diablo13 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2005 Στο δεύτερο pc μου αποφάσισα να φτιάξω μία υδρόψυξη αλλά εξωτερική γιατί δεν χωράει στο κουτί. Το pc αποτελείται από : case coolermaster wavemaster aluminum silver psu ocz modstream 450 w m/b asus p4 c800-e deluxe με vdroop mod και vdimm mod. cpu intel p iv 3.200 presscot 1 m.b. cache (rev. e) ram 2 x 512 ddr pc 4800 ocz vga msi 6800 gt 256 m.b. agp h/d 2 x 74 g.b. 10.000 r.p.m. raptor sata σε raid 0 sound card creative audigy dvd +rw liteon dvd rom sony 16x Η υδρόψυξη αποτελείται από : waterblock sp cyclone evolution για socket 478 waterblock sp cyclone nexus για chipset radiator q3-c-8908 black ice iii extreme 2 μέτρα tube tygon 1/2 '' r3603 pumb eheim 1250 ταινία τεφλόν για να μην έχω διαρροές από τα ρακόρ. Το υγρό που χρησιμοποιήθηκε είναι πράσινο παραφλού. tank από vapochile 3 ανεμιστήρες 12άρηδες 220v μεταλλικοί Το pc πριν μπει η υδρόψυξη Το κουτί είναι φτιαγμένο σε στράντζα.Είναι μεγάλο για να χωρέσει και το ψυγείο μέσα. Σε όλη την υδρόψυξη τοποθετήθηκαν ρακόρ 1/2 ίντζας εσωτερικής διατομής. Έχει 3 διακόπτες απάνω ένα για stand by (κόκκινος), ένα για να ξεκινέι η αντλία και ένα για να ξεκινάνε οι 3 ανεμιστήρες. φωτογραφίες από το κουτι της εξωτερικής υδρόψυξης. To εσωτερικό της υδρόψυξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Σεπτέμβριος 12, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2005 Στο cpu cooler έκανε μία πατέντα ο eleven (να είναι καλά) για να πιάνει πιο σταθερά πάνω στον επεξεργαστή γιατί τα ελάσματα που έδινε μέσα δεν έπιαναν καθόλου καλά. Συγκεριμένα έβαλε μία μεταλλική πλάκα από τι πάνω μεριά του cooler κάνοντας 2 τρύπες για την είσοδο και έξοδο του νερού.Αφαίρεσα από τη motherboard τη πλαστική θήκη που ακουμπάει η ψύκτρα του επεξεργαστή και έβαλα 4 βίδες από τη κάτω μεριά της μητρικής με παξιμάδια. Στη μεταλλική πλάκα έβαλε επιπλέον και 4 τρύπες για να βιδώσουν οι βίδες από τη μητρική. Το chipset cooler to έβαλα με πλαστικά τσέρκια. O H/υ έχει 1 ανεμιστήρα στο πάνω μέρος και 2 μπροστα στους σκληρους δίσκους εντελώς αθόρυβους. Στις επιφάνειες των coolers τοποθετήθηκε η θερμοαγώγιμη πάστα arctic silver 5. Για αρχή ένα super Pi test 1 m.b. Οι μετρήσεις γίνανε με θερμοκρασία δωματίου 30 βαθμούς. Σε idle η θερμοκρασία στη cpu είναι 44 και στο bios τη δείχνει +2 βαθμούς δηλαδή 46 βαθμούς. Το 1909 που δείχνει το pc probe στο cpu fan είναι ο απάνω ανεμιστήρας του κουτιού που είναι συνδεδεμένος στο cpu fan στη μητρική. Η θερμοκρασία στη cpu μετά από 2 toast 20 λεπτών (το ένα σε normal priority και το άλλο σε high priority για να φτάσει η χρήση cpu στο 100%) είναι 50 βαθμοί όπως δείχνει το pc probe (άντε να είναι 54 στο bios). Το μηχάνημα δουλεύει ένα μήνα τώρα έτσι και είναι σταθερότατο!!!!! Και ένα 3d mark 2003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Σεπτέμβριος 12, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2005 To pc με την υδρόψυξη και ένα everest home edition Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Σεπτέμβριος 12, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2005 Και τώρα οι ερωτήσεις :Όταν τρέχω παιχνιδια η ταχύτητα τους είναι διπλάσια από τι κανονικη. Μειώνοντας την ταχύτητα του επεξεργαστή τα παιχνίδια τρέχουν κανονικα. Σας έχει τύχει αυτό?Το pc mark 2004 το κάνει όλο αλλά δεν βγάζει cpu score γιατί στο test με το windows media encoder βγάζει πάντα error. Aντίθετα άμα μειώσω πάλι την ταχύτητα του επεξεργαστή το περνάει κανονικά. Σας έχει τύχει αυτό?H σύνδεση της υδροψυξης είναι αντλία - waterbolck cpu - waterrblock chipset - ψυγείο - τανκ. Είναι εντάξει ή να δοκιμάσω κάποια άλλη για καλύτερα αποτελέσματα?Χρησιμοποιώ αποκλειστικά παραφλού όπως προανέφερα. Μήπως θα έπρεπε να το αραιώσω με νερό για καλύτερα αποτελέσματα?Οι ανεμιστήρες του ψυγείου κάνουν πολύ θόρυβο. Δουλεύω και το μηχάνημα με κλειστούς και δεν κολλάει σε εργασίες στα windows(σε παιχνίδι φοβάμαι να το δοκιμάσω).Βέβαια η θερμοκρασία μετά από λίγη ώρα ανεβαίνει 10 βαθμούς πάνω από την idle και πάει 55. Αν τους αντικαταστήσω με 12 v αθόρυβους θα ανέβει πολύ η θερμοκρασία σε σχέση με τους 44 σε idle?Το μηχάνημα πήγαινε με stock ψύκτρα 16 Χ 250 = 4000 mhz. Τώρα πάει 16 χ 270 = 4320 mhz.Πάει και παραπάνω και ξεκινάει στο bios αλλά δεν μπαίνει στα windows. Δοκίμασα μέχρι 1.700v πραγματική τάση στον επεξεργαστή αλλά και πάλι δεν μπήκε στα windows. Αφού ο επεξεργαστής η μητρική ξεκινάει η μνήμη μπορεί να τρέξει ως τα 300 mhz 1:1 πιστεύω ότι φταίειή η κάρτα γραφικών ή ο σκληρός δίσκος.Τι γνώμη έχετε?Ο σκληρός δίσκος είναι σε raid 0, μήπως φταίει αυτό? Δοκίμασα και τους δύο raid controller που έχει η μητρικη και τον intel και το fasttrak. Δεν έχω δοκιμάσει σε ένα δίσκο να περάσω windows.Τι γνώμη έχετε να προσπαθήσω? Ξέρετε κάποια ρύθμιση για να μπορεί να πάει παραπάνω ο επεξεργαστης και να μπαίνει windows? (Η μητρική έχει το τελευταίο bios και ψύκτρες στα τρανσίστορ)Αν αλλάξω μητρικη και πάρω την abit ic7 max 3 θα πάει παραπάνω?Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanner Σεπτέμβριος 12, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2005 ????:wassat: τριστενο μηπως το εχει κανει ηδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Σεπτέμβριος 14, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Σημειώνω ότι η εγκατάσταση των windows είναι { καθαρή }. Δηλαδή έχουν περαστεί οι drivers και κάποια παιχνίδια μόνο κάποια απάντηση κανείς στις ερωτήσεις :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Σεπτέμβριος 14, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 2πλό Prime βγαζει για κανα 6ωρο το μηχάνημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Σεπτέμβριος 14, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 δεν το εχω δοκιμάσει.έβγαλε 20 λεπτά toast όπως αναφέρω αλλά και 3 ώρες το παιχνίδι juiced:) απλώς όταν το τρέχω στα 4320 το παιχνίδι πηγαίνει στη διπλάσια ταχύτητα και όχι μόνο αυτό αλλά όλα. το ίδιο και το grand theft auto και το quake 3.για αυτό το κατεβάζω 16Χ260 = 4160 που τρέχουν όλα κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Σεπτέμβριος 14, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Πάω στοίχημα οτι δεν βγάζει Prime στα 4320 γιαυτό και σου κάνουν νερά τα παιχνίδια.. Το ίδιο μου έκανε το nfsu1+2 με τον βαρτον μου οταν δεν εβγαζε prime... Το toast είναι πολύ χοντρικό στην σταθερότητα του συστήματος..Αν δεν βγάζει και τοαστ άστα να πάνε.Ασε το pc στην συχνότητα που βγάζει Prime κανα 3-6ωρο να έισαι uber stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 14, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Το toast απλό stress κανει . Το spi32 είναι καλύτερο και το Prime το πιο αναλυτικό. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει setup που βγάζει spi32mb και να κολλάει ειτε σε games ειτε οπουδήποτε. Το Prime είναι λίγο ''δύστροπο'' έχω δεί pc να περναει spi32mb [και gaming ημερών...] και το prime να κολλάει στα 3-5minutes .... Προτεινω spi32mb . Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Σεπτέμβριος 14, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 ok θα δοκιμάσω και τα δυο. σας ευχαριστω. αυριο θα σας πω. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgman Σεπτέμβριος 14, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Σκεφτόμουνα εδώ και καιρό (πριν το καλοκαίρι) να κάνω κάτι παρόμοιο για υδρόψυξη με τα ίδια εκτός απο τα block τα οποία θα έβαζα απο τον eleven. Μπορείς να μου πεις περίπου πόσο σου κόστισε να το φτιάξεις ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Σεπτέμβριος 14, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 μ αρεσε παρα πολυ το κουτακι σουμονος σου το εκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Σεπτέμβριος 14, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 Το toast απλό stress κανει . Το spi32 είναι καλύτερο και το Prime το πιο αναλυτικό. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει setup που βγάζει spi32mb και να κολλάει ειτε σε games ειτε οπουδήποτε. Το Prime είναι λίγο ''δύστροπο'' έχω δεί pc να περναει spi32mb [και gaming ημερών...] και το prime να κολλάει στα 3-5minutes .... Προτεινω spi32mb . Ισχυει αλλα εχω δει pc που περναει μαμα prime και κολλαει αμα του κανεις o/c..θα μου πεις...ΛΟΛ και τι μας λες τωρα... Λεω οτι εγω θεωρω το πσ μου σταθερο οταν τα κανει ολα οπως τα εκανε default.Αν δεν περναει πριμε ναι μεν το πριμε ειναι δυστροπο αλλα και το πσ μου δεν ειαναι 100% stable οπως ειναι στην ταχυτητα που το δινει η μανα του.Αυτο επεκτεινεται και στα σταδια του οβερκλοκ:πχ στα 2400 μου περναει στα 2600 μου κολαει...,εγω συνηθως αμα δω οτι στις 8-10 ωρες ειναι οκ το πριμε κατεβαζω 1-2 μυρια και εχω το κεφαλι μου ησυχο\ Με γειες η υδροψυξη σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nekro8afths Σεπτέμβριος 14, 2005 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από backgman Σκεφτόμουνα εδώ και καιρό (πριν το καλοκαίρι) να κάνω κάτι παρόμοιο για υδρόψυξη με τα ίδια εκτός απο τα block τα οποία θα έβαζα απο τον eleven. Μπορείς να μου πεις περίπου πόσο σου κόστισε να το φτιάξεις ?? υπολογιζε απο 120 με 2πλο ψυγειο κ μπλοκ μονο για επεξεργαστη οτι παραπανω ανεβενει κ η τιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Σεπτέμβριος 15, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 έβαλα το super pi 32 m.b. και το ολοκλήρωσε μόνο στα 16χ 265=4160 στα 16χ270=4240 έκανε επαννεκίνηση. κόστισε πολλά λεφτά. 4 μήνες αγοράζω τα υλικά. γύρω στα 350 αν τα υπολόγισα καλά. πως να τρέξω το prime δεν καταλαβαίνω. θα μπορούσε να μου πεί κάποιος? θα δοκιμάσω να περάσω τα windows σε ένα δίσκο μήπως ανέβει παραπάνω ο επεξεργαστής. το κουτί το έφτιαξε φίλος φίλου που ασχολείται με αυτά. εγώ του είπα πως το θέλω και που θα μπουν τα πράγματα μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ματθαιος Σεπτέμβριος 15, 2005 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Πολυ ορεο desing Oi ανεμιστιρες στο κουτι του wcεινε 220v ι μου φενετε Εdit: Σιγνομη δεν προσεξα οτι το ειπες πιο πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Σεπτέμβριος 15, 2005 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 αφου το λεει στο πρωτο ποστ. δεν ειναι επικινδυνοι αυτοι? βγαζουν καλο αερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Σεπτέμβριος 15, 2005 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN αφου το λεει στο πρωτο ποστ. δεν ειναι επικινδυνοι αυτοι? βγαζουν καλο αερα? οταν λες επικινδυνοι τι εννοεις?απο αερα παντως σκιζουν,τον καταλαβαινεις ακομα και στα 4-5 μετρα,αλλα πρεπει να παιξεις μονο με ροοστατη Link to comment Share on other sites More sharing options...
nekro8afths Σεπτέμβριος 15, 2005 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2005 θελω κ εγω τετιες ψυκτρες που θα βρω????????????????????????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.