Braveheart1980 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2005 Λοιπον καταρχην να δηλωσω οτι δεν εχω ασχοληθει ποτε με δορυφορικη τηλεορασηΟχι NOVA προς το παρον , μονο να πιανω τα ελευθερα καναλιαΕχω μπολικες αποριες!Παμε!1)Εκπεμπουν ολα τα ελληνικα καναλια που πιανω με κεραια και δορυφορικα?Ποσα γενικα ειναι τα ελευθερα καναλια που θα πιανω?(πανω-κατω)2) Η εγκατασταση πρεπει να γινει απο τεχνικο ή ειναι κατι που γινεται σχετικα απλα και αρα μπορω να το κανω εγω?(πιανουν τα χερια μου,don't worry)3) Χρειαζομαι πιατο+καλωδια+αποκωδικοποιητη. Η εξοδος του αποκωδικοποιητη τι ειναι?Το κλασσικο της κεραιας?(Αρα δηλάδη , απλα βγαζω τη κλασσικη κεραια που εχω και συνδεω την εξοδο του αποκωδικοποιητη ωστε να εχω παντου στο σπιτι σημα?)Ή μιλαμε μονο για scart/rgb οποτε χρειαζομαι ενα αποκωδικοποιητη ανα τηλεοραση?4)Εαν μελλοντικα θελησω να βαλω NOVA θα μπορω με ολους τους αποκωδικοποιητες? Παιρνουν κατι σε καρτες αν δεν απατωμαι για τα συνδρομητικα,σωστα?5)Μου καλοαρεσε ενα σετακι που εχει το LIDL (απο Δευτερα) της SilverCrest με 57cm κατοπτρο κτλ.Λεει για τα 99 ευρα του?Μηπως εχει δει κανεις και κατι αναλογο που εχει το Praktiker?6)Κατι αλλο σημαντικο ισως που θα επρεπε να ξερω?Βοηθατε γειτονοι(και μη!)!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Σεπτέμβριος 10, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 1) ολα ναι...δωρεαν οχι...νομιζω μονο το ματζικ και το ΝΕΤ απο τα ελληνικα ειναι τσαμπα2) αν πιανουν τα χερια σου τοτε δεν θα ειναι τπτ το ιδιαιτερο...σου λεει αναλυτικα πως συναρμολογειται και τις μοιρες που πρεπρι να στραφει η κεραια για να δουλεψει..δεν κοστιζει και τπτ το ιδιαιτερο να φερεις εναν τεχνικο για να σου κανει σιγουρη δουλεια...3)η εξοδος του αποκωδικοποιητη ειναι συνηθως σκαρτ ή rca4)δεν θα μπορεις...πρεπει να παρεις αποκωδικοποιητη που να παιρνει καρτα...αν εχεις να τα σκασεις για αυτο το θεμα....κοιτα κατι σε dreambox ή nokia...απλα αστερια...5)νομιζω δεν παιρνει καρτα αρα ξεγραφεις την νοβα εκτος κι αν αλλαξεις αποκωδικοποιητη μετα...6)κοιτα το σετακι της νοβα με 149 ευρω...ολος ο εξοπλισμος...απλα παει με συμβαση χρονου...βεβαια μη σε αγχωνει....δεν ειναι αναγκη να το ενεργοποιησεις αμεσως μολις το αγορασεις...εγω το εχω και εδω και 3μηνες δεν το εχω ενεργοποιησει ακομα και δεν πληρωνω ακομα τα παγια της νοβα...δεν ξερω ομως ποσο μπορεις να το καθυστερησεις γενικα... ελπιζω να βοηθησα και αν εχω κανει κατι λαθος διορθωστε με... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Σεπτέμβριος 10, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 O εξοπλισμος της nova ειναι χαλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 10, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, αυτο το πιατο τι λεει για τα λεφτα του?http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20050912.p.doriforikopiato Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Σεπτέμβριος 10, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Χμ... Σκεψου οτι με 50-55max περνεις 1.20 πιατο. Αν αυτο ειχε και lnb στη συσκευασια τοτε κατι θα ελεγε. Αν περασεις ομως παρε ενα τετοιο. Πολυ δελεαστικη τιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 12, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2005 Με την μικρουλα εμπειρια μου σου λεω τα εξης....α) 50-55cm δισκος ειναι παρα πολυ μικρος. Προτιμησε καποιον 80αρι ή αν εχεις βλεψεις για μελλον για αναβαθμιση με 2-3 αλλα LNB, κανα 1.20 !β) Θες λιγο προσοχη με το θεμα της καρτας. Υπαρχουν πολλες κωδικοποιησεις που χρησιμοποιουνται.(Irdetto, Via Access, Conex, SECA, Nagrovision). Μερικα μηχανηματα εχουν ετοιμες υποδοχες καρτουλας σε καποια συγκεκριμενη κωδικοποιηση (πχ ο Panasat της Νova ειναι Ιrdeto). Αλλα μηχανακια εχουν και καποιος αλλες υποδοχες που μοιαζουν με τις υποδοχες των PCMCIA. Eκει μπαινουν τα λεγομενα "cams" που εχουν διαφορους αποκωδικοποιητες. Βαζεις το cam στο cam βαζεις την καρτα της ΝOVA.ΕDIT:Mπορεις να δεις εδω μερικα cams... Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Σεπτέμβριος 12, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2005 Αρχική απάντηση από spresv O εξοπλισμος της nova ειναι χαλια... ... Και αυτός που δίνει το lidl τελείως χάλια. Καλύτερα μακριά για να μήν χρειαστεί να τα ξανααγοράσεις... ολά.EDIT:@unstoppableΚαλό φαίνεται το πιάτο αν και με προβληματίζει λίγο αυτό το''Ανακλαστήρας και βραχίονας από ατσάλι, πίσω πλάτη από πολυπροπυλένιο''. Που το έχει το πλαστικό δηλαδή ? αν είναι στη βάση που δένει στο κοντάρι δέν θα είναι και ότι καλύτερο μιας και με τις καιρικές συνθήκες μερικά πλαστικά πολυμερίζονται, και υπάρχει φόβος όλη η βάση να γίνει τρίμματα. δές το πρίν το πάρεις, έτσι και αλλιώς αν πάς σε μαγαζί με ηλεκτρονικά δεν θα το βρείς πολύ ακριβότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Σεπτέμβριος 12, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2005 Μην κάνετε βλακείες και πέρνετε. Πεταμένα λευτά είναι. Το καλύτερο είναι μια επίσκεψη σε ένα μαγαζί με δοριφορίκά συστήματα. Την πάτισα εγώ. 2 φορές τα πλήρωσα.1.20 πιάτο τουλάχιστον και 2 lnb. ενα astra και ένα hotbird. Έχει αρκετά κανάλια όστε να βαρεθείς να κάνεις zaping. Όσω για αποδικοποιητή ψάξε λίγο το θέμα.Οι ποιό αξιόπιστοι είναι οι humax αλλα εγώ πήρα έναν metabox 3 για λόγο οικονομίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 13, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2005 Ρίξε μια ματιά στο www.avsite.gr που είναι όλοι οι τρελλαμένοι με δορυφορικά κλπ. Επίσης θα σου πρότεινα να δεις την Haupauge DVB-3000c που είναι ανεξάρτητος αποκωδικοποιητής, παίρνει όλες τις γνωστές κάρτες αν αποφασίσεις να πληρώσεις για συνδρομή και συνδέεται ΚΑΙ στο pc με USB Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 13, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2005 Σωστα...Καλο ειναι να ψαχτεις λιγακι πριν κανεις οτιδηποτε. Σου προτεινω πιατο 1.2m , 2lnb χαμηλων db (χαμηλοτερα κ απο 0.3αν μπορεις για δορυφορους Astra & Hotbird) και αποκοδικοποιητη Humax, οποιος δεχεται αναπρογραματισμο (που μπορεις να κανειςς πολλααααα με αυτον ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Σεπτέμβριος 16, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Γεια σου φιλε Braveheart1980.....Εαν σε ενδιαφερει η δορ/κη tv νομιζω οτι απο λιντλ αξιζει μονο να παρεις τον αποκοδικοποιητη @ 65 ( εαν υπαρχει ακομα ). Ειναι δοκιμασμενος και 'φερνει' τα ιδια καναλια με κατα 3 φορες πιο ακριβοτερους αποκοδικοποιητες , οποτε ειναι value4money . Τωρα οπως λενε και τα υπολοιπα παιδια , καλο ειναι να τον συνδιασεις με ενα πιατο 1.2 μετρα και 2 lnb για καλυτερα αποτελεσματα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.