Jump to content

(help) winXP install + ICH5R

makio

Recommended Posts

εχω μητρικη με το ICH5R chipset και υποστηριζει 2 IDE και 2 SATA

ξερει κανεις ,αν συνδεσω εναν 160αρι σατα, τον αναγνωριζουν τα ΧΡ κατα την εγκατασταση ή χρειαζεται F6 για οδηγους ?? (που δεν... εχω!)

η συνδεσμολογια θα ειναι η εξης

IDE 1 > DVDRW

IDE 2 > DVD

SATA1 > 160 HDD

για βοηθατε χριστιανοι!

Αρχική απάντηση από RootX

..........όχι ότι είναι δύσκολο να τους βρεις από το site της intel :)

καπου το εχω ξαναδιαβασει αυτο αλλα εγω ....επεμενα να τους ψαχνω στη Aopen.....

thanks Rootx

ο σάτα που θα προσθέσεις δεν θα έχει το λειτουργικό αν κατάλαβα καλά. Απλά θα τσοντάρεις κ άλλον έναν σκληρο. Θα χρειαστουν drivers για να τον δουν τα ΧΡ αλλά φαντάζομαι ότι τον έχουν απο μόνα τους οπότε θα σου βγάλει απλά έναν μήνυμα ότι βρήκε ένα σκληρό κ ότι τον εγκαθιστά κ μπλά μπλά μπλά. Απλά αν έγκαθιστούσες λειτουργικό πάνω του είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

Με έναν δίσκο όχι, δεν χρειάζεσαι τους οδηγούς(όχι ότι είναι δύσκολο να τους βρεις από το site της intel) :)

RootX, οι drivers για τον sata controller χρειάζονται ακόμα και για έναν μόνο δίσκο. Εγώ έναν 120άρη έχω και πριν κάνω slipstream το SP2 στο CD των XP έβαζα drivers καθε φορά που έκανα εγκατάσταση.

aspirin, ο makio θέλει να βάλει λειτουργικό στον sata.

Αν τα Windows XP που έχεις, έχουν ενσωματωμένο (slipstreamed) το service pack 2, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν όχι, θα πρέπει να κατεβάσεις drivers και να τους περάσεις σε δισκέτα. Πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση, θα πατήσεις F6 και θα φορτώσεις τους drivers από τη δισκέτα. That's all!

Μετά από εξέταση του θέματος με τον gosa spc, καταλήξαμε ότι είναι θέμα bios της μητρικής. Στο shuttle το δικό μου και σε dell της δουλειάς δεν θέλει να στήσεις τον οδηγό, για μονό δίσκο sata. Ο spc πρότεινε την δική σου λύση.

Γιαυτό έδωσα και το link, να τον έχει εύκαιρο :)

’ρα λοιπόν, αφού η εις βάθος εξέταση του θέματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι έχω δίκιο, φίλε makio περιμένουμε να μας πεις τι θα κάνεις τελικά...

@ φίλο Φρουτάκο:

εχμμμμμ..... γκουχ...... γκουχ.......

Πάντως μ' αρέσει ο διακριτικός και πάντα παμπόνηρος τρόπος υπαναχώρησής σου με σκοπό την διατήρηση της αξιοπρέπειάς σου.

Για να σας εξηγήσω:

Όταν του είπα ότι δεν είναι σίγουρο αυτό που λέει, η απάντησή του ήταν ''Τι λες μωρέ, είσαι κουρασμένος από την πολύ δουλειά και άλλα που η καλή μου ανατροφή δεν επιτρέπει να αναπαράγω δημοσίως''

Μετά από κανά 5λεπτο συζήτησης άρχισε να ψιλιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά, επιμένοντας πάντα ότι σε αυτόν δούλεψε (άρα παντού δουλεύει????? - συμπέρασμα admin :p) και μόνο όταν του ανέφερα ως εξήγηση στην περίπτωσή του το bios φάνηκε να βρίσκει μία ωραία δικαιολογία για να αφήσει ένα περιθώριο λάθους στην αφεντιά του! :p

’ρα λοιπόν όταν ο αγαπητός admin λέει ''Ο spc πρότεινε την δική σου λύση'' εννοεί ''O spc τελικά μάλλον είχε δίκιο και εγώ τον έγραφα στα παπάκια μου και έλεγα τα δικά μου και τον κορόιδευα και παραλίγο να βάλει τα κλάματα και μετά σκέφτηκα ότι μπορεί και να είχα άδικο και πήγα να δω ταινία (παραβιάζοντας κατάφορα πνευματικά δικαιώματα)''

:p:p:p:p

Τεσπά, εγώ τα ξέρω τα πράγματα όπως τα είπε ο nickstamat.

Απλώς κάποια bios έχουν επιλογές στα sata (τύπου ''native'' κλπ) με τις οποίες απλώς ''ρίχνουν'' τα sata σε ide mode με αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα αναγνώρισης από το λειτουργικό.

(Φανούρη, δεν νομίζω να πίστευες ότι θα άντεχα να μην απαντήσω :p)

Δεν μπορώ... έλιωσα!!! :clap: :clap: :laughing: :laughing: :worship:

Για αυτό που είπες για τις ρυθμίσεις του sata μέσα στο BIOS: συνιστάται η ρύθμισή του σε IDE Compatibility Mode μόνο για τις παλιότερες εκδόσεις των Windows που δεν υποστηρίζουν sata. Με αυτόν τον τρόπο ο δίσκος φαίνεται σαν να έχει καταλάβει κανονικά μία θύρα IDE.

Σε καινούρια Windows (π.χ. XP) συνιστάται η ρύθμιση του sata στην κανονική λειτουργία, και εκεί χρειάζεσαι drivers για να αναγνωρίσουν τα win τον controller και συνεπώς και το σκληρό δίσκο.

Ένα παράξενο πράγμα: Ενώ δεν υποστηρίζουν Sata τα winxp (sp1 slipstream εγκατέστησα σε διάφορες μητρικές με σατα + σατα hdd) όταν έκανα εγκατάσταση στην Intel 875PBZ μητρική μου, είδε τον σκληρό (seagate 120 sata 7200.7) κανονικότατα! Ούτε οδηγόυς, ούτε F6...

Αυτό λέω και εγώ Jag, σε 2 διαφορετικές μητρικές, win xp sp1 και 2000 server, δεν ζήτησε οδηγό, χωρίς να επιλέξω κάτι συγκεκριμένω στο bios.

Στο bios είχα ide 1 πχ το οπτικό, ide2 το 2ο οπτικό, ide 3 τον sata δίσκο.

Αρχική απάντηση από JaguarOne

Ένα παράξενο πράγμα: Ενώ δεν υποστηρίζουν Sata τα winxp (sp1 slipstream εγκατέστησα σε διάφορες μητρικές με σατα + σατα hdd) όταν έκανα εγκατάσταση στην Intel 875PBZ μητρική μου, είδε τον σκληρό (seagate 120 sata 7200.7) κανονικότατα! Ούτε οδηγόυς, ούτε F6...

Αυτό λέω και εγώ Jag, σε 2 διαφορετικές μητρικές, win xp sp1 και 2000 server, δεν ζήτησε οδηγό, χωρίς να επιλέξω κάτι συγκεκριμένω στο bios.

Στο bios είχα ide 1 πχ το οπτικό, ide2 το 2ο οπτικό, ide 3 τον sata δίσκο.

Αυτό λέμε τόση ώρα:

Όπως είπα πριν και λέει και ο

Αρχική απάντηση από nickstamat

Για αυτό που είπες για τις ρυθμίσεις του sata μέσα στο BIOS: συνιστάται η ρύθμισή του σε IDE Compatibility Mode μόνο για τις παλιότερες εκδόσεις των Windows που δεν υποστηρίζουν sata. Με αυτόν τον τρόπο ο δίσκος φαίνεται σαν να έχει καταλάβει κανονικά μία θύρα IDE.

Η ''ρύθμιση'' αυτή έχει διάφορες μορφές και υπάρχει περίπτωση να είναι ήδη ''ενεργοποιημένη'' εξ΄ου και τα όσα λέτε (αν και δεν είμαι σίγουρος αν το sp1 ή το sp2 δίνει native sata υποστήριξη - άσχετο αυτό / ίσως εξαρτάται και από το chipset).

To παράξενο στην περίπτωσή μου είναι ότι δεν υπάρχει compatability mode στην μητρική μου (εκτός αν είναι κρυμμένο/αυτόματο feature)-το βιος το είδε σαν σατα, και το cd δεν δούλεψε σατα εγκατάσταση σε άλλες μητρικές...

Αρχική απάντηση από JaguarOne

To παράξενο στην περίπτωσή μου είναι ότι δεν υπάρχει compatability mode στην μητρική μου (εκτός αν είναι κρυμμένο/αυτόματο feature)

η κάθε μητρική το έχει διαφορετικά

δεν θυμάμαι αν όντως σε μερικές είναι αυτόματο (πάντα τους βάζω σε native και περνάω οδηγούς - αυτό είναι το καλύτερο, έτσι κι αλλιώς)

εσύ πάντως είχες και sp1....δεν θυμάμαι μήπως αυτό στην περίπτωσή σου ήταν το ''κλειδί'' (δεν θυμάμαι αν είναι το sp1 ή το 2...)

αργησα ν απαντησω λογω προβληματων (και θα συνεχισω να παλευω με το ρημαδι.....)

εβαλα τον SATA και ενα DVDRW στο ide1 μονο του για να εχω το κεφαλι μου ησυχο

εβαλα τα ΧΡ (σκετα ,οxi SP1-sp2) αναγνωρισαν τον δισκο κανονικα (130 αντι για 160 γιγα)

εφτιαξα ενα παρτισιον και εκανα εγκατασταση

κατα την εγκατασταση -φλας- μπλε οθονη και επανεκκινηση!

στο ιδιο σημειο (ρυθμιση σταρτ μενου κατι τετοιο δλδ στα τελειωματα) -φλας- μπλε οθονη και κολημα

αλλαζω μνημη και απ την αρχη -ολα οκ

περναω sp1 -ο δισκος γινεται 160αρις τελικα και φτιαχνω παρτισιονς

περναω οδηγους ,μπλα,μπλα οποτε στα καλα καθουμενα -επανεκκινηση!

θερμοκρασιες ειναι οκ-οποτε εχουμε

τροφοδοτικο (? μια χαρα δουλευε 460αρι jj)

σκληρος (? αυτος ειναι υποπτος αλλα........)

μητρικη ?? (Aopen AX4C Max 875P.....)...πιστευω ο mortisboy να μην μου τη 'φορεσε'

οχι τπτ αλλο ,αλλα εχω σιχαθει το στησε -ξεστησε

αυτα -οβερ (αργοτερα,εως πολυ αργοτερα θα επανελθω)

Makio, σόρρυ για την καταπάτηση, αλλά έχω και εγώ μια απορία.

Ρε παιδιά χρειάζονται drivers για SATA και chipset (π.χ. 865ΡΕ) στα ΧΡ με SP2?

Γιατί ομολογώ πως δεν κατάλαβα..... Πως βλέπουμε αν τα παραθύρια βλέπουν τον σκληρό σαν ΣΑΤΑ; Και το αυτό και για το τσίπσετ....

makio, περίεργο αυτό που σου συμβαίνει. Έφταιγε η μνήμη δηλαδή; Και μετά πάλι ριστάρτ; Περίεργο....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.