F i L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2005 Λοιπον ηρθε το πολυμετρο και το κολλητηρι που ειχα παραγγηλλει σημερα το μεσημερι! Ομως ασχημα τα πραγματα με το πολυμετρο: Μολις εβαλα τα δυο καλωδια που μετρανε τασεις θελοντας να τα δοκιμασω τα ακουμπουσα παντου(πανω μου στο γραφειο κτλ)αλλα δεν εδειχνε τιποτα.Οποτε ανοιγω τον υπολογιστη και τα ακουμπαω σε τυχαιο σημειο στην καρτα γραφικων μου.Μαλλον ομως το σημειο δεν ηταν και τοσο τυχαιο!Μολις τα ακουμπησα αμεσως η καρτα γραφικων μου σταματησε να λειτουργει!!!!!Σταματησε εντελως το ανεμιστηρακι η οθονη δεν εδειχνε τιποτα και ουτε το reset εκανε τιποτα!!! Αμαν λεω γ____κε ο Διας!Τον βγαζω και τον ξαναβαζω τον υπολογιστη στην πριζα αλλα ενταξει ανοιξε και ολα κανονικα! Μετα παω εδω για να μετρησω την ταση στο chipset. Φυσικα δεν γινεται να την μετρησω μονο απο το ενα ποδαρακι αλλα φανταστικα απο τα δυο ποδαρακια.Εβαλα λοιπον το μαυρο στο ενα και το κοκκινο καλωδιο στο αλλο και μου εβγαλε ταση 3.95-3.97! Εγω περιμενα γυρω στο 1.4-1.5v αλλα τελος παντων.Ειπα να δοκιμασω αναποδα τα καλωδια μπας και κανω κατι λαθος.Αλλα καθως προσπαθουσα να σταθεροποιησω το ενα καλωδιο στο ενα ποδαρακι(το μαυρο καλωδιο)καταλαθος ακουμπησε στο μεσαιο καλωδιο και ακαριαια σταματησε ο υπολογιστης!Ευτυχως οταν τον ξανα ανοιξα ολα ηταν μια χαρα στον υπολογιστη αλλα στην ψυχολογια μουοχι και τοσο.... Ρε παιδια-αν ξερει κανεις-υπαρχει περιπτωση να κανω κακο στον υπολογιστη μου?Υπαρχει περιπτωση να παθω τιποτα εγω?Εγω απλως ταση προσπαθω να μετρησω.... ΥΓ:σημειωτεον οτι την πρωτη φορα που μετρησα την ταση και μου εβγαλε 3.95 ειχα ξανα ακουμπησει το μεσαιο ποδαρακι και εβγαλε μια απειροελαχιστη σπιθα και ισα που ακουστηκε οποτε νομιζα οτι παρα ακουσα και παρα ειδα,την δευτερη φορα δε που εκλεισε ο υπολογιστης η σπιθα φανηκε και ακουστηκε καθαρα.Λογικα το μεσαιο ποδαρακι δεν ειανι για ground???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Σεπτέμβριος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 μεγάλε ......συμβουλή μου .....βάλε το πολύμετρο στο κουτακι του .....και κρύφτο .....που δηλαδή να χρησιμοποιήσεις και το κολλητήρι........................ είσαι λίγο επικύνδυνος ........ με το συμπάθειο δηλαδή αλλά στο τρίτο κλείσιμο ....πρόσεχε μην τριτώσει το κακό και καει τίποτα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chros26_ Σεπτέμβριος 8, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 εχμ τη λέξη βραχυκύλκωμα την έχεις ακουστά??? τεσπα μπορεί να κάψεις κάτι. όσο για το αν κινδυνεύεις εσύ δν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Σεπτέμβριος 8, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από doctor μεγάλε ......συμβουλή μου .....βάλε το πολύμετρο στο κουτακι του .....και κρύφτο .....που δηλαδή να χρησιμοποιήσεις και το κολλητήρι........................ είσαι λίγο επικύνδυνος ........ με το συμπάθειο δηλαδή αλλά στο τρίτο κλείσιμο ....πρόσεχε μην τριτώσει το κακό και καει τίποτα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
F i L Σεπτέμβριος 8, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Θ ξαναμετρησω και θα σας πω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Σεπτέμβριος 8, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 ..........μεγάλε ...........κάτσε φρόνιμος! στό επόμενο θέμα σου .........θα ρωτάς για RMA..................:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
F i L Σεπτέμβριος 8, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Τι ειναι το RMA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mode_80 Σεπτέμβριος 8, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Για να μετρήσεις κάποια τάση το μαύρο το βάζεις στη γη και το κόκκινο στο σημείο μέτρησης. Αν θέλεις να μετρήσεις την έξοδο του mosfet βάλε στο ποδαράκι το κόκκινο και το μαύρο σε κάποια κενή "γη" ενός molex. Πρόσεξε να μην ακουμπάς ταυτόχρονα δύο κοντινές κολλήσεις ή επιφάνειες γιατί θα κάψεις την κάρτα και είναι κρίμα, χώρια που ενδέχεται να κάψεις και περισσότερα κομμάτια του υπολογιστή.Το πολύμετρο πρέπει να το ρυθμίσεις σωστά ώστε να μετράει τάση και όχι κάτι άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Σεπτέμβριος 8, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από F i L [Σήμερα, στις 23:18] Τι ειναι το RMA? ....είναι κάτι που θα μάθεις πολύ σύντομα .....αν δεν με ακούσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chros26_ Σεπτέμβριος 8, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 αντικατάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Σεπτέμβριος 8, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από doctor ....είναι κάτι που θα μάθεις πολύ σύντομα .....αν δεν με ακούσεις! :whistling LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 8, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 προσπάθησε να χρησιμοποιείς τα "καρφιά" του πολύμετρου με προσοχή αν δεν μπορείς, προσπάθησε να έχεις σταθερούς τους πόλους (από πριν - κλειστή mobo). γενικά αν τα βραχυκυκλώνεις, αργά η γρήγορα θα τα πάρεις στο χέρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Σεπτέμβριος 8, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 To μαυρο καλωδιο το βαζεις για γειωση, πχ σε μια βιδα που στερεωνεις την καρτα γραφικων και το κοκκινο το βαζεις εκει που θες να μετρησεις. Εννοειτε εχεις γυρισει το πολυμετρο στα V DC, 20 κλιμακα Volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.