mefistofelis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2005 Μολις εφτασε το νεο πισακι ενος φιλου μου και πηγα και εγω να του κανω την εγκατασταση των παραθυρων.1)Στην επιλογη για την δημιουργια παρτισιον εκανα ενα των 40γβ και το υπολοιπο 200γβ οταν πηγα να το χωρισω σε 2 ξεχωριστα ενα για το swap file και ενα αλλο μου εβγαζε οτι εχει μεγεθος μονο 130γβ δηλαδη ελλειπαν αλλα 70.Μετα εσβησα και το αρχικο 40αρι παρτισιον και τωρα μου εμφανιζει οτι εχω μονο 130 γβ και καθολου unpartitioned space.Ουτε με το partition magic καταφερα να αλλαξω κατι.Τι φταει?2)Μετα την εγκατασταση των παραθυρων δεν αναγνωριζει το ποντικι σε οποια θυρα usb και αν το συνδεσω.Το περιεργο ειναι οτι κατα την διαρκεια της πρωτης εγκαταστασης(winxpsp2) το ποντικι λειτουργουσε κανονικα αλλα επειδη δεν εβρισκα το σεριαλ νο αναγκαστηκα να βαλω προσωρινα μια χωρις sp με αποτελεσμα οτι και να κανω να μην εχω ποντικι.Το ποντικι που πηγα να συνδεσω ειναι εκεινο της μικροσοφτ για τους φορητους.Εδω τι παιζει?ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: AMD Athlon 64 3500+ 2.20GHz VENICEΜΝΗΜΗ: 2x CORSAIR VS512MB400 VALUE SELECT 512MBΜΗΤΡΙΚΗ: MICROSTAR MSI K8N SLI PlatinumΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: ASUS EAX800XL/2DTV 256MB PCI-E TV-OutΣΚΛΗΡΟΣ: WESTERN DIGITAL 250GB WD2500JD 7200rpm SATADVD-ROM: PLEXTOR DVD PX-130A 16X50 ATAPIDVD-RW: NEC DVD+/-R/RW ND-3540A 16xΟΘΟΝΗ: ACER AL1715S 17'' LCD [8ms]
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 14, 2005 #2 Σεπτέμβριος 14, 2005 1. Μην ανησυχείς. Το πρόβλημα είναι γενικό των windows και λύνεται με κάποιο Patch. Ειδικά τα παλιότερα windows βλέπανε δίσκους μέχρι 136GB. Όχι παραπάνω. Όσο για το 2ο... Ιδέα δεν έχω. Ίσως πάλι κάτι τέτοιο να παίζει. Τι ποντίκι είναι;edit: ξέχασα! Μπορεί να είναι και από το BIOS και να θέλει ένα bios update αλλά λίγο χλωμό το βλέπω για καινούριο σύστημα...
TiTo Σεπτέμβριος 14, 2005 #4 Σεπτέμβριος 14, 2005 Και ενα φιλαράκι μου είχε πει για παρόμοια άκυρα σκηνικά στο pc του και δοκίμασε άλλο cd για την εγκατάσταση WinXP(sp2) , του λύθηκαν όλα τα προβλήματα και απο τότε το pc του λειτουργεί κανονικά.Ισως έχει κάποιο πρόβλημα το iso των windows που έχεις....ισως σαν κλασικο pc να κάνει τα νερά του απλά για να σου σπάσει τα νέυρα :P
mefistofelis Σεπτέμβριος 14, 2005 Author #5 Σεπτέμβριος 14, 2005 πηγα να βαλω τα χπ τα απλα τα home.Το ποντικι ειναι εκεινο το ενσυρματο της μικροσοφτ για φορητους,που σε φορητο που το δοκιμασα δουλευει μια χαρα
apollo Σεπτέμβριος 15, 2005 #6 Σεπτέμβριος 15, 2005 ο τιτο εχει δικιο βρες και δωκιμασε απο αλλο σιντι γιατι αυτο ειναι ενα απο τα πολλα προβληματα τον χπ. αν αυτη την εκδοση που εβαλες την εχεις σε αλλο πισι και δουλευει τοτε δεν ξερω τη να πω, μπορει να φταιει καποιο hardware, παντως γιανα εχεις λιγοτερα προβληματα βαλε αλλη εκδοςη.για το ποντικι πηγαινε στο σαιτ να δεις μηπωσ υπαρχει κανα ντραιβερ για na to εχεισ στο σταθερο, κοιτα εδω μηπως βρεις τιποτα http://64.41.125.45/cgi-bin/extras/extra.pl?ref=292
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 15, 2005 #7 Σεπτέμβριος 15, 2005 Παίδες, μην το κουράζετε το θέμα για το δίσκο. Αυτό που λέω είναι σίγουρα (και νομίζω το ακριβές νούμερο είναι 136GB...)
TiTo Σεπτέμβριος 15, 2005 #9 Σεπτέμβριος 15, 2005 Ο Makis Hourdakis εχει δίκαιο για τον δίσκο, το γνωρίζω και εγω αυτο το πρόβλημα . Αναφερόμουν κυρίως για το πρόβλημα του mouse αλλα με την εγατάσταση ενος καλού iso των WinXP(sp2) κατα πάσα πιθανότητα θα λυθούν και τα 2 προβλήματα(υποθέτω οτι το καλο iso θα έχει περασμένο το patch για τους δίσκους ) στάνδαρτ κατεβασε και τα νεα drives για το mouse πάντα οι νέες εκδώσεις λύνουν χέρια σε ότι αφορα τα drives
Vasot Σεπτέμβριος 16, 2005 #11 Σεπτέμβριος 16, 2005 Nαι τα Windows XP αναγνωριζουν μεχρι 136 GB δισκους δεν φταιει το PC σου σε οτι αφορα αυτοΕγω καθησα και Φορμαρα τους 2 MAXTOR δισκους μου που ειναι ανω τον 130GB με το Maxblaster 4 Βοot format disk (οπως floppy boot disk) και οχι απο το CD των Windows ΧPμονο ετσι τους ειδε το συστημα μου με την πραγματικη χωρετικοτητα τουςΤο κατεβασα απο το επισημο site της Maxtor.com Αφου Φορμαρα τους δισκους με το προγραμματακι της Maxtor υστερα συνεχισα την εγκατασταση των Windows κανονικα απο το CD των Windows ΧPΠαρομοια εργαλεια θα εχει και η WD και Seagate λογικα στα επισημα site τουςΤωρα εχω και τους δυο στο Full χωρις να εχω κανει κανενα partition
jpavly Σεπτέμβριος 16, 2005 #12 Σεπτέμβριος 16, 2005 Τίποτα από τα δύο δεν μου κάνει εντύπωση....1) Πήγαινε εδώ και κατέβασε το tool της Western Digital για το δίσκο σου με το μοντέλο του.. ακολούθησε τις οδηγίες του.Επίσης ενδέχεται να υπάρχει κάτι σχετικό στους drivers για SATA της Μ/Β. Δες το CD σε ενα άλλο PC.2) Σχετικά με το ποντίκι, την επιλογή USB Mouse την έχεις Enabled στο BIOS???Αν θέλεις να αποφύγεις το πρώτο, βρες ένα νεότερο CD με WinXP...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.