχω ήδη ένα 800άρι για τα βασικά. Το φόρτισα όλο το βράδυ, πάω να συνδέσω τον εκτυπωτή πάνω. Τίποτα. Δοκίμασα κι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, τίποτα. Δεν δίνει ρεύμα. RMA λοιπόν κι αυτό τη Δευτέρα στο Πλαίσιο.

• 2 weeks later...

Για να μην ανοιγω και εγω νεο θεμα και επειδη ψαχνομε αυτες τις μερες για μνημες 2Χ1Gb που να παιζουν 290-300ΜΗΖ με 2,5-4-4-8 1Τ στην χειροτερη και γυρω στα 250 ευρω ποιες προτεινετε? Εχω δει τις GSkill με τα TCCD αλλα αυτες παιζουν 2Τ και με χαλαει. Για πειτε βρε παιδια καμια γνωμη γιατι ειναι πολυ παιδεμα η επιλογη 2χ1Gb τελικα.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Τι να πω. Μια ζωή παλεύω να πάρω σωστά πράγματα. Ίσως επειδή δεν βαριέμαι να τα ελέγξω overnight αμέσως μόλις τα αγοράσω. Μέχρι στιγμής μέσα σε ένα χρόνο έκανα RMA 6 μνήμες (2 Corsair και 4 Ballistix που τις δοκίμασα σε 2 μητρικές αμέσως μόλις τις αγόρασα) και έναν επεξεργαστή διπύρηνο (σε ποιον να έχει πέσει άραγε?).

Προτιμώ σε γενικές γραμμές το Πλαίσιο γι αυτό ακριβώς το λόγο. Μέχρι στιγμής όμως ότι αγόρασα από εκεί ήταν εντάξει. Μόνο μια φορά άλλαξα μια κάρτα γραφικών του ανηψιού μου γιατί σταμάτησε το ανεμιστηράκι μετά από δύο χρόνια λειτουργίας.

Όσες φορές πήρα φτηνότερα κάποια πράγματα από αλλού τα πλήρωσα με το παραπάνω. Το RMA της μνήμης, μου κόστισε 30 σε μεταφορικά την πρώτη φορά. Τη δεύτερη τα πλήρωσα αλλά περιμένω refund. Μη ξεχνάμε οτι όσα κομμάτια γίνονται RMA διοχετεύονται στην αγορά ξανά. Αυτή είναι παγκόσμια πρακτική. Κάποιος άλλος θα την πατήσει. Αμα δεν ξέρει δε θα καταλάβει τη διαφορά ...

EDIT

Μου ήρθε η μνήμη από το RMA και αυτή τη φορά έμεινα με το στόμα ανοικτό.

Όχι μόνο δουλεύει σωστά αλλά πετάει. Σαν να μην έχουν όρια αυτές.

Πέρασαν χωρίς λάθη το memtest για 10 ώρες στα 2-2-2-6 1Τ 2.6ν DDR400 dual channel!!!

Δοκίμασα για καμμιά ώρα και είναι εντάξει και στα 3-3-3-8 1Τ 2.7ν DDR500. Πάντως δυο τρία περάσματα τα έβγαζε ότι και νάδινα.

Μου έδωσαν και όλα τα χρήματα από τα μεταφορικά πίσω.

Τα 2Gb μου κόστισαν 400, αλλά τα αξίζουν τα λεφτά τους με το παραπάνω. :T:

Μια πάνω μια κάτω. Κάτι έλεγα για το Πλαίσιο. Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλα λόγια μη λες.

Πήγα και αγόρασα ένα UPS MGE Premium Ellipse 500 για να βάλω από δεύτερη μπρίζα εκτυπωτή σαρωτή και δεύτερη οθόνη. Έχω ήδη ένα 800άρι για τα βασικά. Το φόρτισα όλο το βράδυ, πάω να συνδέσω τον εκτυπωτή πάνω. Τίποτα. Δοκίμασα κι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, τίποτα. Δεν δίνει ρεύμα. RMA λοιπόν κι αυτό τη Δευτέρα στο Πλαίσιο.

Με το συμπάθειο αλλά τί φταίει το πλαίσιο αν μια συσκευή του χ κατασκευαστή είναι χαλασμένη? Α και κάτι άλλο.. η περίπτωση αυτή για να μιλάμε με σωστή ορολογία δεν λέγεται RMA αλλά DOA (Dead on Arrival) και θέλει άμεση αντικατάσταση και όχι επισκευή (κανονικά)...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.