Jump to content

radio controlled airplanes

kom

Recommended Posts

ασχολειται κανεις με αυτο το πολυ ωραιο χομπυ ;

προσωπικα πεταω εδω και 2 χρονια εχω αρκετα μοντελα και μηχανες 2χρονες και 4χρονες σε διαφορα μεγεθη και φυσικα ορεξη για καινουργια μοντελα και πτησεις.μεσα απο τον αερομοντελισμο εχω κανει αρκετες γνωριμιες (πυροσβεστες-δημοσιογραφους-πιλοτους κ.α) και φυσικα δεν υπαρχει οριο στην ηλικια - εχω δει και 10χρονο να πεταει ηλεκτρικο μοντελο και μαλιστα με καιρο ( ο μπαγασας :T: )

πιστευω πως εστω και μια φορα ολο και καποιοι θα εχουν δει να πετανε αερομοντελα στην μεγαλη αλανα που εχει στην αναβυσσο η και λιγο πιο κατω απο το ΣΕΦ

οποιος θελει ας μοιραστει την οποια εμπειρια εχει απο το συγκεκριμενο χομπυ την αισθηση της πτησης η και αυτοι που εχουν παρακολουθησει πτησεις η και διαγωνισμους ας μας πουν τις εντυπωσεις τους

Αρχική απάντηση από kom

ασχολειται κανεις με αυτο το πολυ ωραιο χομπυ ;

προσωπικα πεταω εδω και 2 χρονια εχω αρκετα μοντελα και μηχανες 2χρονες και 4χρονες σε διαφορα μεγεθη και φυσικα ορεξη για καινουργια μοντελα και πτησεις.μεσα απο τον αερομοντελισμο εχω κανει αρκετες γνωριμιες (πυροσβεστες-δημοσιογραφους-πιλοτους κ.α) και φυσικα δεν υπαρχει οριο στην ηλικια - εχω δει και 10χρονο να πεταει ηλεκτρικο μοντελο και μαλιστα με καιρο ( ο μπαγασας :T: )

πιστευω πως εστω και μια φορα ολο και καποιοι θα εχουν δει να πετανε αερομοντελα στην μεγαλη αλανα που εχει στην αναβυσσο η και λιγο πιο κατω απο το ΣΕΦ

οποιος θελει ας μοιραστει την οποια εμπειρια εχει απο το συγκεκριμενο χομπυ την αισθηση της πτησης η και αυτοι που εχουν παρακολουθησει πτησεις η και διαγωνισμους ας μας πουν τις εντυπωσεις τους

πάντα ήθελα ένα τέτοιο.

πόσο πάει το μαλλί?

Αρχική απάντηση από sotiris

πάντα ήθελα ένα τέτοιο.

πόσο πάει το μαλλί?

αναλογα τι κοντρολερ θα παρεις με ποσα καναλια,τα αεροπλανα ειναι σχετικα φτηνα,μπορεις να αρχισεις με ενα μικρο μοντελο και σιγα σιγα να προχωρησεις σε αλλα.ειναι δαπανηρο χομπι

οσο για τιμες ξεκινανε απο 600 μεχρι 2000 και 3000 ευρο για κορυφαια κομματια,και αναλογο με τον κοντρολ που θα παρεις

εχουν καποια εγγυηση,αλλα επειδη τα πιλοταρεις ο ιδιος αν πας και το καρφοσεις πουθενα και σπασεις το αεροπλανο οι προξενηθουν ζημιες δεν φταιει η εταιρια.για αυτο και οι περισσοτεροι αρχιζουν με ευκολα μοντελα και σιγα σιγα πανε σε πιο πολιπλοκα και δυσκολα

def συγχαρητηρια και εγω θα ηθελα να το κανω καποια στιγμη και ισως γινει το χειμωνα στην αμερικη

λοιπον οπως καλα ειπε ο φιλος def πρεπει να αρχισεις με ενα εκπαιδευτικο μοντελο ( ψηλοπτερυγο ) που δεν ξεπερναει τα 100 ( αναλογα παντα την εταιρεια ) και να παρεις μια μηχανουλα και μια τηλεκατευθυνση και τον field equipmnet οπως το λεμε δηλαδη οτι χρειαζεσαι απο το να βαλεις καυσιμο στο μοντελο μεχρι που να παρει μπροστα

διαφορα καταστηματα βγαζουν ανα διαστηματα προσφορες οι οποιες αποτελουνται απο εκπαιδευτικο μοντελο - κινητηρα - τηλεκατευθυνση μαζι με servos ( servos = πηδαλια και γκαζι με απλα λογια ) σε πολυ χαμηλες τιμες

π.χ http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/11188/350.jpg απο το καταστημα Γιατρακος models στο κερατσινι πανω στην λεωφ.δημοκρατιας http://homepages.pathfinder.gr/Giatrakosnet/ModelShop%2Ehtml

προτεινω κανεις να μη ξεκινησει μονος του να πεταξει γιατι οσο σιγουρο ειναι οτι αν πεσεις απο μια 5οροφη πολυκατοικια θα σκοτωθεις τοσο σιγουρο ειναι οτι θα σπασεις και το μοντελο - πολλες φορες δεν προλαβαινει καν να σηκωθει το μοντελο στον αερα και σπαει στο εδαφος οσο τρελο και αν ακουγεται αυτο

καποιος πρεπει να σεταρει τις επιφανειες του μοντελου να ελεγξει αν ολα εχουν τοποθετηθει σωστα και επειτα να γινει δοκιμαστικη πτηση και αν ολα ειναι καλα τοτε μπορει να αρχισει να μαθαινει ο "μαθητης"

παντως οσοι ενδιαφερεστε σχεδον καθε μερα παμε στο ελληνικο μιας και περασαμε απο επιτροπη και εχουμε πλεον και εμεις το μεριδιο μας απο το αεροδρομιο και πεταμε - σε λιγο καιρο θα ειναι και πιο οργανωμενο το μερος

ξεχασα να πω οτι υπαρχουν και sims στο pc π.χ http://www.aerofly.de/ ( το εχω και το προτεινω σε αρχαριους ) το οποιο ειναι ακριβως το ιδιο ρεαλιστικο και λεπτομερες με το κανονικο μοντελο απλα εδω δεν φοβασαι αν σπασει το μοντελο σου οποτε αποκτας εμπειρια στον χειρισμο

χρειαζετε μια 4καναλη τηλεκατευθυνση για να τρεξεις το προγραμμα και φυσικα το καταλληλο καλωδιο usb για την συνδεση με το pc

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.