Jump to content

Πρόβλημα εκκίνησης με WD Raptor 74GB

zerocool

Recommended Posts

Γεια και χαρά σε όλους . Έχω ένα πρόβλημα με έναν δίσκο WD Raptor 74GB . Καταρχάς να αναφέρω ότι ο Η/Υ που έχω είναι ο παρακάτω :

CASE THERMALTAKE V6000A SILVER

POWER SUPPLY HEROLCI PO SERIES 525W

CPU AMD A64 3500+ (S939)

M/B MSI K8N NEO2 PLATINUM 54G

RAM 2 X 1024MB KINGSTON HYPERX

VGA MSI ATI 9800XT 128MB AGP 8X

HDD1 WESTERN DIGITAL RAPTOR 74GB

HDD2 SEAGATE 160GB SATA

SOUND CARD CREATIVE SOUND BLASTER 5.1 LIVE

DVDROM ASUS 16x

DVDRW NEC3540

Όταν έβαλα λοιπόν τον Raptor επάνω όταν ξεκινάει κάνει περίπου 1-1,5 λεπτό να μπεί στα windows και απο εκεί και έπειτα πάει σφαίρα και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ενώ με τον 2ο δίσκο έμπαινε σφαίρα. Τι update bios έκανα , τι αλλαγή θέσης έκανα στα sata επάνω στην μητρική , τίποτα. Χρειάζετε κάτι ιδιαίτερο στα jumpers; δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Επίσης βρήκα και ένα καλώδιο μέσα στο site της WD για ένα καλώδιο αλλά δεν νομίζω να κάνει αυτό την διαφορά...... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια.

περιεργο προβλημα.Το λειτουργικο το περασες με clean install η μηπως μετεφερες κανενα ghost?Καλου κακου δοκιμασε το δισκο και σε ενα αλλο μηχανημα αν μπορεις αν και δε νομιζω οτι αυτος ειναι το προβλημα.

Ναι το λειτουργικό το πέρασα καθαρά απο την αρχή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι ξεχνώντας να πατήσω F6 στην αρχή της εγκατάστασης μου τους βρήκε και τους 2 δίσκους. χωρις να χρειαστεί να βάλω την δισκέτα με τους οδηγούς..... Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε.

Δε φταίει η μη ζήτηση της δισκέτας κατά την εγκατάσταση, εμένα μόνο όταν έχω raid ζητάει.

Δοκίμασε να βγάλεις τα DVD-ROM/RW μήπως αυτά καθυστερούν την εκκίνηση.

Για 2η λύση κάνε στα Windows Start->Run: msconfig και δες στην τελευταία καρτέλα μήπως υπάρχει κάποιο άχρηστο-βαρύ πρόγραμμα που προσπαθεί να ανοίξει στο startup.

Αρχική απάντηση από gznp

Δε φταίει η μη ζήτηση της δισκέτας κατά την εγκατάσταση, εμένα μόνο όταν έχω raid ζητάει.

Δοκίμασε να βγάλεις τα DVD-ROM/RW μήπως αυτά καθυστερούν την εκκίνηση.

Για 2η λύση κάνε στα Windows Start->Run: msconfig και δες στην τελευταία καρτέλα μήπως υπάρχει κάποιο άχρηστο-βαρύ πρόγραμμα που προσπαθεί να ανοίξει στο startup.

Η αυτο ή καποιος driver το σκαλωνει,δοκιμασε κανενα νεο πακετο nvidia.

Επειδή έχω και τον 2ο δίσκο επάνω και έχει τα windows ακόμη και τους ίδιους drivers μπαίνει σφαίρα στα windows . Πως το εξηγήτε αυτό εσείς ; Πάντως δεν ξέρω εάν έχει βγάλει καινούργιους drivers η nvidia θα το δοκιμάσω και αυτό...

Καλού κακού κατέβασε κάποιο πρόγραμμα διάγνωσης για το σκληρό δίσκο από τη western digital μήπως και είναι πρόβλημα hardware, αν και μου φαίνεται δύσκολο. Κάτι εύκολο θα ήταν να κατεβάσεις και το hd tach και να κάνεις και ένα bench αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσει κάποιο πρόβλημα (αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

οσες φορες μου ειχε τυχει αυτο, εφταιγε παντα 'η καποιος αλλος δισκος μεσα στο πισι ή καποιο cd device ή λανθασμενη ρυθμιση στο bios...

o mortisboy ειχε παρομοιο προβλημα στο παρελθον αλλα σε κεινη τι περιπτωση εφταιγε το norton system works..

παντως σε καμια περιπτωση δεν ηταν χαλασμενο το hardware...

εδιτ > μου εχει τυχει και σε φαση καθαρου ινσταλλ οπου μετα εβαζα εναν εναν τους υπολοιπους δισκους (που ειχα και παλιοτερα) επανω, αλλα τα win στο boot τρωγανε φρικη οσπου να τους αναγνωρισουν, φυσικα οταν εμπαινε win, μετα ηταν ολα νορμαλ...

• 2 weeks later...

βαλε του οδηγους απο την δισκετα ...νομιζω οτι ο ενας απου τους 2 χρειαζεται εχεις δεν εχεις raid χωρις να ειμαι 100% σιγουρος...

ή ακομα καλυτερα βαλε τον σκληρο σε αλλο sata πανω στην mobo (εννοειτε οτι ειναι με το τελευταιο bios)

Μηπως στο boot priority εχεις βαλει κατι αλλο για πρωτο κατα λαθος...?και ετσι αργει να βρει το σκληρο? Βαλε τον σκληρο πρωτο και κανε disable ΟΛΑ τα αλλα...

Αρχική απάντηση από ison [30-09-2005 17:33]

βαλε του οδηγους απο την δισκετα ...νομιζω οτι ο ενας απου τους 2 χρειαζεται εχεις δεν εχεις raid χωρις να ειμαι 100% σιγουρος...

ή ακομα καλυτερα βαλε τον σκληρο σε αλλο sata πανω στην mobo (εννοειτε οτι ειναι με το τελευταιο bios)

Μηπως στο boot priority εχεις βαλει κατι αλλο για πρωτο κατα λαθος...?και ετσι αργει να βρει το σκληρο? Βαλε τον σκληρο πρωτο και κανε disable ΟΛΑ τα αλλα...

Τα έχω δοκιμάσει αυτά που μου γράφεις αλλά τίποτα . Και μόνο του να τον έχω σε όλα τα SATA κανάλια να τον βάλω τα ίδια μου κάνει. Επίσης στον παλιό σκληρό έχω κρατήσει τα windows και μόλις τον βάζω μπαίνει σφαίρα. :bye:

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.