FrOsT Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2005 H epox έβγαλε καινούρια m/b βασισμένη στο NForce 4 SLi, η μεγάλη διαφορά από όλες τις άλλες NForce 4 SLi based mainboard είναι ότι έχει 754Socket! EP-8NPA SLi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Kαταρχάς χρόνια πολλά Κατα δεύτερον για τη μητρική πραγματικά παράξενο μου φάνηκε. Μάλλον πάνε να πιάσουν όσους δεν ξέρουν πιστεύω, είναι λίγο άκυρο για ένα σχεδόν "νεκρό" chipset με ταβάνι τον 3400 (αν βγει-βγήκε, δεν ξέρω) να βγάζουν SLI μητρική. Πάντως καλά νέα για τους 754άδες που θέλανε SLI αν και πιστεύω ότι το 99% θα προτιμούσε τον 939 έστω και αν χρειαζόταν να αναβαθμίσει (είναι οι dual core που σε δελεάζουν ΙΜΟ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Σεπτέμβριος 7, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από gznp Kαταρχάς χρόνια πολλά Ευχαρηστώ. Αρχική απάντηση από gznpΚατα δεύτερον για τη μητρική πραγματικά παράξενο μου φάνηκε. Μάλλον πάνε να πιάσουν όσους δεν ξέρουν πιστεύω, είναι λίγο άκυρο για ένα σχεδόν "νεκρό" chipset με ταβάνι τον 3400 (αν βγει-βγήκε, δεν ξέρω) να βγάζουν SLI μητρική. Πάντως καλά νέα για τους 754άδες που θέλανε SLI αν και πιστεύω ότι το 99% θα προτιμούσε τον 939 έστω και αν χρειαζόταν να αναβαθμίσει (είναι οι dual core που σε δελεάζουν ΙΜΟ) To m/b απευθύνετε βασικά στην low budget κατηγορία, δηλ. βάζεις ένας sempron επάνω και μπορείς να έχεις και sli (σε λίγο θα δούμε ακόμα και 6200sli) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 7, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από FrOsT Ευχαριστώ. :flower: Αρχική απάντηση από FrOsTTo m/b απευθύνετε βασικά στην low budget κατηγορία, δηλ. βάζεις ένας sempron επάνω και μπορείς να έχεις και sli (σε λίγο θα δούμε ακόμα και 6200sli) Δε διαφωνώ αλλά όπως κάποιον τον συμφέρει μία 6800gt από 2 6600gt έτσι (μάλλον) θα γίνει και με τις 6200-6600-6800. Ουσιαστικά τπτ δηλαδή. Πάντως αν έπαιρνα 754 θα την προτιμούσα, οπότε καλή και έξυπνη κίνηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Σεπτέμβριος 7, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Δεν έχουν όλοι τα φράγκα να πάρουν 2*6600gt ή μια 6800gt.Πολλοί σκέφτονται να πάρουν πρώτα την μια και μετά την άλλη, σε καλύτερη τιμή, και μετά να τις βάλουν σε sli;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Σεπτέμβριος 7, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 1) Μόνο 2 PCI 2) Μόνο μέχρι 2 GB RAM (και 2 slots) 3) Ο connector του ATX είναι σε άθλια θέση... 4) Μόνο ένα BIOS Κατα τα άλλα είναι καλούτσικη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 7, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Για το 1ο συμφωνώ, τα άλλα τρία (για κάποιον που πάει για φτηνό συστηματάκι) μια χαρά είναι πιστεύω. Έτσι κι αλλιώς αρκετές μητρικές δεν έχουν διπλό BIOS ενώ για τις μνήμες τα προβλήματα των 4 μνημών να δουλεύουν ασύγχρονα όλοι τα ξέρουμε, 2 που έχει καλές είναι. Σίγουρα περιμένω απάντηση από τις μεγάλες μαμάδες (Asus, GB, MSI, κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Σεπτέμβριος 7, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Πάντως παίρνει w/block στο chipset:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 8, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από FrOsT Πάντως παίρνει w/block στο chipset:p Αμέσως εκεί το μυαλό σου ε! Θα σε δω και με καμιά X-Fi watercooled για περισσότερα db στο τέλος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Σεπτέμβριος 8, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 02:57] Για το 1ο συμφωνώ, τα άλλα τρία (για κάποιον που πάει για φτηνό συστηματάκι) μια χαρά είναι πιστεύω. Έτσι κι αλλιώς αρκετές μητρικές δεν έχουν διπλό BIOS ενώ για τις μνήμες τα προβλήματα των 4 μνημών να δουλεύουν ασύγχρονα όλοι τα ξέρουμε, 2 που έχει καλές είναι. Σίγουρα περιμένω απάντηση από τις μεγάλες μαμάδες (Asus, GB, MSI, κτλ) Εμένα μου φάνηκαν σαν αρνητικά γιατί πιστεύω πως είμαστε πολλοί αυτοί που πήγαμε σε 754 ακριβώς για τους Athlon64 και σαφώς όχι για τους Sempron. Εγώ προσωπικά αν δεν ήταν αυτά που έγραψα θα την έπαιρνα 1000%. Οπωσδήποτε θεωρώ πως 2GB Ram είναι περιοριστικό όχι τόσο σήμερα όσο στο κοντινό μέλλον.ΥΓ1. Το 754 πήγε μέχρι 3700+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 8, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από SeekerΥΓ1. Το 754 πήγε μέχρι 3700+ Δεν το ξερα, ασχολήθηκα αρκετά με το 939 μάλλον :red:Να δούμε τι θα κάνει και ο ανταγωνισμός (προσθήκη DualBIOS, sata2?, 4xDDR, 4xPCI, etc.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Σεπτέμβριος 8, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από gznpΝα δούμε τι θα κάνει και ο ανταγωνισμός (προσθήκη DualBIOS, sata2?, 4xDDR, 4xPCI, etc.) Ελπίζω να κάνουν όλα όσα έγραψες (συμβιβάζομαι και με SATA1 αρκεί να υπάρχουν όλα τα άλλα). Μητρική για 754 με PCI-E (όχι SLI) είχε βγάλει η MSI αλλά κι αυτή έπαιρνε μέχρι 2GB μνήμης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Σεπτέμβριος 8, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 χμμμ...καθηστε να δουμε τι κανουν οι turion...ισως το κανουν για να ανταγωνιστουν τους centrino...ή μαλλον το ct-479 της ασους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frantic Σεπτέμβριος 21, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2005 Μιας και μιλάμε για s754 με PCI-E, θα πω και τη δική μου γνώμη.Πριν λίγες μέρες πήρα μια Asus K8N4-E που είναι κάτι αντίστοιχο: Nforce4 και SLI για s754.Είχα 3400+ CPU (κανονικά 2400mhz) και ήθελα να αλλάξω κάρτα γραφικών και να πάω σε PCI-E, αλλά πραγματικά δεν είχα λόγο να πάω για άλλη CPU, οπότε έσκασα 90 ευρόπουλα παραπάνω για μητρική και έκανα τη δουλειά μου.Πιστεύω ότι για κατόχους γρήγορων CPU σε s754 δεν έχει νόημα η αλλαγή σε s939. Δεν κατανοώ:- την καραμέλα του dual channel. Παίρνεις μεν dual channel αλλά λιγότερα Mhz, και τελικά πληρώνεις παραπάνω για ίδιες επιδόσεις! Ψαξτε στο internet για reviews του 939 όταν πρωτοβγήκε, δείτε και στο Tomshardware τα CPU charts και θα δείτε τι εννοώ. 3400+ 754 (2400 512cache - Newcaste δλδ) έχει ίδιες επιδόσεις με 939 3500+ (2200 512cache). Σε πολλά benches είναι καλύτερος ο 754, σε μερικά ελαφρά πίσω. Όταν ακόμα έβρισκες 754 σε ποσότητες, ο 3400+ κόστιζε 250 ευρώ περίπου και ο 3500+ 300Ε-350Ε!!!- γιατι ακούω συνέχεια ότι η πλατφόρμα 939 έχει καλύτερη επεκτασιμότητα. Ίσχυε - μέχρι που κυκλοφόρησαν από την άνοιξη μητρικές 754 με PCI-E. Βέβαια θα μου πείτε και θα χετε δίκιο ότι πλεον 754 μονο sempron πουλάνε κατά κύριο λόγο, οπότε η πλατφόρμα είναι νεκρή για κάποιον που θέλει καινούριο σύστημα -> μονόδρομος το 939. Αλλά όσοι έιχαν 754 CPU και την κράτησαν νομίζω ότι δικαιώνονται.Για όσα λέτε με τον περιορισμό των 2GB, επειδή το ακούω πολύ, μέχρι να χρειάζεσαι 3 ή 4GB η 7800GTX και το 939 θα είναι νεκρά και το σύστημά σου και 10GB να μπορεί να πάρει θα σέρνεται εκ των πραγμάτων. Όσο για το θέμα της επεκτασιμότητας γενιότερα, νομίζω ότι είναι επιεικώς γελοίο. Κάθε χρόνο βγαίνει νέο socket και καλείσαι να αλλάξεις CPU και μητρική για πλάκα. Έλεος.Σόρι για το rant, αλλά τσαντίζομαι με όσα διαβάζω στα forums και από μερικούς reviewers - με εκνευρίζει με πόση ευκολία ορισμένοι αποτρέπουν κόσμο από το να κάνει αγορές που τον συμφέρουν και πείθουν τον καθένα να σκάσει ένα σωρό λεφτά για να πάρει κάτι με παραπλήσιες επιδόσεις με αυτό που ήδη έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Σεπτέμβριος 21, 2005 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2005 Ναι αλλα θα υπαρχει υποστιριξη dual core?????To Dual channel δινει αρκετα στα ιδια μηζ...Οτι ειναι μια καλη κινηση δεν διαφωνω αλλα για περιπτώσεις που θες να κρατησεις το cpu...Αλλα ακομα και για αναβαθμιση μονο και μονο λογο dual θα πηγαινα για 939 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frantic Σεπτέμβριος 21, 2005 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2005 Σωστός! Αυτό που λες εννοείται και καλά που το πες! Σε κάθε περίπτωση, για νέο μηχάνημα το 939 είναι επιβεβλημένο. Πάντως η ιστορία με τους dual core είναι πολύ πίσω ακόμα... Ελπίζω όχι για πολύ..!Το dual channel φυσικά και προσφέρει αρκετά, αλλά σε πολύ λίγες εφαρμογές θα δεις μεγάλη διαφορά για δεδομένη συχνότητα, σε αρκετές δε η επιπλέον συχνότητα είναι σημαντικότερη. Ειδικά όταν κυκλοφορούσαν μαζί στην αγορά 754 και 939 σε ποσότητες, το θεωρούσα κοροιδία να πληρώνεις τον 939 3500+ 100 ευρώ πάνω σε σχέση με τον 3400+ 754, και μάλιστα αν λάβεις υπόψη ότι ο 3500+ είναι 200mhz κάτω.Βασικά πλεονεκτήματα του 939 για μένα είναι αυτό που είπες, συν το SLI, που προσωπικά το έχω γραμμένο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Σεπτέμβριος 21, 2005 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2005 Κοιτα για τον οβερκλοκερ(αυτον που ετσι και αλλιως θα το τσιτωνε)αφου βγεικε το 939 οτι με 754 ήταν ημιμετρο..........Υπήρχε και ο 3000+ που ετσι και αλλιως δεν ειχε καμια διαφορα απο τον 3500+ εκτος απο την στοκ λειτουργια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.