Dr. Gonzo Νοέμβριος 27, 2008 #41 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Έχω την εντύπωση ότι το input της αντλίας πρέπει να είναι πάντα το tank (νομίζω το έγραφε στο manual της Swiftech). Έχει και μία λογική, καθώς οι αντλίες που έχουμε σπρώχνουν νερό, δεν το ρουφάνε (φοβερή επιλογή λεξιλογίου, I know ) οπότε μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει αντίσταση στην είσοδό της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OC-maniac! Νοέμβριος 27, 2008 #42 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Συμφωνώ απόλυτα με τον Dr. Gonzo... (+) το ότι τοποθετώντας το ψυγείο ακριβώς μετά την αντλία και πριν από το Water Block, έχουμε την χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία στο Block (έχουμε φυσικά μια μικρή θυσία στη ροή, αλλά του Eleven τα Blocks δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα )! =========================== Συμφωνώ απόλυτα στο ότι το input της αντλίας πρέπει να είναι το tank... Εγώ όταν με το καλό βάλω υδρόψυξη θα χρησιμοποιήσω την συνδεσμολογία: Reservoir (έξοδος) -> Αντλία -> Ψυγείο -> CPU Block -> Reservoir (είσοδος) Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε τα Water Blocks του Eleven, τα οποία δεν κόβουν τη ροή και λειτουργούν άψογα ακόμα και με χαμηλή ροή(!) δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την πιο πάνω συνδεσμολογία. =========================== Απλά παρέθεσα και την άλλη συνδεσμολογία επειδή δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι: 1) Καλό θα είναι, το νερό που μπαίνει στην αντλία να είναι -όσο το δυνατόν πιο- κρύο ώστε να αυξάνει το χρόνο ζωής της αντλίας! Άρα βάζουμε το ψυγείο ακριβώς πριν από την αντλία [ Reservoir (έξοδος)-> ψυγείο -> αντλία -> Blocks -> Reservoir (είσοδος) ] 2) Επειδή δεν έχουν όλοι Water Block(s)... του Eleven ( χε,χε, καλά να πάθουν ) πιστεύουν ότι, είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιήσουν την συνδεσμολογία Reservoir (έξοδος)-> αντλία -> ψυγείο -> Blocks -> Reservoir (είσοδος) αλλά την Reservoir (έξοδος)-> ψυγείο -> αντλία -> Blocks -> Reservoir (είσοδος), ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ροή στα Water Blocks!! Ότι το ψυγείο "κόβει" τη ροή άρα και την απόδοση των water blocks. =========================== Από εκεί και μετά, η επιλογή είναι καθαρά προσωπική Heatspreader... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Νοέμβριος 27, 2008 Author #43 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Αυτή τη στιγμή η συνδεσμολογία που έχω είναι:Reservoir+Αντλία (Είναι πακέτο) -> Block -> Ψυγείο και πάλι στην είσοδο του Reservoir+Αντλία.@OC-maniac!Έτσι όπως υποστιρίζεις τα Block του Eleven, μου θυμίζεις τον γιατρό που κάνει θεραπείες με οξυγόνο... Hahahahaha... Αν και νομίζω ότι τα Block του Eleven, είναι πολύ καλά μεν, αλλά όσον αφορά την απόδοση τιμή. Υπάρχουν και καλύτερα όπως τα παρακάτω:EnzoTechSwifTechΚάποιοι πιο σχετικοί με το θέμα θα μας διαφωτίσουν καλύτερα επί του θέματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OC-maniac! Νοέμβριος 27, 2008 #44 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Ναι ίσως να έχεις και δίκιο! Σίγουρα είμαι από τα άτομα που υποστηρίζουν κατά κύριο λόγο τις custom λύσεις και δίνω πάντα μεγαλύτερο βάρος στην ποιότητα κατασκευής και την απόδοση παρά στην τιμή του προϊόντος... Είναι ένα από τα ελαττώματα μου αυτό όντως! Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου, σου γράφω: Από εκεί και μετά, η επιλογή είναι καθαρά προσωπική Heatspreader... Στο προηγούμενο post μου. ========================== Πάντως δε στηρίζω τα όσα γράφω στον αέρα, ούτε απλά στη προσωπική μου άποψη. Τα διάφορα προϊόντα του Eleven είναι πολύ καλά μελετημένα και σχεδιασμένα, πράγμα που αποδεικνύει το μεράκι που έχει ο εν λόγο κύριος This is Sparta(βλέπε τι έγινε με τα Reservoir όταν ο Eleven σταμάτησε -προσωρινά- να φτιάχνει! )... Έχω άδικο; Υπάρχει συγκριτικό στο thelab.gr (μόλις βρω το link θα το δημοσιεύσω κι εδώ) μεταξύ διάφορων water blocks για cpu στο οποίο το block του Eleven υπερέχει ξεκάθαρα! Όσον αφορά το κόστος (εγώ δε τα βρίσκω ακριβά!), είναι πολύ λογικό η γραμμή παραγωγής της κάθε ανταγωνιστικής εταιρίας, να έχει πολύ μικρότερο κόστος από τα χειροποίητα προϊόντα!! Έτσι δεν είναι; ========================== Τέλος, άλλοι χρήστες πολύ πιο έμπειροι από εμένα υποστηρίζουν και χρησιμοποιούν προϊόντα του Eleven, και είναι πολύ ευχαριστημένοι... Ξαναγράφω λοιπόν, η επιλογή είναι δική σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OC-maniac! Νοέμβριος 27, 2008 #45 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Ξέχασα να αναφέρω πριν , -επειδή το θεωρώ αυτονόητο- ότι φιλικά τα γράφω όλα, μη γίνει καμία παρεξήγηση... Λοιπόν το βρήκα το συγκριτικό: Water-Mania: Υπερδοκιμή τεσσάρων Block http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&highlight=%D3%F5%E3%EA%F1%E9%F4%E9%EA%FC+Water+Blocks http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=6 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=7 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=8 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=9 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=10 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=11 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=12 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=13 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=14 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=15 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&garpg=16 Αν και παλιό, είναι αντικειμενικό... και ενδεικτικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Νοέμβριος 27, 2008 #46 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Λοιπόν το βρήκα το συγκριτικό:Water-Mania: Υπερδοκιμή τεσσάρων Block http://www.thelab.gr/showthread.php?t=582&highlight=%D3%F5%E3%EA%F1%E9%F4%E9%EA%FC+Water+Blocks22-10-03 - Σημερα = ~5 χρονια...δεν θα επρεπε να συστηνεται πλεον το εν λογω συγκριτικο γιατι πολυ απλα ΚΑΝΕΝΑ απο τα block που δοκιμαστηκαν δεν υπαρχει πλεον στην αγορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Νοέμβριος 27, 2008 Author #47 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Και πέρα από αυτό, έχουν βγει Block που τότε δεν υπήρχαν, όπως αυτά που ανέφερα πιο πριν.Όσον αφορά το κόστος (εγώ δε τ%u Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Νοέμβριος 27, 2008 #48 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Το μόνο που αντέχει στο χρόνο είναι του 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Νοέμβριος 27, 2008 #49 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 @OC-maniac Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (στείλε μου τον αριθμό λογαριασμού σου σε ΠΜ...) Θα συμφωνήσω με τον Σάκη.Απο το συγκριτικό που αναφέρεις έχει περάσει πολύς καιρός και έχουν αλλάξει πάρα πολλά .Τοσο όσο αφορά τον σχεδιασμό των μπλόκ,την κατανάλωση των επεξεργαστών,τον σχεδιασμό τους (μονοπήρυνοι -τεταπήρυνοι) ,οι αντλίες ( η 1250 τότε θεωρούταν τοπ) ,τα ψυγεία κτλ .Κατα συνέπεια ναι μεν εκέινο το συγκριτικό είναι πολυ ολοληρωμένο και αντικειμενικό αλλά δεν παυει να είναι εκτός εποχής. Σήμερα έχουμε πιό σύγχρονα μπλόκ που είναι σχειδασμένα να αποδιδουν σωστά σε συνεργασία με τα σημερινά δεδομένα (πανίσχυρες αντλίες,μεγάλα ψυγεία ) κτλ Το μπλόκ που είχα φτιάξει τότε είχε σχεδιαστεί για τα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής εκείνης .Παραυτά ακόμα και σήμερα αποδίδει πολύ ικανοποιητικά .Το οτι αποδίδει πολύ καλά με σχετικά μικρές αντλιες ,δεν το εμποδίζει να αποδώσει ακόμα καλύτερα αν συνδυαστεί με μια πιο δυνατή αντλια (θερμοκρασίες) Επίσης υπάρχει και νεότερο σε σχεδιασμό μπλόκ ,αλλά δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο. Οσο για το οτι αντέχει στο χρόνο που λέει ο Χρήστος ........... "Βαλάντη πόσο καιρό έχεις το μπλόκ ρα?? Αυτά τα λίγα απο εμένα .Θα ήθελα να μην επεκταθεί άλλο το θέμα μπλόκ και να μείνουμε στο κανονικό μας θέμα Συνεχίζοντας λοιπόν on topic θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα του Gonzo. Οσο αφορά την συνδεσμολογία του κυκλώματος τα πράγματα νομίζω είναι απλά Αν το μπλόκ σας χρειάζεται υψηλή πίεση στην είσοδο τότε καλό θα ήταν να συνδέεται μετά την αντλία αν αποδίδει και με χαμηλότερη πίεση τοτε βάλτε το στο κύκλωμα όπως σας βολεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
OC-maniac! Νοέμβριος 27, 2008 #50 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Εντάξη ρε παιδιά, ζητώ συγνώμη για το παλιό συγκριτικό. Μέσα στον ενθουσιαμό και τη διασύνη μου δεν το πρόσεξα. Ψάξτε και θα βρείτε και πιο σύγχρονα... Όπως και να έχει όμως, όσο και παλίο να είναι το συγκριτικό, έγραψα κι άλλα πράγματα τα οποία ισχύουν! Άλωστε από όσα γράφει κι ο ίδιος έχει γίνει ανασχεδιασμός του Block!... Τα διάφορα προϊόντα του Eleven είναι πολύ καλά μελετημένα και σχεδιασμένα, πράγμα που αποδεικνύει το μεράκι που έχει ο εν λόγο κύριος This is Sparta(βλέπε τι έγινε με τα Reservoir όταν ο Eleven σταμάτησε -προσωρινά- να φτιάχνει! )... Έχω άδικο;... Όσον αφορά το κόστος (εγώ δε τα βρίσκω ακριβά!), είναι πολύ λογικό η γραμμή παραγωγής της κάθε ανταγωνιστικής εταιρίας, να έχει πολύ μικρότερο κόστος από τα χειροποίητα προϊόντα!! Έτσι δεν είναι; ========================== Τέλος, άλλοι χρήστες πολύ πιο έμπειροι από εμένα υποστηρίζουν και χρησιμοποιούν προϊόντα του Eleven, και είναι πολύ ευχαριστημένοι... Δεν χάθηκε όμως μέσα στο χρόνο ούτε το μεράκι ούτε η κατάρτιση του Eleven στο θέμα υδρόψυξη! Αντιθέτως, βελτιώθηκαν ίσως οι κατασκευές του από την εμπειρία που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια... Επειδή σε αντίθεση με ορισμένες εταιρίες ακούει τα "προβλήματα" και τις ανάγκες /προτάσεις των χρηστών /πελατών του και βελτιώνει ή τροποποιεί αναλόγως τις κατασκευές του! Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει φτιάξει κάτι ξεχωριστό για κάποιον ο οποίος του το ζήτησε π.χ. ορισμένα blocks ή reservoir με UV Reactive χρωματιστό plexiglass. Ακόμη, ενδεικτικά της πολύ καλής δουλειάς του είναι: 1) τα block που δεν κόβουν τη ροή, τόσο όσο τα περισσότερα εμπορικά και λειτουργούν πολύ καλά και με αντλίες χαμηλής ροής! 2) Τα reservoir που είναι πολύ καλά σχεδιασμένα (βλέπε το κομμάτι από plexiglass που διαχωρίζει άψογα είσοδο και έξοδο). Ενώ τα εμπορικά; Τέλος, εν όψη της οικονομικής κρίσης, χρηματίζομαι από τον Eleven για να βγάλω τα έξοδα μου πέρα, σας παρακαλώ σεβαστείτε το και μη γράφεται την άποψη σας αν δεν συμφωνείτε με όσα γράφω για τον φανταστικό Eleven και τα προϊόντα του! (it's just a joke!) @OC-maniacΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (στείλε μου τον αριθμό λογαριασμού σου σε ΠΜ...) Γιατί τον έχασες; Έχεις p.m. :p Αυτά τα λίγα απο εμένα .Θα ήθελα να μην επεκταθεί άλλο το θέμα μπλόκ και να μείνουμε στο κανονικό μας θέμα Ήταν η τελευταία μου off-topic απάντηση σχετικά με τα block... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 27, 2008 #51 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 sorry για το OT.11 καθαρισε τα πουμου λεμε.Σορρυ και παλις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Νοέμβριος 28, 2008 #52 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 Εχω απο τα πρωτα μπλοκ που κατασκευασε ο Eleven (πρεπει να ειναι πανο απο 3 χρονια) και δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα με θερμοκρασιες ουτε επιασε ποτε το λεγομενο "πουρι" Να πω την αληθεια σκεφτηκα να αποκτησω ενα καλυτερο μπλοκ μιας και παω σε Intel τετραπυρηνο αλλα μετα τα αποτελεσματα του Antonis με παλιο καλο μπλοκ του Eleven (που πραγματικα εμεινα με το στομα ανοιχτο) θα μεινω σε αυτο που εχω. Θα γινει ενα μικρο mod στην εισαγωγη του waterblock με ενα δαχτυλιδι για να αυξησουμε την πιεση και θα ποσταρω θερμοκρασιες. Ειδη τη δευτερα θα τα εχω ξυλωσει ολα (DFI NF4 και Opteron 165) και μεσα στη βδομαδα θα βαλω IP35PRO και τετραπυρηνο.Παντος πολυ θελω να δω ποση διαφορα θα εχει ΧΩΡΙΣ το δαχτυλιδι στην εισαγωγη...Ειδομεν λοιπον... Εχω πολυ αγωνια με τις θερμοκρασιες που θα εχω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DevilCry Νοέμβριος 28, 2008 #53 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 Και εγώ τόσα χρόνια έχω του Μιχάλη το μπλοκ.Από τους venice στους Opteron, στους χ2 AM2+ και τώρα στο τετραπύρηνο Phenom.ΠΟλύ καλά τα αποτελέσματα.Πρόσφατα του το έστειλα και μου το φρεσκάρισε και μου έκανε και την πατέντα με την εισαγωγή που λές Βαλάντη αλλά....Ένα φιλαράκι με έπεισε και έχω στα χέρια μου ένα EK SUPREME (acetal).Από βδομάδα θα το μοντάρω και θα πώ και εγώ γενικώς εντυπώσεις κατά πόσο τελικά έκανα καλή "αναβάθμιση"Υ.Γ Όλο το σύστημα είναι 11's Block N' Tank με MCP655 αντλία και Black Ice Gt 240 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Νοέμβριος 28, 2008 #54 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 @DevilCry Ενδιαφέρον ακούγεται.Αποτι βλέπω έχεις μόνο ένα μπλόκ και πολύ ισχυρή αντλία .Καλό θα ήταν να υπήρχε και δεύτερο μπλόκ στο κύκλωμα για να βλέπαμε τις αλλαγές στις θερμοκρασίες σε αυτό μετά την αλλαγή. Πρίν κάνεις την αλλαγή αν είναι εύκολο δοκίμασε το δικό μου με με διαφορετικές ρυθμίσεις στην αντλια (1η σκαλα,2η σκάλα.3η σκαλα )Μετα την αλλαγή παρατήρησε την πτώση στην ροή του κυκλώματος και αν είναι εύκολο κάνε πάλι την δοκιμή με τις διαφορετικές ρυθμίσεις στην αντλια με το καινούργιο Αν πάλι είναι πολύ φασαρία δεν υπάρχει θέμα.. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Δεκέμβριος 4, 2008 Author #55 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2008 Παρέλαβα χθες το τανκ. Πολύ μεγάλο και πάρα πολύ ποιοτική κατασκευή. Σε λίγες μέρες θα πάρω και την αντλία και θα στήσω την υδρόψυξη από την αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Δεκέμβριος 18, 2008 Author #56 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2008 Έστησα την υδρόψυξη εκ νέου και όλα πολύ καλά μπορώ να πω.Αντλία>CPU Block>Ψυγείο>Tank>>>> και πάλι αντλία.Έχω βάλει την αντλία να δουλεύει στο 3. Θα δοκιμάσω και στις άλλες σκάλες μήπως δω διαφορά.Αυτές τις ημέρες θα ανεβάσω και φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.