Jump to content

xp networking!!!!

amgamer

Recommended Posts

γεια σας παιδες!

το προβλημα μου ειναι το εξης!

εχω 2 pc τα οποια ειναι συνδεδεμενα στο lan παιζουν κανονικα τα παιχνιδια μεταξυ τους,αλλα εχω προβλημα στην μεταφορα αρχειων!

στα 98,στο lan μπορουσα να δω τον σκληρο του αλλου υπολογιστη κ ο αλλος να δει τον δικο μου αντιστοιχα!

στα xp δεν γινεται!!!!

παρολο που εχω κανει κοινη χρηση...

Υ.Σ:δν χρησιμοποιω hub , αλλα ενα καλωδιο ανεστραμενων πολων.

please HELP!!!!i am amateur in xp networking!:(

sorry mod που το εγραψα αλλου!(απ'την βιασυνη..)

ορισα εγω τα ip κ εβαλα το ιδιο subnet..ολα καλα ως εδω.ο ενας υπολογιστης βρισκει τον αλλον κ μπορουν να παιξουν παιχνιδια μεταξυ τους.

πως ομως ανταλλαζω αρχεια μεταξυ των υπολογιστων???

στα 98 πηγαινα περιοχη δικτυου κ εβλεπα τους 2 χρηστες...

παταγα στον χρηστη εμπενα μεσα στον σκληρο που ειχε κανει κοινη χρηση κ επαιρνα οτι ηθελα.

τωρα δν μπορω να δω κανεναν υπολογιστη!!ξερω μονο οτι ειναι συνδεμενοι!

στις θεσεις δικτυου δν εμφανιζει τπτ!

αν παω προβολη υπολογιστων ομαδας εργασιας μου βγαζει προβλημα με τον διακομιστη...κατι τετοιο...

μπορει καποιος να μου πει τον ακριβη τροπο με τον οποιο συνδεονται οι 2 υπολογιστες κ βλεπει ο ενας τα αρχεια του αλλου???

Πριν αρκετό καιρό είχα κάνει δίκτυο με 2 υπολογιστές με win XP pro και τα δυο (όπως εσύ). Θυμάμαι ότι απλά έκανα share τον σκληρό δίσκο ή το DVD rom, μετά από το network places έκανα τα πάντα. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

τα pc ειναι στο ιδιο group κ ειναι μια χαρα συνδεμενα..

αλλα δν μπορω να δω ρους χρηστες στην περιοχη δικτυου,ωστε να μπαινω κ να βλεπω στον καθενα τα sharing folder,hdd κτλ...

στα 98 τους εβγαζε μονο του εδω γιατι??

η μασκα ειναι κ στα δυο 255.255.0.0

κ τα ip 175.165.155.01

κ στο αλλο 175.165.155.02

αυτα!

κανω κατι λαθος????

’μα "γράψεις" και τους δυο στο ίδιο δίκτυο (My network places>setup a home or small office network) και κάνεις share τους δίσκους που θες να βλέπεις δεν πιάνει; Επίσης, όταν φτιάχνεις network, έχε τα firewalls κλειστά και όταν τα ξανανοίξεις, τσέκαρε αν επιτρέπεται η πρόσβαση στους υπολογιστές με αυτή την IP. Επίσης εαν έχεις SP2, κλείσε τελείως το windows firewall και ξετσέκαρε όλες τις exceptions στην τρίτη καρτέλα.

Ώπα μεγάλε άραξε γιατί έχεις βάλει λαλακία ips.

Το 175.165.155.0/16 δεν είναι private subnet εκτός αν δε συνδέεσαι ποτέ στο internet με αυτά τα 2 pc.

Βάλε τις σωστές private ips 192.168.0.1 και 192.168.0.2 με μάσκα 255.255.255.0

παιδια το καταφερα τελικα...

πανευκολο ηταν,απλα επρεπε να απενεργοποιησω οπως ειπατε τους τοιχους προστασιας κ τα firewall κ ολα μετα πανε ρολοι..

ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας κ για τον χρονο που σπαταλεισατε..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.