Jump to content

Μεγιστη θερμοκρασια Α64 Rev Ε..

deadlock7

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Γειας σε ολους μετα απο καιρο.Παραδοξως ο καινουριος μου 170 τουλαχιστον απο οτι λεει το prg δεν το υποστηριζει.Σε οσους CPU 0.09 το δοκιμασα εκτος απο winnie που δε το εχω βαλει εχει βγαλει κατι ......

capture012320061937114lc.jpg

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 19:52]

Αν δεις το changelog από μια θερμοκρασία και κάτω (49C νομίζω) αναφέρει αυτό αντί της θερμοκρασίας.

A εχεις δικιο :flower:

Εμ RTFM επρεπε να κανω.........

Nαι αυτο ειναι ενα προβλημα του προγραμματος με τους νεους διπυρηνους Opteron.

Version 1.15

49C TCaseMax is not used anymore, this means that for any CPU which returns 49C TCM (like the new Dual Core Opterons), the program will report "This CPU does not support TCaseMax feature."

Διαβασε εδω

• 2 months later...

@ΝΤG

AMD64 TCaseMax - v1.18

----------------------

CPU Information (CPU #1):

Standard CPUID: Family: F, Model: 7, Stepping: 1

Extended CPUID: Family: F, Model: 27, Stepping: 1

CPUID String: 20F71

Processor APIC: 0

Processor: AMD Athlon 64 3700+ (San Diego)

CPU Speed: 2900.08 (290.01 x 10.0)

Revision: SH8-E4

Platform: Socket 939

Startup VCore: 1.400v

Maximum Case Temperature = 57C

TDP: 44.1 Watts

Written by: Arthur Liberman.

Idea by: Petr Koc.

More info at: http://www.thecoolest.zerobrains.com/forums/viewtopic.php?t=83

Aπό ότι φαίνεται με μόνο 57 δεν έχω ελπίδες...ας έλεγε 65 και εμένα :mad:

• 2 weeks later...

Οικονομικος μου βγήκε ο δικός μου!

AMD64 TCaseMax - v1.19

----------------------

CPU Information (CPU #1):

Standard CPUID: Family: F, Model: B, Stepping: 1

Extended CPUID: Family: F, Model: 2B, Stepping: 1

CPUID String: 20FB1

Processor APIC: 0

Processor: AMD Athlon 64 X2 3800+ (Manchester)

CPU Speed: 2199.90 (219.99 x 10.0)

Revision: BH9-E4

Platform: Socket 939

Startup VCore: 1.350v

Maximum Case Temperature = 59C

TDP: 53.1 Watts

• 3 weeks later...

Όριστε και μένα το θερμικό μου προφίλ.

Ενημερωτικά τον τρέχω τώρα τον 170 στα 2,9ghz με 1,34 ρεύμα για 24/7.

Τελικά τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε για υπερχρονισμούς?

Ότι έχουμε καλά τσίπς αν έχουμε χαμηλό wattage(όπως εγώ) ή μεγάλη θερμοκρασία(σύμφωνα με τους προγραμματιστές)?

Μήπως όμως αυτά τα 2 πάνε μαζί?δλδ όσο πιο μεγάλη θερμοκρασία τόσο πιο πολύ wattage?Δε ξέρω αλλά κάτι μου φαίνεται περίεργο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα,δε ξέρω αν λειτουργεί απόλυτα σωστά.

Ενημερωτικά έτρεχα τη τελευταία έκδοση....

clipboard019my.th.jpg

1. Tcase max is the maximum case temperature specification which is a physical value in degrees Celsius. This value is programmed into Rev D and later processors. Refer to the AMD Functional Data Sheet, 940 Pin Package, order# 31412, and the THERMTRIP Status Register in the BIOS and Kernel Developers Guide for AMD Athlon 64 and AMD Opteron Processors, order# 26094.

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/30417.pdf

σελιδα 40

Tcase max απο 49 ως 65 για τους Ο165 και Ο170, Thermal Design Power 110w και για τους δυο, το οποιο ομως μαλλον πρεπει να ειναι το μεγιστο. σελιδες 21 και 37.

Thermal Profile: σελιδα 21.

Ι για τον Chosen (63 βαθμοι και 105w, 1.3volt), οπως και για ergotelis (49 βαθμοι και 35w, 1.35volt) αλλα και για μενα. εμενα ομως θελει ρευμα για να παει εκει ενω δε φαινεται να μπορει πανω απο τα 2850.

σωστα (μαλλον) διαβαζει (το Thermal Profile), η εξηγηση τους δε μου φαινεται σωστη.

post-9-1416072592,5815_thumb.png

Αρχική απάντηση από .38-.45

t), οπως και για ergotelis (49 βαθμοι και 35w, 1.35volt) αλλα και για μενα. εμενα ομως θελει ρευμα για να παει εκει ενω δε φαινεται να μπορει πανω απο τα 2850.

σωστα (μαλλον) διαβαζει (το Thermal Profile), η εξηγηση τους δε μου φαινεται σωστη.

Με τι ψύξη είσαι?Μπας και μετρά περισσότερο η θερμοκρασία στους δικούς μας για oc?Δηλαδή μήπως για δεδομένες πιο χαμηλές θερμοκρασίες load(40 C ) ανεβαίνουνε οι δικοί μας πιο καλά?

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 16:13]

Με τι ψύξη είσαι?Μπας και μετρά περισσότερο η θερμοκρασία στους δικούς μας για oc?Δηλαδή μήπως για δεδομένες πιο χαμηλές θερμοκρασίες load(40 C ) ανεβαίνουνε οι δικοί μας πιο καλά?

lcp.png.xs.jpg

24/7 με δυο fA@h, νερο με τους ανεμιστηρες στα 5v

βαζοντας και του arapis, εχουμε:

1) 4 επεξεργαστες με το ιδιο profile.

2) chosen και arapis ειναι στα ιδια (63 βαθμοι και 105w), ergotelis κι ο δικος μου στους 49 βαθμους και 35w με 1.35volt. μοναδικη παραφωνια του chosen που ειναι στα 1.3volt.

3) οι 3 ανεβαινουν στο χαλαρο (ισως του ergotelis παραλογα καλα συμφωνα με οσα λενε στο site), ο δικος μου ισα που περναει τα 2G με μαμα ταση και θελει 110% για τα 2800.

περα απο το οτι εχω τη μπανανα, δε μπορω να βγαλω αλλο συμπερασμα.

Αρχική απάντηση από .38-.45

περα απο το οτι εχω τη μπανανα, δε μπορω να βγαλω αλλο συμπερασμα.

Όχι απαραίτητα και μπανάνα, αφού ακούει. Από βδομάδα φτάνει ένα κιτάκι νερού από τον Χρήστο (ποιος στη χάρη σου Μιχάλη, στην άλλη άκρη της Ευρώπης, άντε και παραπέρα!) και θα σου πω τι παίζει και με το δικό μου. Έχω τη φοβία ότι θα φάει κανα 1.6V και τα 3G δε θα τα δω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.