Jump to content

x2 3800 on heavy modded prommie

crmaris

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Ρε γμτ και γω στη φαση ρυθμίζματος είμαι αλλά βλέπω άλλες πιέσεις και άλλα νούμερα και δεν πολυβγάζω άκρη. Και δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο απο ότι τα παιδιά εδώ.

Και γω την ίδια διαδικασία ακολουθώ πάντως στη ρύθμιση. Είμαι στο 2ο γέμισμα που κάνω μόνος μου και ανακαλύπτω λάθη που έκανα την 1η φορά...

Γιώργο δεν κατάλαβα ποιο ειναι το πρόβλημα.. Στην φάση γεμίσματος είμαι τώρα αλλά μετά από λίγο μέσα στα win το pc κλείνει(shut down) από μόνο του.. Αλλο και τούτο πάλι.. Μέχρι -32 σε idle είδα και -5 psi ..Σε load δεν πρόλαβα να δω γιατι το ρημαδι κλείνει από μόνο του..

αστο το ειδα..

και μια ακόμη ερώτηση.. Το charging hose να το βγάλω από τον compressora όσο το σύστημα είναι ανοιχτό ώστε να μην χάσει πολύ αέριο από την βαλβίδα ή με κλειστό το πρόμι?

Αρχική απάντηση από esdee

ριζοσπαστικες αλαγες στο prommie.σε τι φαση εισαι τωρα στο γεμισμα?

Αρχική απάντηση από hipro5

Huston I thing that we've got a little problem here........... :(

Compressor's mounting holes......

;) αυτο ενοουσα :D

η επιστροφη ευνοει την επιστροφη υγρου στον compressorα ΑΝΕΤΑ!

λοιπών κάτι κάναμε πιστεύω. Καταρχήν η συχνότητα είναι 2850 πάλι αλλά με 1,64 vcore (1,67 από bios!) αυτήν την φορά γιατί ήθελα να βγάλω όσο το δυνατόν περισσότερα watt από τον επεξεργαστή.. Αρχικά είχα -32 idle και -3 psi στην χαμηλή αλλά με το που πήγαινα να τρέξω snm fpu σε κανα 2 λεπτά στο θερμόμετρο έβλεπα θετικές και γύρω στα 0 psi.. Βάζοντας πάρα πολύ σιγά κάθε φορά και ανα διαστήματα 3 με 5 λεπτά φρέον τώρα είμαι στα -21 idle(-22,8 στο suction 5 cm από compressor) και γύρω στα 9 psi αλλά σε load είμαι σταθερός στα -13,1 μετά από 15 λεπτά snm και με σταθερή την θερμοκρασία (δεν κατεβαίνει συνέχεια δηλαδή αλλά μετά το 10λεπτο σταθεροποιήται).Τα psi σε full είναι 12. To σημαντικό είναι ότι δεν έχω φάει θερμικό παρόλο που το σκίζω κανά 2ωρο τώρα το μοτέρ και επίσης δεν έχω αυτούς τους μεταλλικούς θορύβους. Πιστεύω λίγο fine tuning ακόμη και είναι έτοιμο το εργαλείο!!

πολύ ζόρι το tuning πάντος αλλά κάθε πράγμα την πρώτη φορά είναι δύσκολο.. Σιγά σιγά θα το μάθουμε και αυτό μιας και από εδώ και πέρα με phase και cascade θα παίζω.. Να στε καλά παιδιά για την βοήθεια πάντως.. Αν δεν με συμβουλεύατε σίγουρα θα τα έβρισκά πολύ μπαστούνια τα πράγματα.. μετά από κανα 15λεπτο idle τώρα είμαι στα -21,2 evap kai -24 suction

οχι idle με cpu πάνω (2850 1,64 κτλ)..

Τρέχω snm τώρα και από ότι βλέπω ανά 2-3 λεπτά περίπου η θερμοκρασία ανεβαινει ανα 0,1. Στα 15 λεπτά είχα -13,2 και τώρα στα 18 λεπτά έχω -13,1 με 13,6 suction temp. Τι λες φίλε esdee να βάλω λίγο ακόμη υγρό μέσα?

Αρχική απάντηση από crmaris

πολύ ζόρι το tuning πάντος αλλά κάθε πράγμα την πρώτη φορά είναι δύσκολο.. Σιγά σιγά θα το μάθουμε και αυτό μιας και από εδώ και πέρα με phase και cascade θα παίζω.. Να στε καλά παιδιά για την βοήθεια πάντως.. Αν δεν με συμβουλεύατε σίγουρα θα τα έβρισκά πολύ μπαστούνια τα πράγματα.. μετά από κανα 15λεπτο idle τώρα είμαι στα -21,2 evap kai -24 suction

:T: Eιδες... Δεν ηταν και τοσο δυσκολο ;)

Ελα Χρήστο τι γίνεται.. Δεν σε πρόλαβα (στο Post) για δώσε τα φώτα σου λίγο και εσύ..

ps Εβαλα λίγο υγρό (πολύ λίγο) μπας και σταματήσει αυτή η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.. Δεν θέλω να βάλω πολύ υγρό μόνο μέσα για να μην αρχίσει και κοπανάει πάλι ο compressor σε idle..

ps.η έξοδος του condenser είναι 39,4 μετά από 27 λεπτά snm fpu..και 40,4 μετά από 32 λεπτά snm

και ένα παράξενο ενώ η θερμοκρασία του evap είναι σταθερή εδώ και αρκετή ώρα στα -12,8 η temp του suction ανέβηκε απότομα στα 29!!

Μετά από 40 λεπτά ξεσκίσματος κυριολεκτικά με snm fpu η temp evap ήτανε -12,4( η dfi έδειχνε από +6 εώς +9!! ) και suction 32 περίπου(ξέχασα να την σημειώσω και δεν θυμάμαι ακριβώς).. Πιστεύω καλύτερα δεν μπορώ να το ρυθμίσω καλύτερα και για τα 200 και βάλε watt που είμαι αυτήν την στιιγμή είναι καλά για το άμοιρο το πρόμι.

Αυτήν την στιγμή τρέχω το mem test του snm που επίσης ζορίζει 100% την cpu και έχω -15,8 σταθερά(dfi 254-255) και 16,1 suction με 12.5 περίπου psi.. After condenser temp 41.4.. Υπόψην το προμι δεν το άφησα καθόλου να ηρεμήσει αλλά μετά το fpu έτρεξα κατευθείαν το mem test.

λοιπον τωρα που ειδα και το πως ειναι το phase θα πω μερικες ιδεες συγκεντρωτικα.

η επιστροφη ειναι παρο πολυ κοντη που ενδεχετε να δημιουργει προβλημα σε πολλα watt και λεω σε πολλα Watt (full load σε τεζα overclock) γιατι στα πολλα watt και idle που το υγρο φτανει ακομα ποιο κοντα στον compressorα θα μπαινει μεσα στον compressorα (εχει παρα παρα πολυ ανετη επιστροφη!) ακομα και η βαρυτητα τραβαει το υγρο προς τα κατω! σε αυτη την διαταξη θα βολευε ΤΕΛΕΙΑ ενα μικρο accumulator ετσι ωστε να μπορεις να φορτωσεις με αεριο και να μην εχεις σε καμια περιπτωση (εκτος απο αδικαιολογητες καφριλες) επιστροφη υγρου.

τωρα εντελως θεωρητικα η 'τραμπα' της suction line με το service port εντελως θεωρητικα δεν θα επρεπε να δημιουργει προβλημα αλλα καποιο λογο πρεπει να εχει ο κατασκευαστης που τις εθεσε ετσι

ενα πολυ δευτερευουσας σημασιας ζητημα ειναι οτι η κοντη επιστροφη θα αυξησει λιγο την στατικη πιεση, αλλα κατι τετοιο δεν ειναι στην περιπτωση σου και τοσο τραγικο

τωρα μετα το condeser 41.4 ειναι λιγο ... πολυ. φαντασου οτι με θερμοκρασια 'χαλκου' 41.4 το αεριο θα εχει 43-44 ευκολα και για να κανεις εκει condense το r410a θελεις αρκετα μεγαλη πιεση (high side) , μια εκτιμηση μου ειναι οτι υψηλη θα εχεις ετσι οπως δουλευεις κοντα στα 300Psi, απο superheat εισαι κοντα στα χαμηλα ορια θα μπορουσες να προσθεσεις λιγο ακομα φρεον (πολυυυυ λιγο, περιπου ενα λαστιχο καλα θα ηταν)

πρόσθεσα πολύ λίγο αέριο ακόμη και τα έβγαλα τα μανόμετρα από πάνω.. Έτρεξα και ένα snm στα 2950 με 1,64(1,67 bios) και οι θερμοκρασίες δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν. -12,4 περίπου μετά από κανά 5αλεπτο και είχανε μια μικρή τάση ανόδου.. Μάλλον εκεί είναι και τα όρια του προμι. Δεδομένου ότι και το δωμάτιο είναι ήδη ζεστό. Δεν ήθελα πάντος να βάλω και άλλο αέριο γιατί θα τον σκάσω τον compressor πια.. Ήδη χωρίς να έχω ανοιχτό το σύστημα έχω ένδειξη στο μανόμετρο 97 psi.. Μιας και το θέλω για 24/7 το προμι θα αράξω εδώ και νομίζω ότι τα πήγε αρκετά καλά για single για τα watt του Χ2.

Αρχική απάντηση από crmaris

πρόσθεσα πολύ λίγο αέριο ακόμη και τα έβγαλα τα μανόμετρα από πάνω.. Έτρεξα και ένα snm στα 2950 με 1,64(1,67 bios) και οι θερμοκρασίες δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν. -12,4 περίπου μετά από κανά 5αλεπτο και είχανε μια μικρή τάση ανόδου.. Μάλλον εκεί είναι και τα όρια του προμι. Δεδομένου ότι και το δωμάτιο είναι ήδη ζεστό. Δεν ήθελα πάντος να βάλω και άλλο αέριο γιατί θα τον σκάσω τον compressor πια.. Ήδη χωρίς να έχω ανοιχτό το σύστημα έχω ένδειξη στο μανόμετρο 97 psi.. Μιας και το θέλω για 24/7 το προμι θα αράξω εδώ και νομίζω ότι τα πήγε αρκετά καλά για single για τα watt του Χ2.

:Ο λιγα ειναι 97 Psi μην ανησυχεις!

ξεκινα το σκισημο τωρα με κανα πριμε να δεις αν μετα απο κανα 2ορο θα εισαι οκ :T:

ξέρεις το θέμα είναι ότι τα έβγαλα τα μανόμετρα και την μπουκάλα από πάνω και φοβάμαι να τα βάλω ξανα πάνω στο πρόμι (σε περίπτωση που ξαναχρειαστεί να συμπληρώσω υγρό) για να μην πάρει πάλι αέρα, ή δεν έχει πρόβλημα?

Επίσης η μπουκάλα με το αέριο είναι πατέντα (μικρή μπουκαλίτσα γύρω στο 1,5 κιλό) και δεν έχει στρόφιγγα πριν την βαλβίδα και όποτε πάω να βγάλω το hose από πάνω βγάζει τά άντερά της(σήμερα έφαγα κάμποσο 410 πάνω στο χέρι μου ) . Μου φένεται θα αφήσω μόνιμα τα μανόμετρα με το λάστιχο πάνω στην μπουκάλα γιατί δεν λέει αλλιώς..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.