Jump to content

τι έκανα ΤΕΛΙΚΑ για να μην σκάσει ο δίσκος

SirGeorge

Recommended Posts

Σαφώς αρκετοί θυμάστε εκείνο το thread με τίτλο "ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ" όπου είχα βάλει τον δίσκο μέσα σε 2-3 στρώσεις από ηχομονωτικό υλικό και ενώ έκανε ησυχία ζεσταινόταν λιγάκι.....:slap: και όλοι με κράξανε ότι θα τον έκαιγα κτλ. Μετά έκανα μερικές τροποποιήσεις έβγαλα 2 φύλλα ηχομονωτικό, έκανε πάλι ησυχία αλλά πάλι ζεσταινόταν (45-50 βαθμούς idle).

Οπότε μετά από μήνες έρευνας και ανάπτυξης έχω να σας παρουσίασω την απόλυτη λύση για να κρατάτε το δίσκο σας κρύο και ήσυχο (δηλαδή να μην μεταφέρει δονήσεις στο case). Επίσης η λύση αυτή είναι και απολύτως αθόρυβη μια και το φουρφούρι λειτουργεί στις 800 στροφές μόνο.:D

Όποια σχόλια δεκτά....

post-1401-1416072175,0417_thumb.jpg

σιγουρα μια θεση για δισκο εξαφανιστηκε.

μου φαινεται οτι προτιμοτερο θα ηταν να φτιαξεις το καλωδιομανι που υπαρχει στο πισω μερος της φωτο ωστε να ειναι σωστο το airflow απο τον ανεμηστιρα που φαινεται στο βαθος παρα να κανεις την συγκεκριμενη μοντα.

Τα καλώδια τα μάζεψα, αλλά έτσι και αλλιώς το airflow είναι μια χαρά (1 12άρης μπροστά και 1 πίσω). Ωστόσο ο δίσκος δεν μπορούσε να επωφεληθεί από το καλό airflow λόγω της θέσης του, οπότε αυτή η λύση ήταν μονόδρομος, αλλιώς θα'πρεπε να σκάσω καμιά 50αριά να πάρω ένα Silent HDD box.

αν δεν σε βαζω σε κοπο δωσε αλλη μια φωτο με μαζεμενα τα καλωδια

(με την προυποθεση οτι εγινε οτι καλυτερο γινοταν με το συμμαζεμα)

θελω να δω κατι και να προτεινω εαν δω οτι ισως παιζει αυτο που σκεφτομαι.....

Φίλε μόλις έκλεισα το case και το PC αυτή την ώρα κατεβάζει updates και τα ρέστα..άλλωστε αύριο πρέπει στις 9 να είναι στη θέση του στην επιχείρηση που ανήκει για να δουλέψει η συγκεκριμένη θέση εργασίας......τα καλώδια μαζεύτηκαν αρκετά αλλά μην φανταστείς τίποτα το τρομερό, sorry που δεν μπορώ να σε διαφωτίσω περισσότερο... Τι είχες στο μυαλό σου..?

εαν το κενο απο τα καλωδια ηταν αρκετο σκεφτομουνα να περασεις ενα λειο κομματι απο πλεξυ ή κατι παρομοιο το οποιο να δημιουργει ενα τουνελ απο την πανω ακρη του μπροστα 12αρη μεχρι το πανω μερος του drive cage.....να λειτουργει δηλαδη καπως σαν αεραγωγος που θα συγκεντρωνει τον αερα πιο κεντρικα και να τον οδηγει να περνα περισσοτερο πανω απο τον δισκο παρα να διαχεεται αναμεσα απο τα πλαινα του cage ακανονιστα.θα προσπαθησω να σου δειξω τι εννοω με μια φωτο......

Το ανεμιστήρι δεν θα ήταν καλύτερο να είναι από την κάτω πλευρά του δίσκου?

Ίσως αλλά ακόμη και έτσι και με τόσο λίγες στροφές είμαι 12 βαθμούς χαμηλότερα.

ειναι η εντυπωση μου οτι δεν εχει βιδωσει τον δισκο?

Είναι κολλημένος με ταινίες μονωτικές γύρω από την αφρώδη βάση του. Αν προσέξετε καλύτερα

τη φώτο φαίνεται.

εαν το κενο απο τα καλωδια ηταν αρκετο σκεφτομουνα να περασεις ενα λειο κομματι απο πλεξυ ή κατι παρομοιο το οποιο να δημιουργει ενα τουνελ απο την πανω ακρη του μπροστα 12αρη μεχρι το πανω μερος του drive cage.....να λειτουργει δηλαδη καπως σαν αεραγωγος που θα συγκεντρωνει τον αερα πιο κεντρικα και να τον οδηγει να περνα περισσοτερο πανω απο τον δισκο παρα να διαχεεται αναμεσα απο τα πλαινα του cage ακανονιστα.θα προσπαθησω να σου δειξω τι εννοω με μια φωτο......

Αυτό μου φαίνεται ακόμη και εμένα λίγο τραβηγμένο, αφού ακόμα και έτσι έχω αξιόλογο θερμοδυναμικό αποτέλεσμα....’σε που από πίσω δεν υπάρχει τέτοιος χώρος...Υπάρχει ένας τεράστιος 12άρης πάνω στη CPU και κλείνει το διάδρομο

Παιδιά,εγώ έκανα κάτι το πιο απλό:

Καταρχήν τρύπησα το απλό κουτάκι από τη μια μεριά και από την άλλη,και έβαλα σε αυτές ανεμιστήρια,ένα για έξοδο και ένα για είσοδο.Πήρα μονοτικό υλικό ,το έβαλα σε όλα τα σημεία εκεί γύρω μέσα στο κουτί,ώστε το μοναδικό σημείο που να μη βλέπει σε μονωτικό ο σκληρός να είναι τα ανεμιστήρια,και τοποθέτησα το σκληρό δίσκο μέσα σε σιδερένιο πλαίσιο,που παίζει κάτι σαν το ρόλο της ψύκτρας.Ε λοιπόν ο σκληρός δίσκος δεν ακούγεται ΚΑΘΟΛΟΥ και έχει και θερμοκρασία 29 βαθμούς όλη μέρα :clap: :clap: :clap: :clap:

Μόλις βγάλω φωτό θα τις ανεβάσω να τις δείξω.

Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 00:36]

παιδια συγνωμη αλλα οταν θα φτασω σε σημειο να μ ενοχλει ο ηχος απο τον σκληρο η θα πεταξω τον υπολογιστη η θα παω σε ψυχιατρο......ουτε παντεντες ουτε τιποτα

Αν το σύστημά σου είναι γενικά θορυβώδες τότε ούτε που πρόκειται να σε ενοχλήσει, αλλά για μένα που με ενδιαφέρει η απόλυτη ησυχία ένας WD διετίας με φθαρμένο αντικραδασμικό μηχανισμό παράγει αρκετές δονήσεις οι οποίες αν το case είναι κοινή λαμαρίνα παράγουν πολύ ενοχλητικό συντονισμό......

και σε παρακαλώ να προσέχεις λίγο περισσότερο τις έστω μη ηθελημένες υπόννοιες σχετικά με ψυχιάτρους κτλ...ευχαριστώ

ο θορυβος που κανει ο σκληρος ειναι ασημαντος και δεν ειναι αξιος προσοχης...και εξηγουμαι

ο υπολογιστης βρισκεται σχεδον παντα σε 3 φασεις... κλειστος σε idle σε full load

οταν ειναι κλειστος ολοι ξερουμε αν ακουγεται η οχι...-οχι οτι αποκλειεται να βρεις και ατομα εδω μεσα που μπορει να τον ακουνε και τοτε......πλακα κανω χιουμορ-

οταν ειναι σε κατασταση idle...ο σκληρος υπολειτουργει και γενικα δεν ακουγεται περισσοτερο απο ενα επιτραπεζιο ρολοι...

σε full load...ο σκληρος μπορει οντως να βγαζει καποια μουγκριτα...αλλα δεν σε απασχολει-- γιατι εκεινη την στιγμη παιζεις πχ καποιο παιχνιδι και ο ηχος υπερκαλυπτεται...

Τέλος πάντων από την στιγμή που εσένα προσωπικά δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος δεν υφίσταται ζήτημα ανάλυσης.....ωστόσο εμένα δεν παύει να μου την δίνει στα νεύρα, ο θόρυβος είναι υπαρκτός, δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας μου:...:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.