Μήτσος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 καλησπέρα εχω έναν athlon 2200+ και θέλω να τον ξεκλειδώσω ετσι ώστε να μπορέσω να ανεβάσω το fsb στα 166 κρατώντας τον πολλαπλασιαστη ίδιο η ακομη κ ανεβάζοντάς τον. ξέρεις να μου πεις πως ξεκλειδώνουν αυτοι οι επεξεργαστές???????
sotiris Σεπτέμβριος 9, 2005 #2 Σεπτέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από Μήτσος καλησπέρα εχω έναν athlon 2200+ και θέλω να τον ξεκλειδώσω ετσι ώστε να μπορέσω να ανεβάσω το fsb στα 166 κρατώντας τον πολλαπλασιαστη ίδιο η ακομη κ ανεβάζοντάς τον. ξέρεις να μου πεις πως ξεκλειδώνουν αυτοι οι επεξεργαστές??????? το fsb δεν είναι κλειδωμένο. κλειδωμένος είναι ο multiplier.το fsb εξαρτάται μόνο από τη μητρική σου.αν η μητρική σου υποστηρίζει 166fsb και το σηκώνει και ο επεξεργαστής σου (αν είναι Thoroubred B ή Barton λογικά το σηκώνει, αν είναι Palomino όχι) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.Όσον αφορά το multiplier, υπάρχει μια σειρά επεξεργαστών που είναι ξεκλείδωτο, οι Athlon Xp-m (mobility), η κλασσική συνταγή είναι να γεφυρώσεις τα L1 bridges κάθετα, αλλά εξαρτάται και από το stepping.
Μήτσος Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #3 Σεπτέμβριος 9, 2005 το fsb 166 δεν παει. τον εχω ανεβασει για λιγες μερες ως ενα σημειο τον αναγνωρισε 2400+ αλλα τον κατεβασα παλι.αυτο που είπες για το γεφύρωμα το διαβασα κ καπου αλλου αλλα δε θυμαμαι αν ηταν το L που μου ειπες θα το δω παντως.αν τον γεφυρώσω μεχρι που μπορει να παει?με σταθερη λειτουργία?
sotiris Σεπτέμβριος 9, 2005 #4 Σεπτέμβριος 9, 2005 βάλε ένα πρόγραμμα σαν το cpu-z, να δεις και τι παίζει από cache. αν έχει 512 cache => barton και ανεβαίνει. αν όχι, τότε αν είναι palomino ανεβαίνει ελάχιστα (100-200 MHz το πολύ). καλύτερα αν μπορείς να βγάλεις την ψύκτρα και να διαβάσεις τον σειριακό από το ετικετάκι ( π.χ. AXDA1800LT3C ένας που έχω στο συρτάρι ). από κει μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς είναι όπως κοιτάς τον επεξεργαστή, στο πάνω αριστερά μέρος γράφει L1. αν τα ενώσεις αυτά (είναι 5, ενώνεις το πάνω με το κάτω = 5 ενώσεις) σε κάποιες γενιές ξεκλειδώνει ο multiplier (αν όχι σε όλες). πες το stepping (serial number) και το ξαναψάχνουμε. από πριν πάντως δεν ξέρεις πόσο μπορεί να ανέβει, μετράει και τι ψύξη έχεις και πόσο σκοπεύεις να αυξήσεις και την τάση (Vcore).
Μήτσος Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #5 Σεπτέμβριος 9, 2005 συγνώμη αλλα πρεπει να φυγω.θα περιμένω απαντηση σου σε αυτο που σε ρωτησα κ στο εξης, το γεφύρωμα αυτο με τι υλικό το κάνεις????? επισης μηπως ξερεις καποια σελ στο ιντερνετ που μπορει να με βοηθησει??ευχαριστω πολυ να΄σαι καλά
Chosen Σεπτέμβριος 10, 2005 #6 Σεπτέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από sotirisαν έχει 512 cache => barton και ανεβαίνει.αν όχι, τότε αν είναι palomino ανεβαίνει ελάχιστα (100-200 MHz το πολύ). Thoroughbred A/B?
sotiris Σεπτέμβριος 10, 2005 #7 Σεπτέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Thoroughbred A/B? Αρχική απάντηση από sotiris βάλε ένα πρόγραμμα σαν το cpu-z, να δεις και τι παίζει από cache. αν έχει 512 cache => barton και ανεβαίνει. αν όχι, τότε αν είναι palomino ανεβαίνει ελάχιστα (100-200 MHz το πολύ). αν δεν είναι palomino λοιπον, είναι κάτι άλλο. (αναφέρονται και στο 1ο ποστ μου). από κει και πέρα, χωρίς stepping δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις Αρχική απάντηση από Μήτσος συγνώμη αλλα πρεπει να φυγω.θα περιμένω απαντηση σου σε αυτο που σε ρωτησα κ στο εξης, το γεφύρωμα αυτο με τι υλικό το κάνεις????? υπάρχει περίπτωση να μην αξίζει. με κάποιο αγώγιμο υλικό. υπάρχουν ειδικά "στυλό" νομίζω (αγώγιμα), κάτι είχα ακούσει και για Faber Castell 2B μολυβάκι αλλά δε νομίζω να ναι πολύ σίγουρο
mode_80 Σεπτέμβριος 10, 2005 #8 Σεπτέμβριος 10, 2005 Γράψε τον κωδικό του επεξεργαστή και την ημερομηνία κατασκευής για να σου πούμε αν είναι ξεκλείδωτος ή όχι και πόσο ανεβαίνει (αν υπάρχουν άλλα δείγματα στο διαδίκτυο).Barton δεν είναι σίγουρα αφού πρόκειται για 2200+.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.