djleon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Καλησπέρα παιδιά..Αποφάσισα να κλοκάρω λίγο τον cpu, και κατέληξα στα 4Ghz με όλα auto απο το bios με το mobo ASUS P5E-X38.. Πιο συγκεκριμενα δείτε παρακάτω: Το πρόβλημα τώρα ειναι το εξής..ενώ φαίνονται όλα μια χαρά και σταθερά,όταν τρέχω π.χ. orthos ή 3DMark ενώ τρέχει κανονικά για κάποιο χρονικό διάστημα μετά μου πετάνε μήνυμα τα windows ότι η εφαρμογή σταμάτησε να λειτουργεί.Επισης μου κάνει τα ίδια και με το windows sidebar,αλλα και οταν έπαιζα για πολυ ώρα κάποιο σχετικά βαρύ παιχνίδι..Ακόμα και ο mozilla μου κρασάρει!Κρασαρουν γενικα τα παντα!Οι μνημες ειναι οι Mushkin 2 x 2GB@800 Mhz κανονικα και εγω οταν τον ανεβασα στα 4Ghz εκανα το εξης:Εριξα πρωτα τις μνημες στην πιο χαμηλη συχνοτητα δηλαδη στα 667 και αρχισα να ανεβαινω απο εκει ωσπου φτανουν τα 880 με 5-5-5-12 για τις μνημες και 4005 για το cpu..οποτε λιγο δυσκολο να με κοβουν μνημες αν σκεφτηται οτι χωρις overclock δουλευα τις μνημες στα 1000 χωρις το παραμικρο προβλημα..Α, να σας ενημερωσω οτι ειναι ολα auto χωρις να πειραξω το παραμικρο απο ρευματα,μονο καπια στιγμη ανεβασα λιγο ρευμα στο northbridge χωρις ομως βεβαια να δω καπια βελτιωση στο ολο θεμα!Ακουω τις γνωμες σας..Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Νοέμβριος 16, 2008 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 φιλαρακο καλησπερα.εχω ακριβως το ιδιο προβλημα και το ελυσα.απλα να ξερεις οτι η ζημια ειναι οι μνημουλες.δεν φορανε καλο τσιπακι και στην τιμη που σου λενε οτι παιζουνε βγαζουνε προβλημα.εμενα ειναι 1000αρες αλλα με διαιρετη 1:1 παιζουνε παντα τελεια αλλα κατω απο 500.οποτε δοκιμασε διερετη 1:1 αν θελεις και αφοθ ειναι 800αρες βαλε fsb 400 με πολλαπλασιαστη 9 εναρχει και πιστευω θα εισαι σιγουρα σταθερος.μετα σιγα σιγα ανεβαζε fsb.αν παλι εχεις προβλημα αυξησε fsb και αλλαξε πολλαπλασιαστη.εγω ετσι εκανα και ολα οκ.με αερα εισαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Νοέμβριος 16, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 Καποιος που να εχει 8400 ή το ιδιο mobo να πει καμια γνωμη για ρευματα καθως δεν γνωριζω απο αυτα?Να σας ενημερωσω οτι ο 8400 που εχω ειναι σχετικο αρκετα ζεστο κομματι αφου με custom υδροψυξη εχω 40 σε idle αλλα δεν με ανησυχει γιατι σε load ανεβαινω μονο μεχρι 50..φιλαρακο καλησπερα.εχω ακριβως το ιδιο προβλημα και το ελυσα.απλα να ξερεις οτι η ζημια ειναι οι μνημουλες.δεν φορανε καλο τσιπακι και στην τιμη που σου λενε οτι παιζουνε βγαζουνε προβλημα.εμενα ειναι 1000αρες αλλα με διαιρετη 1:1 παιζουνε παντα τελεια αλλα κατω απο 500.οποτε δοκιμασε διερετη 1:1 αν θελεις και αφοθ ειναι 800αρες βαλε fsb 400 με πολλαπλασιαστη 9 εναρχει και πιστευω θα εισαι σιγουρα σταθερος.μετα σιγα σιγα ανεβαζε fsb.αν παλι εχεις προβλημα αυξησε fsb και αλλαξε πολλαπλασιαστη.εγω ετσι εκανα και ολα οκ.με αερα εισαι?Καλησπερα φιλε..Ευχαριστω για το ενδιαφερον!Δεν παιζει να φταινε μνημες γιατι οπως ειπα και παραπανω οταν τα ειχα ολα μαμα λειτουργουσα τις μνημες στα 1000 και τωρα με το overclocking φτανουν στα 870 και εχουν προβλημα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Νοέμβριος 16, 2008 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 Πολύ Ρεύμα το 1.36 για τα 4000ΜΗz.. Βάλλε τα GTL .63 παιζουν πολυ ρολο και στον CPU..1.30-1.33. Λογικα ειναι θεμα Chipset..επειδη τρωει ζορι απο τα 4GB.Οποτε Δωσε ταση εκει για αρχη. Κανε Resize και την εικόνα Pleaze..γιατί ξεχειλώσαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Νοέμβριος 16, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 Πολύ Ρεύμα το 1.36 για τα 4000ΜΗz..Βάλλε τα GTL .63 παιζουν πολυ ρολο και στον CPU..1.30-1.33.Λογικα ειναι θεμα Chipset..επειδη τρωει ζορι απο τα 4GB.Οποτε Δωσε ταση εκει για αρχη.Φιλε georgevasil τι ενωεις GTL.63???και σε ρευματα δεν εχω πειραξει τιποτα,ειναι ολα στο auto.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Νοέμβριος 16, 2008 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 Φιλε georgevasil τι ενωεις GTL.63???και σε ρευματα δεν εχω πειραξει τιποτα,ειναι ολα στο auto.. Μισο αδερφε να βρε Screens απο το Bios toy mobo σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Νοέμβριος 16, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 Μισο αδερφε να βρε Screens απο το Bios toy mobo σου. Thanks..περιμενω να με φωτισεις Να σας πω οτι οση ωρα μιλαμε το μηχανημα ειναι default..Δοκιμες θα κανω αμεσως μολις παρω τις γνωμες σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Νοέμβριος 16, 2008 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 Δοκίμασε τα παρακάτω φίλος..για αρχη.. Extreme TweakerAi Overclock Tuner [Manual] CPU Ratio Control [Manual] - Ratio CMOS Setting [9] FSB Frequency [445] FSB Strap To North Bridge [Auto] PCIE Frequency [100] DRAM Frequency [DDR2-890] DRAM Command Rate [2T] DRAM Timing Control [Auto] DRAM Static Read Control [Enabled] Ai Clock Twister [Auto] Transaction Booster [Auto] VCORE Voltage [1.3600] (δινω λιγο παραπανω λογο Vdroop) CPU PLL Voltage [1.55] FSB Termination Voltage [1.20] DRAM Voltage [2.10] North Bridge Voltage [1.45] Sout Bridge Voltage [Auto] Loadline (Calibration) [Enabled] CPU GTL Reference [0.63x] North Bridge GTL Reference [Auto] SB 1.5v Voltage [Auto] CPU Spread Spectrum [Disabled] PCIE Spread Spectrum [Disabled] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.