Vadergr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2005 Δουλευω ως μηχανικος και δινω δελτια παροχης υπηρεσιων.Θεωρουμαι ελευθερος επαγγελματιας και ειμαι ασφαλισμενος στο ΤΕΒΕ.Θελω να σας ρωτησω αν δικαιουμαι αγορες χωρις φπα (πχ ενα λαπτοπ για την δουλεια μου )Ξερει κανεις τι και πως?Ειμαι ''νεος'' στις ασφαλισεις και δεν εχω την παραμικρη ιδεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 10, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 To φπα το πληρωνεις ετσι και αλλιως τη στιγμη της αγορας. Απλα αν το προιον που αγοραζεις σχετιζεται με τη δουλεια σου, κοβοντας τιμολογιο με το επαγγελματικο σου ΑΦΜ εκπιπτει απο την εφορια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 10, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Μου το επιστρεφει δηλαδη η εφορια 100%?Υπαρχουν παραμετροι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 10, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 δε στο επιστρεφει , το αφαιρει απο τη φορολογια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
laboratory Σεπτέμβριος 10, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Για την ακρίβεια αφαρείται από τον ΦΠΑ που πρεπει να καταβάλεις, που προκύπτει απο τα δελτία παροχής σου, στο τέλος του τριμήνου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 10, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Εγώ πάλι νομίζω οτι το πληρώνεις κανονικά και σου κάνει μετά επιστροφή φόρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 10, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Ανα διμηνο πληρωνω το ΤΕΒΕ και οχι τριμηνο (αν σε αυτο αναφερεσαι laboratory).Ακομα να φανταστεις δεν εχω κοψει το πρωτο δελτιο παροχης (θα γινει σε καποιους μηνες μετα το περας του πρωτου εργου που επιβλεπω).Σε ποιο τριμηνο αναφερεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
laboratory Σεπτέμβριος 10, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Εγώ πάλι νομίζω οτι το πληρώνεις κανονικά και σου κάνει μετά επιστροφή φόρου... Ειναι ΦΠΑ και όχι φόρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
laboratory Σεπτέμβριος 10, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από Vadergr Ανα διμηνο πληρωνω το ΤΕΒΕ και οχι τριμηνο (αν σε αυτο αναφερεσαι laboratory).Ακομα να φανταστεις δεν εχω κοψει το πρωτο δελτιο παροχης (θα γινει σε καποιους μηνες μετα το περας του πρωτου εργου που επιβλεπω).Σε ποιο τριμηνο αναφερεσαι? Ανα δίμηνο πληρώνουμε το ΤΕΒΕ που είναι ασφάλιση. Ανα τρίμηνο πληρώνουμε το ΦΠΑ. Συμβουλέψου λογιστή γιατί ακόμη και αν δεν κόψεις απόδειξη πρέπει να κατεθέσεις δήλωση ΦΠΑ έστω και μηδενική η αρνητικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 10, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Το φπα που λες ανα τριμηνο, βγαινει ΜΟΝΟ απο τα δελτια παροχης?Κανω και ετησια φορολογικη δηλωση?Σε ευχαριστω πολυ παντως.Θα το ψαξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 10, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από laboratory Για την ακρίβεια αφαρείται από τον ΦΠΑ που πρεπει να καταβάλεις, που προκύπτει απο τα δελτία παροχής σου, στο τέλος του τριμήνου Ακριβως, καθε τριμηνο πληρωνεις ΦΠΑ στην εφορια, αν εχει κανει αγορες τοτε απλα αφαιρεις το ΦΠΑ των προιοντων απο αυτο που προκειται να πληρωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 10, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από saxon_747......... Απλα αν το προιον που αγοραζεις σχετιζεται με τη δουλεια σου.... To σχετιζεται με την πολυ γενικη εννοια (ελπιζω μην με βαλουν μεσα) :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
laboratory Σεπτέμβριος 10, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από Vadergr Το φπα που λες ανα τριμηνο, βγαινει ΜΟΝΟ απο τα δελτια παροχης?Κανω και ετησια φορολογικη δηλωση?Σε ευχαριστω πολυ παντως.Θα το ψαξω... Το ΦΠΑ βγαίνει ανα τρίμηνο για ατομικές επιχειρήσεις. Η ετήσια φορολογική δήλωση δεν έχει σχέση. Γενικά πάνε σε λογιστή για να μην έχεις προβλήματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos66 Σεπτέμβριος 11, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 Ναι, μπορείς να αγοράσεις ό,τι θέλεις σχετικό με τη δουλειά σου και να γλιτώσεις τον ΦΠΑ. Προφανώς θα πληρώσεις κανονικά το ΦΠΑ στο μαγαζί, όμως κάθε τρίμηνο που κάνεις δήλωση ΦΠΑ (που πληρώνεις δηλαδή το ΦΠΑ από τις αποδείξεις εσόδων σου) θα συμπληρώνεις στη δήλωση και τα έξοδα και ο ΦΠΑ που είχες πληρώσει για το λάπτοπ θα αφαιρείται. Δεν έχει καμία σχέση με το φόρο (η επιστροφή του φόρου έχει σχέση με αυτό το 20% που σου παρακρατεί ο εργοδότης σε κάθε πληρωμή που σου κάνει) Τώρα τι είναι σχετικό και τι όχι με τη δουλειά του καθενός μας, είναι πολύ σχετικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Σεπτέμβριος 11, 2005 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 Αγοράζεις τον φορητό με ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ στο όνομα σου, και πληρώνεις πχ 200 φπαΚόβεις τιμολόγιο στον πελάτη σου και σου πληρώνει 1000 φπα.Πηγαίνεις στην εφορία 800. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 11, 2005 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable To σχετιζεται με την πολυ γενικη εννοια (ελπιζω μην με βαλουν μεσα) :hehe: Στην Ελλαδα ζουμε βρε... Το "σχετιζεται" εχει τρομακτικα γενικη εννοια... :D Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ Αγοράζεις τον φορητό με ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ στο όνομα σου, και πληρώνεις πχ 200 φπα Κόβεις τιμολόγιο στον πελάτη σου και σου πληρώνει 1000 φπα. Πηγαίνεις στην εφορία 800. Αυτο ακριβως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 11, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 κωλοταμειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 11, 2005 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Vadergr κωλοταμειο... Κωλοεφορια για το ΦΠΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elpis Σεπτέμβριος 11, 2005 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 Παιδια με το ΤΣΜΕΔΕ παιζει το ιδιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 11, 2005 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Elpis Παιδια με το ΤΣΜΕΔΕ παιζει το ιδιο; Yeap, δεν γλιτωνεις αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.