Jump to content

Seagate: Health Status Failed

saxon_747

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

To HD Tune μου βγαζει το παρακατω λαθος... Τι ακριβως σημαινει αυτο? Το περιεργο ειναι οτι εκανα error scan με το ιδιο προγραμμα και δεν βρηκε τιποτα. Δοκιμασα και το διαγνωστικο προγραμμα της seagate, ετρεξα ενα full test, παλι οκ.

Υπαρχει οντως προβλημα? Αν ναι με ποιο προγραμμα μπορει να διορθωθει?

post-832-1416072186,8341_thumb.jpg

Το ετρεξα. Το αναφερω και στο 1ο ποστ μου. To Seatools δεν βγαζει κανενα προβλημα στο full test...

Μπορεί να "γυρίσει" πίσω το attribute που χτυπάει. Εμένα μου το κάνει συχνά το συγκεκριμένο (wd 120gb pb) με το Drive Health. Αν δεν φωνάζει το διαγνωστικό της Seagate μη μασάς (αλλά πάρε backup καλού-κακού).

Πιθανόν το προβλημα να μην είναι στο δίσκο αλλα στον κοντρολερ. Μου είχε συμβει κατι παρομοιο παλιοτερα, οταν αλλαξα μητρικη ολα καλα και ο δισκος ειναι ο ιδιος. Αλλα αμα εχεις παιρνεις συχνα back up ετσι και αλλιως δεν εχεις να φοβασαι κατι, το μονο που μπορεις να χασεις σε περιπτωση που καταρευσει ειναι το χρονος σου.... ;)

Απο την στιγμη που το μανισιο προγραμμα τα δειχνει ολα καλα μην ανυσηχεις ....

(sorry που δεν το ειδα οτι το ειχες τρεξει το seatools)

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Απο την στιγμη που το μανισιο προγραμμα τα δειχνει ολα καλα μην ανυσηχεις ....

(sorry που δεν το ειδα οτι το ειχες τρεξει το seatools)

Sorry? Μου εχεις δημιουργησει ανεπουλωτα ψυχολογικα τραυματα... :D:p

Απλα ανησυχω γιατι ειμαι πολυ γκαντεμης με τους δισκους... Κανενας δεν κραταει πανω απο 6 μηνες...

Αλλα το οτι το seatools βγαζει pass, ειναι καπως καθησυχαστικο...

για δες και το speed fan τι λέει.

κι εμένα σε έναν 300άρη seagate, μου δειχνε 50% health (ο μόνος μου δίσκος με τόσο χαμηλό), αλλά δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

έχασε βέβαια το partition, αλλά μάλλον λόγω win (σε linux δουλεύει μια χαρά ο δίσκος).

τα seatools έβγαζαν καθαρό το δίσκο, και κατεστραμμένο το partition.

Αρχική απάντηση από sotiris

για δες και το speed fan τι λέει.

κι εμένα σε έναν 300άρη seagate, μου δειχνε 50% health (ο μόνος μου δίσκος με τόσο χαμηλό), αλλά δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

έχασε βέβαια το partition, αλλά μάλλον λόγω win (σε linux δουλεύει μια χαρά ο δίσκος).

τα seatools έβγαζαν καθαρό το δίσκο, και κατεστραμμένο το partition.

To speedfan δειχνει 54% health. Δεν μου δημιουργει ουτε εμενα καποιο προβλημα, ειναι ψυχολογικο το θεμα...

Οι δίσκοι της seagate δεν περέχουν σωστές ενδείξεις στο speedfan και σε άλλα προγράμματα S.M.A.R.T. Ο δικός μου 160άρης δείχνει και αυτός 50% όπως και ένας 40άρης που είχα πριν δυόμιση χρόνια χωρίς να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.