amgamer Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2005 γεια σας παιδες! το προβλημα μου ειναι το εξης! εχω 2 pc τα οποια ειναι συνδεδεμενα στο lan παιζουν κανονικα τα παιχνιδια μεταξυ τους,αλλα εχω προβλημα στην μεταφορα αρχειων! στα 98,στο lan μπορουσα να δω τον σκληρο του αλλου υπολογιστη κ ο αλλος να δει τον δικο μου αντιστοιχα! στα xp δεν γινεται!!!! παρολο που εχω κανει κοινη χρηση... Υ.Σ:δν χρησιμοποιω hub , αλλα ενα καλωδιο ανεστραμενων πολων. please HELP!!!!i am amateur in xp networking! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 1) το thread μεταφέρθηκε στο networking2) δες εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=18324 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Σεπτέμβριος 8, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 sorry mod που το εγραψα αλλου!(απ'την βιασυνη..)ορισα εγω τα ip κ εβαλα το ιδιο subnet..ολα καλα ως εδω.ο ενας υπολογιστης βρισκει τον αλλον κ μπορουν να παιξουν παιχνιδια μεταξυ τους.πως ομως ανταλλαζω αρχεια μεταξυ των υπολογιστων???στα 98 πηγαινα περιοχη δικτυου κ εβλεπα τους 2 χρηστες...παταγα στον χρηστη εμπενα μεσα στον σκληρο που ειχε κανει κοινη χρηση κ επαιρνα οτι ηθελα.τωρα δν μπορω να δω κανεναν υπολογιστη!!ξερω μονο οτι ειναι συνδεμενοι!στις θεσεις δικτυου δν εμφανιζει τπτ!αν παω προβολη υπολογιστων ομαδας εργασιας μου βγαζει προβλημα με τον διακομιστη...κατι τετοιο...μπορει καποιος να μου πει τον ακριβη τροπο με τον οποιο συνδεονται οι 2 υπολογιστες κ βλεπει ο ενας τα αρχεια του αλλου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netman Σεπτέμβριος 8, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Πριν αρκετό καιρό είχα κάνει δίκτυο με 2 υπολογιστές με win XP pro και τα δυο (όπως εσύ). Θυμάμαι ότι απλά έκανα share τον σκληρό δίσκο ή το DVD rom, μετά από το network places έκανα τα πάντα. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 8, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 Δοκίμασε να βάλεις τα pc στο ίδιο workgroup μήπως φταίει αυτό. Αν δεν πετύχει μη σκας και σήκωσε ένα ftp server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Σεπτέμβριος 10, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 τα pc ειναι στο ιδιο group κ ειναι μια χαρα συνδεμενα..αλλα δν μπορω να δω ρους χρηστες στην περιοχη δικτυου,ωστε να μπαινω κ να βλεπω στον καθενα τα sharing folder,hdd κτλ...στα 98 τους εβγαζε μονο του εδω γιατι??η μασκα ειναι κ στα δυο 255.255.0.0κ τα ip 175.165.155.01κ στο αλλο 175.165.155.02αυτα!κανω κατι λαθος???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Να υποθέσω ότι έχεις κάποιο Firewall εκτός αυτού των windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 10, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 ’μα "γράψεις" και τους δυο στο ίδιο δίκτυο (My network places>setup a home or small office network) και κάνεις share τους δίσκους που θες να βλέπεις δεν πιάνει; Επίσης, όταν φτιάχνεις network, έχε τα firewalls κλειστά και όταν τα ξανανοίξεις, τσέκαρε αν επιτρέπεται η πρόσβαση στους υπολογιστές με αυτή την IP. Επίσης εαν έχεις SP2, κλείσε τελείως το windows firewall και ξετσέκαρε όλες τις exceptions στην τρίτη καρτέλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 10, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2005 Ώπα μεγάλε άραξε γιατί έχεις βάλει λαλακία ips.Το 175.165.155.0/16 δεν είναι private subnet εκτός αν δε συνδέεσαι ποτέ στο internet με αυτά τα 2 pc.Βάλε τις σωστές private ips 192.168.0.1 και 192.168.0.2 με μάσκα 255.255.255.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Σεπτέμβριος 11, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 παιδια το καταφερα τελικα...πανευκολο ηταν,απλα επρεπε να απενεργοποιησω οπως ειπατε τους τοιχους προστασιας κ τα firewall κ ολα μετα πανε ρολοι..ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας κ για τον χρονο που σπαταλεισατε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 11, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 Το σπάσιμο είναι οτι από τότε που μπήκε το windows firewall στη μέση, κάθε φορά που κάνεις update ξανα ενεργοποιείται μόνο του και σου σπάει τα νεύρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 11, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2005 Με ένα nlite το ξηλώνεις εντελώς και ησυχάζεις μια και καλή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.