Jump to content

Ποιο laptop?

nickthegreek

Recommended Posts

Παιδιά χρειάζομαι την βοήθειά σας μιας και ο πατέρας μου θέλει να πάρει ένα Laptop. Δεν πολυέψαξα γιατί δεν ξέρω και απο laptop. Ποια είναι η καλύτερη μάρκα? Είδα ότι ένας χρήστης πήρε το fujitsu http://openmind.gr/product_info.php?products_id=1202&osCsid=0beb343bdaf67ac6f19f32fccdba633c. Τι λέτε? Επίσης έψαξα στο Πλαίσιο και είδα ότι τα sony ενώ έχουν την ίδια τιμή με το παραπάνω δεν έχουν τα ίδια εξαρτήματα. Γιατί αυτό? http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=264868&Merchant_Id=1&sts_cid=3

για τι χρήση ακριβώς το θέλει?

τα 2 που αναφέρεις είναι σε ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική κατηγορία.

το fujitsu είναι ο ορισμός του DTR (desktop replacement)

και το sony ο ορισμός της φορητότητας!!

Καλύτερα να πάτε με τον πατέρα σου σε κάποιο μαγαζί να δείτε από κοντά μερικά αντίστοιχα μοντέλα, για να δείτε πιο καλά τις διαστάσεις τους και τι ακριβώς χρειάζεστε.

Και τα 2 λάπτοπ που λες, είναι κορυφή στην κατηγορία τους, αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Το budget υποθέτω είναι στα 2000-2500 ευρά?

Οπως ειπε ο Σωτηρης. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Το ενα που εχω παρει κι εγω ειναι για να αντικαταστησεις το desktop σου, που σημαινει ναι μεν οτι εχει ολα τα καλουδια επανω, αλλα ειναι και 4 κιλα, ενω το αλλο ειναι ενα φορητο για να το κουβαλας συνεχεια μαζι σου σαν αξεσουαρ, γι'αυτο ειναι και ουτε 2 κιλα. Το ενα το παιρνεις για επιδοσεις και το αλλο για φορητοτητα και ευχρηστια.

Tο laptop θα το χρησιμοποιεί κυρίως για ένα πρόγραμμα φαρμακείου σε windows και ταυτόχρονη αναπαραγωγή μουσικής. Ωστόσο θα ήθελα να το είχα και εγώ αν πάμε κάπου. Η μόνη μεταφορά θα είναι το βράδυ που θα το φέρνει σπίτι με το αμάξι. Δηλαδή δεν θα είναι ένα laptop που θα το έχει μαζί του. Το fujitsu είναι και πιο μεγάλο σε μέγεθος από το sony? Δίνει +- 2000 ευρώ και δεν θέλει να το αλλάξει καθόλου σύντομα.

Δεν νομιζω τοτε οτι χρειαζεται κατι αντιστοιχο του Fujitsu ουτε κατι σαν το Sony. Μαλλον κατι πιο φθηνο με σχεδον ιδια χαρακτηριστικα θελεις. Δηλαδη δεν χρειαζεται Centrino 2αρη αλλα και με εναν 1.76 θα κανει εξισου καλα την δουλεια του. Επισης δεν χρειαζεται την 17αρα του Fujitsu, αλλα οχι και την μικρη 13.3 του Sony. Μια 15αρα Wide πιστευω θα ηταν η ιδανικη λυση. Μνημη για μενα ειναι must το 1GB, και εναν δισκο 80GB. Καρτα γραφικων απο εκει και περα, αναλογα αν θα παιζεις εσυ παιχνιδια, αλλα πιστευω μια της κλασης, της Χ700 ειναι αρκετα καλη. Οποτε με ολα αυτα πιστευω και με 1500 θα κανει την δουλεια του.

Πιο ιδανικη λυση πιστευω ειναι το Acer 1694LMi το οποιο ομως εχει VGA X700 και οχι Χ600 οπως λεει το Πλαισιο.

σαν laptop, δες αυτό που σου είπε και ο jax, κάποιο με 15.4 wide.

σαν απόδοση/τιμή: acer 1693 wlmi

καλύτερες μάρκες θεωρώ:

dell - ibm - fujitsu - toshiba - sony.

οι dell-ibm λίγο πιο πάνω απ' τις άλλες.

αυτές που έχω δει - δουλέψει είναι dell - fujitsu - acer - toshiba.

προσωπικά το acer μου το θεωρώ πάρα πολύ καλό, αλλά σαν ποιότητα - service είναι πιο "οικονομική" λύση;)

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Σαν εταιρεία ποια είναι η καλύτερη?

Φυσικα η Lenovo (Πρωην ΙΒΜ)

Τα Thinkpad απλα φυσανε... σειρα T ειναι αψογη...αν θες το ultra ελαφρυ τοτε σειρα X

(Αυτη τη στιγμη σεταρω ενα X40 ειναι απαικτοοοοο και παναλαφρο)

Αρχική απάντηση από pc kid [Σήμερα, στις 12:21]

εγω σου προτεινω αυτα,περιπου στην ιδια τιμη με τα παραπανω:http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=264930&Merchant_Id=1&sts_cid=3 kai http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=264937&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Αυτά κι αν είναι για τον Καιάδα :cry:

η αλήθεια είναι ότι 5.5 κιλά είναι too much.

αν είναι να πάρει κάτι τέτοιο, χίλιες φορές το fujitsu απ'το openmind.

Λοιπόν επιστρέφω μιας και έγινε κάτι ενδιάμεσα. Είδα με τον πατέρα μου το πρόγραμμα "δικτυωθείτε" απο το υπουργείο ανάπτυξης και αποφάσήσαμε να κάνουμε αίτηση οπότε και 2000 να κάνει το πισί δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς θα πάρω το 40% πίσω. Λοιπόν τι λέτε? Να χτυπήσω το fujitsu που πήρε ο φίλος ή να δω κάτι άλλο? Dell ποιοι φέρνουν στην ελλάδα? Τα ibm γιατί είναι τόσο ακριβά?

Σε σύγκριση με το άλλο το fujitsu τι λέτε για το παρακάτω? Μπορεί να μην έχει δύο δίσκους αλλα έχει 2gb μνήμη. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οι θερμοκρασίες. Ο επεξεργαστής που έχει είναι καλύτερος απο τον Pentium M 760 2.0 GHz? http://openmind.gr/product_info.php?products_id=2211&osCsid=12723c6477dbed6ac321f99323fb2e97

Προσωπικα θα πηγιανα στο 3448!Ο επεξεργαστης δεν με πολυενθουσιαζει και τοσο(καλος ειναι βεβαια) αλλα 17αρα οθονη και 6800 ειναι κατι που δεν μπορεις να αλλαξεις!!Οποτε θα τα αγοραζα εξαρχης!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.