Jump to content

ψηκτρα για αθλον 3200 xp ;

Jpp

Recommended Posts

είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο (αν υπάρχει κάτι καλύτερο let me know ! ) :

Heatsink CPU Thermaltake Sonic Tower

και

Heatsink CPU Thermalright SI 97

για ανεμιστήρα λέω : (αν ξέρετε τπτ καλύτερο , ξέρετε.. )

Fan Enermax 090 mm + Fan Control Air flow 47.37 - 64.15

ή

Vantec Tornado TD9238H Air Flow 119

ή

Thermaltake Smart Fan II 9cm Air Flow 28.9 - 92.61

θέλω όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα . αλλά αν είναι να πετύχω 1-2 βαθμούς κάτω με τον 2 ή 3 ανεμιστήρα που ίσως μου πάρουν τα αυτιά καλύτερα τον 1ο

Όσο για την ψήκτρα και οι δυο το ίδιο κάνουν. έβαλα fans μόνο για την 1η.

γιατί οι 12ρες έχουν ίδιες αποδόσεις πάνω κάτω με τους 9. (στους συγκεκριμένους) :T:

πάντως από ότι βλέπω τα συγκεκριμένα fan έχουν ίδιο air flow και σε 9 και σε 12.

Παρατηρώ ότι είναι από αλουμίνιο ! τι έγινε ο χαλκός ;

Αυτές είναι καλύτερες από τις παλιές που ήταν χάλκινες ;

Θα σου προτείνω τις Thermalright XP-90 ή XP-90c, ανάλογα με τα λεφτά σου, νομίζω κολλάνε σε όλες της μητρικές και είναι οι καλύτερες μετά την κορυφαία ΧΡ-120 η οποία όμως λόγω μεγέθους σε αρκετές μητρικές απλά δεν μπαίνει. Εσύ ποια mobo έχεις?

Για το αλουμίνιο-χαλκός που λες συμβαίνει το εξής (σε απλά ελληνικά): Ο χαλκός έχει κορυφαία θερμοαγωγιμότητα (όχι τόση όσο το χρυσάφι ή το ασήμι αλλά ΕΛΑΧΙΣΤΑ μικρότερη και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ φτηνότερη ;) ) αλλά έχει ένα πρόβλημα: Δεν την "ξεφορτώνεται" εύκολα. Από την άλλη το αλουμίνιο έχει την ιδιότητα να στέλνει πολύ πιο γρήγορα τη θερμότητα στο περιβάλλον. Αρκετές κορυφαίες λύσεις χρησιμοποιούν και τα δύο υλικά (δες Arctic Cooling NV Silencer 5). Πάντως το θέμα κυρίως είναι η αρχιτεκτονική της ψύκτρας και μετά το υλικό. Μπορεί μια κορυφαία αρχιτεκτονική με αλουμίνιο να "δέρνει" αλλά με χαλκό να "σέρνεται".

Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 03:47]

Θα σου προτείνω τις Thermalright XP-90 ή XP-90c, ανάλογα με τα λεφτά σου, νομίζω κολλάνε σε όλες της μητρικές και είναι οι καλύτερες μετά την κορυφαία ΧΡ-120 η οποία όμως λόγω μεγέθους σε αρκετές μητρικές απλά δεν μπαίνει. Εσύ ποια mobo έχεις?

Για το αλουμίνιο-χαλκός που λες συμβαίνει το εξής (σε απλά ελληνικά): Ο χαλκός έχει κορυφαία θερμοαγωγιμότητα (όχι τόση όσο το χρυσάφι ή το ασήμι αλλά ΕΛΑΧΙΣΤΑ μικρότερη και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ φτηνότερη ;) ) αλλά έχει ένα πρόβλημα: Δεν την "ξεφορτώνεται" εύκολα. Από την άλλη το αλουμίνιο έχει την ιδιότητα να στέλνει πολύ πιο γρήγορα τη θερμότητα στο περιβάλλον. Αρκετές κορυφαίες λύσεις χρησιμοποιούν και τα δύο υλικά (δες Arctic Cooling NV Silencer 5). Πάντως το θέμα κυρίως είναι η αρχιτεκτονική της ψύκτρας και μετά το υλικό. Μπορεί μια κορυφαία αρχιτεκτονική με αλουμίνιο να "δέρνει" αλλά με χαλκό να "σέρνεται".

Οι XP90-120 δεν μπαινουν σε AthlonXP!Απ'τις δυο καλυτερη ειναι η Thermalright SI97 και δεν χρειαζεται ουτε τρυπες γυρω απο το socket!Αν θες ακομη καλυτερη με μικρη διαφορα(αλλα μονο με δυνατο ανεμιστηρι) κοιτα για SP97 απο ιδια εταιρεια...

Αρχική απάντηση από deadlock7

Οι XP90-120 δεν μπαινουν σε AthlonXP!Απ'τις δυο καλυτερη ειναι η Thermalright SI97 και δεν χρειαζεται ουτε τρυπες γυρω απο το socket!Αν θες ακομη καλυτερη με μικρη διαφορα(αλλα μονο με δυνατο ανεμιστηρι) κοιτα για SP97 απο ιδια εταιρεια...

Με πρόλαβες...

Την SP97 πάντως δεν την βλέπω στο site της Thermalright οπότε υποθέτω ότι δεν την φτιάχνουν ποια :p

Πιθανον να σταματησε,αν κι οπως ειπα εχει πολυ μικρες διαφορες σε αποδοση σε σχεση με την SI97.H πρωτη θελει τρυπες+δυνατο ανεμιστηρα,ενω η δευτερη ειναι με κλιπς οπως ειπες+με τον enermax θα ειναι παρα πολυ καλα!!

Με τέτοιο ύψος και βάρος που έχουν οι ψύκτρες θα πρέπει να το έχω κάθετο στο mobo γιατί αλλοιώς θα στραβώσει το mobo. Ψήνομαι να αλλάξω κι εγώ τη μαμά ψύκτρα αλλά "ψήνομαι" κατά την επόμενη άνοιξη.

Το καλοκαιράκι μια χαρά το έβγαλα. 59c full load με ανοιχτό καπάκι.

Κάτι σε asus ή Zalman κοιτούσα εγώ.

το mobo δεν εχει τρυπες k7n2delta ilsr .

αρα ψηκτρα si97 . οσο για το fan δε θα ειναι πιο δροσερο τουλαχιστον 4-5 C με

Vantec Tornado TD9238H : Air Flow 119

αφου εχει το 2πλασιο airflow ; ξερω οτι κανει παραπανω φασαρια .

Η συγκεκριμενη ψυκτρα δεν χρειαζεται ανεμιστηρα με πολλες στροφες!Οχι οτι δεν θα ειναι καλυτερα,αλλα δεν θα εχεις την αναμενομενη αποδοση που θελεις και θα σου παρει τα αυτια διχως λογο!Γνωμη μου ειναι να παρεις εναν μετριο σε cfm ανεμιστηρα με προτιμηση στον Enermax λογω ρυθμιστη αν δεν εχεις(με μειον τη τιμη βεβαια).

Φιλε Jpp και εγω την SI97 προτεινω μιας και ειναι η καλυτερη για socketA. Βαζω και ενα τεστ (το εχω βαλει και παλιοτερα σε αλλο thread) για να δεις τι ψαρια πιανει η ψυκτρα.

post-2821-1416072183,6716_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από thrasher

εγω σου λεω να κανεις κ'ενα βημα παραπανο και να βαλεις αυτο

Sorry man, αλλά με ένα ψάξιμο στις αγγελίες του Λαμπη βρίσκεις με 100 ευρώ custom w/c.

Δεν θα τα έδινα για αυτό.

• 3 weeks later...

εγω ειδα αυτο

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=13&artpage=1293&articID=224

και αυτο

http://www.silenthardware.de/reviews/cpu/k7_cooler_rounup/testsetup_messungen/index.html

και θα ηθελα ενα Titan Vanesa L + Papst 120 αλλα που να το βρεις στην ελλαδα;;;

επομενη επιλογη ο tt sonic tower (καπου τον ειδα αυτον οποτε ισως και να τον τσιμπησω)

και τελος το μοντελο της thermalright. Ο μονος λογος που θα το επαιρνα ειναι γιατι φαινεται ελαφρυτερο απο τα αλλα και μια και θα το βαλω σε μητρικη χωρις βιδες, μετραει. Παντως μου αρεσαν πολυ τα 2 πρωτα και θα το ρισκαρα εστω και με μια πατεντα για την στηριξη. Τωρα ειμαι με slk900a + 12 glacialtech σε κ7ν2 δελτα-λ αλλα θελω να δω τι πιανουν και τα heatpipes

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.