Jump to content

Επανεκινήσεις λόγω UPS

nickthegreek

Recommended Posts

Τόσο καιρό είχα απλώς συνδεμένο το ups πάνω στον υπολογιστή χωρίς να κάνω εγκατάσταση το συνοδευτικό πρόγραμμα. Σήμερα πήγα να το κάνω ώστε να εκμεταλλευτώ την δυνατότητα που μου δίνει να ανοίγει και να κλέινει το κομπιούτερ σε προκαθορισμένες ώρες όπως και να βλέπω την κατάσταση της μπαταρίας κτλ. Το έκανα εγκατάσταση κανονικά (την τελευταία έκδοση του προγράμματος) και μόλις τελείωσε μου ζήτησε να ψάξει για το Ups στις Com θύρες. Πάτησα οκ και μετά αφού άρχισε να ψάχνει το πισί έκανε επανεκίνηση. Το ίδιο και όταν επέλεξα χειροκίνητα την θύρα. Το ups δεν συνδέεται μέσω usb αλλά μόνο μέσω COM θύρας. Τι μπορεί να σθμβαίνει?

Υπόψιν το ups είναι το Inform Guard 600Va

Ευχαριστώ

Αρχική απάντηση από madmetal [Σήμερα, στις 22:03]

στο control panel στις ρυθμισεις το εχει κανονικα?

το αναγνωρισε?

Το πρόγραμμα το αναγνώρισε κανονικά το πισί. ’λλωστε το έκανα και απεγκατάσταση χωρίς πρόβλημα.

Μου το έχει κάνει και μένα σε ένα PC star (τρεχαγυρευόπουλος). Σε μένα έφταιγε ότι η σηματοδοσία της com θύρας δεν ήταν ρυθμισμένη όπως έπρεπε και νόμιζε ότι έχει κοπεί το ρεύμα με αποτέλεσμα να κλείνει τον υπολογιστή. Δοκίμασε να πειραματιστείς λίγο με τις τιμές positive-negative στο control panel-power options-ups-configure.

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Kαι να το έχω όπως πριν? Χωρίς το συνοδευτικό πρόγραμμα?

ούτος ή άλλως αν είναι να τελειώσει η μπαταρία, θα τελειώσει είτε το βλέπεις είτε δεν το βλέπεις;)

αν είναι να κλείσει το pc, εμένα δε με πειράζει ιδιαίτερα αν θα κάνει ή όχι shut down.

το θέμα είναι να μη κλείσει;)

Αρχική απάντηση από sotiris

αν είναι να κλείσει το pc, εμένα δε με πειράζει ιδιαίτερα αν θα κάνει ή όχι shut down.

το θέμα είναι να μη κλείσει;)

Μακάρι να ήταν τόσο απλό....

Κάτσε να σου κόψει το ρεύμα όταν διαβάζει κανένας δίσκος και να τον πάρεις στο χέρι μετά και τα λέμε....

Αρχική απάντηση από spc

Μακάρι να ήταν τόσο απλό....

Κάτσε να σου κόψει το ρεύμα όταν διαβάζει κανένας δίσκος και να τον πάρεις στο χέρι μετά και τα λέμε....

δε νομίζω. πιστεύω ότι προλαβαίνουν να κλείσουν, να κάνουν park etc.

πάντως δεν μου χει καεί δίσκος έτσι (ακόμη και χωρίς ups, που το ρεύμα όταν έρχεται-φεύγει κάνει υπερτάσεις - υποτάσεις;)

βέβαια είμαι και μπούφος έτσι, μην το ξεχνάμε αυτό :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.