Jump to content

A64 939 vs A64 754 vs Sempron 64

Rayden

Recommended Posts

Παιδιά, επειδή έριχνα μια ματιά στις δυνατότητες αναβάθμισης με λίγα σχετικά χρήματα, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:

Αν υποθέσουμε πως δε θέλω να φύγω απ' την πλατφόρμα AGP, υπάρχουν οι εξής επιλογές:

A64 3000+ σε 939 και 754 καθώς και Sempron 64 3100+ (βάζω τον 3100+ γιατί έχει μεγαλύτερη cache απ' τον 3000+)

Το θέμα είναι τι απ' όλα αυτά αξίζει περισσότερο τα λεφτά του.

Δηλ. πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά ενός Α64 939 3000+ και του Sempron 64 3100+? Το dual channel πόσο αποφασιστικό ρόλο παίζει? Μιλάμε κυρίως για τα παιχνίδια, καθώς στις υπόλοιπες εφαρμογές θα είναι ούτως ή άλλως αρκετά γρήγορος.

Η διαφορά στα χρήματα είναι αρκετή, καθώς ένας Venice 3000+ και μια αντίστοιχη mobo πάνε περίπου 250, τη στιγμή που ο Sempron 3100+ με τη mobo θα πάει κάπου 180.

Πιστεύετε πως αξίζει η παραπάνω διαφορά, αν θεωρήσουμε πως δε θα γίνει άλλη αναβάθμιση στο σύστημα?

Για τι % διαφορές (περίπου) μιλάμε στα παιχνίδια?

Και τέλος, αξίζει ν' ασχοληθεί κανείς με Α64 754 ή είναι ημίμετρο πια?

Ο 754 είναι πολύ καλός σε απόδοση για να τον χαρακτηρίσουμε ημίμετρο και δεν απογοητεύει σε καμμία περίπτωση.

Αλλά το 939 προσφέρει αναβάθμιση σε Χ2 και αυτό είναι το ουσιαστικό του πλεονέκτημα. Αν στήνεις νεο μηχάνημα ο 939 είναι κατά κάποιο τρόπο μονόδρομος λόγω αυτού και όχι τόσο λόγω επιδόσεων.

Ο 754 είναι πιστεύω η άριστη λύση για μια "ανώδυνη" αναβάθμιση με AGP κυρίως γιατί μπορείς να βρεις αρκετά φθηνά μητρική και επεξεργαστή σε μεταχειρισμένα.

Αλλά ο 939 προτείνεται για νέο σύστημα λόγω αναβαθμισιμότητας.

Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όπως είπα δε μ' ενδιαφέρει η αναβαθμισιμότητα, καθώς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι την (μεθ)επόμενη φορά που θα την κάνω θα πρέπει να αλλάξω και μητρική και VGA και να πάω σε PCIE. ’λλωστε έχω και το "κουσούρι" του AGP που περιορίζει τις επιλογές μου.

Βλέπω πάντως ότι δεν έχετε σε καμμία εκτίμηση τους Sempron 64 (για τους οποίους δε βρήκα ένα σοβαρό συγκριτικό, πέρα απ' το Θωμά που έχει ένα στον 3400+).

Πιστεύετε ότι χάνουν αρκετά ακόμα και σε σχέση με τους 754?

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

σωστος ο φροστ.+κλοκαρει καλυτερα. εγω πηγα απο 754 3000+ σε 939 3000+.

Αρχική απάντηση από Athens2004

Μπα θαχουν πάει απ' το βουνό να βρουν τον Frost

Εγώ που κολάω?????

Αρχική απάντηση από Athens2004

o 939 στα 3.0+ έχει πολύ φθηνά μην το σκέφτεσαι ..... Και εκτός απο το dual channel θα εισαι και σε μια πλατφορμα με μέλλον...

Το αυτό^^

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.