helloween Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2005 Το νέο είδος πολυμερούς πλαστικής μεμβράνης θα μπορεί να ενσωματωθεί σε κάψουλες, τεχνητά μέλη και ιστούς, αφού πρώτα έχει προγραμματιστεί με κατάλληλη ακολουθία εντολών, οι οποίες θα επιτρέπουν ελεγχόμενη έκλυση φαρμακευτικών ουσιών σε τακτές χρονικές περιόδους που μπορούν να κυμαίνονται από μερικές ώρες μέχρι και εβδομάδες. Ένας από τους πρώτους τομείς στους οποίους θα εφαρμοσθεί η νέα αυτή τεχνολογία είναι η πραγματοποίηση λεπτών αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων και η διατήρηση των αρτηριών ανοικτών μετά μια εγχείρηση. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς η ειδική μεμβράνη εκλύει μια ουσία η οποία αποτρέπει την ανάπτυξη αιματικού θρόμβου που κανονικά θα έφραζε την αρτηρία. Η πολλά υποσχόμενη τεχνική θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με χρόνια προβλήματα να ζουν πιο άνετα καθώς θα τους επιτρέπει να επισκέπτονται πιο αραιά το γιατρό τους ή να πηγαίνουν στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνουν ενέσεις ή να ακολουθούν ειδικές θεραπευτικές αγωγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Σεπτέμβριος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από helloween [Σήμερα, στις 02:10] αφού πρώτα έχει προγραμματιστεί με κατάλληλη ακολουθία εντολών, οι οποίες θα επιτρέπουν ελεγχόμενη έκλυση φαρμακευτικών ουσιών σε τακτές χρονικές περιόδους που μπορούν να κυμαίνονται από μερικές ώρες μέχρι και εβδομάδες. τι εννοείς "προγραμματιστεί με κατάλληλη ακολουθία εντολών" ??? εγώ ξέρω ότι υπάρχουν ειδικοί υποδοχείς μέσα στους οποίους κάνεις encapsulation το φάρμακο και κάνουν αυτό που περιγράφεις. δεν νομίζω ότι αυτός που έγραψε το κείμενο (το λέω έτσι γιατί δεν ξέρω αν το έκανες paste από αλλού) έχει πιάσει καλά το concept. ο υποδοχέας είναι ειδικά σχεδιασμένος να αφήνει το φάρμακο λίγο-λίγο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια "εντολή" με την προγραμματιστική έννοια του όρου μέσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 15, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 καλό είναι όταν δίνουμε μια είδηση να δίνουμε και το link Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Σεπτέμβριος 15, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 14:51] καλό είναι όταν δίνουμε μια είδηση να δίνουμε και το link Ποτέ ο συγγραφέας δεν αποκαλύπτει τις πηγές του:daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 15, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από helloween [Σήμερα, στις 16:59] Ποτέ ο συγγραφέας δεν αποκαλύπτει τις πηγές του:daisy: τις πηγες τις δινεις για εγκυροτητα. αν δεν δωσεις την πηγη πως θα βοηθησεις τον αναγνωστη να μελετησει καλυτερα την ειδηση σου?μπορει να θελει να μαθει περισσοτερα ή να ψαχτει κι αλλο για το συγκεκριμενο θεμα......ειδησεις ποσταρεις οχι απορρητα εγγραφα των ναζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 15, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Tιποτα δεν ξεφευγει.....http://www.pcw.gr/default.php?pid=6&art_id=505 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.