Jump to content

k8nsnxp memory problems

Occultist

Recommended Posts

Έχω το mobo gigabyte k8nsnxp s754

Θέλω να το τρέξω με 2 dimms kingston 512mb ddr400 cl3 σε ταχύτητα ddr400

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ μπορώ να το τρέξω άνετα με οποιοδήποτε 1 dimm σε οποιοδήποτε memory slot, όταν πάω να το τρέξω με 2 dimms μαζί κολλάει πριν κάνει post και δε φαίνεται τίποτα στην οθόνη. ¨ολα αυτά με τις ρυθμίσεις μνήμης στο auto και bios f12.

Το πιο περίεργο είναι ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε από μία φορά που πήγα να βάλω κάποια (προφανώς ακατάλληλα) manual timings. Aπό τότε (έχοντας επιβεβαιώσει σχετικά μέσα από τις τιμές που βλέπω στο bios) , για κάποιο λόγο φαίνεται ότι το bios αδυνατεί να επιλέξει αυτόματα τα σωστά timings 'οποτε βρίσκει 2 dimms.

Τα μνημάκια τα έχω memtestάρει και δεν έχουν πρόβλημα.

Επίσης έχω δοκιμάσει και με άλλες εκδόσεις bios και το πρόβλημα παραμένει.

Θα ήθελα να μου προτείνει κα΄ποιος σωστά timings για να λειτουργήσει με 2 dimms ddr400 χωρίς προβλημα σταθερότητας αλλά και χωρίς να θυσιάσω ταχύτητα από τα stock settings.

Στο ίδιο mobo ακριβώς είχα ενα παρόμοιο πρόβλημα οταν έπαιζα με τα timmings, δεν έλεγε να μπουτάρει και το πρόβλημα λύθηκε μόνο αφού γύρισα στο defoult bios μπούταρα και μετά αλλαξα πάλι τα timmings, κατόπιν άλλαξα και μνήμες με άλλες πάλι kingston σε C2,5 οι οποίες δουλεύουν σωστά χωρίς κανένα πρόβλημα κια με αλλαγμένα τα timmings.

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αλλά εγώ σκέφτηκα οτι το bios που είχε αρχικά η mobo θα μου εδινε την λύση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.