qwerty Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2005 Παιδιά γεια σας και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα μας .Μόλις χτες έγινα κάτοχος μιας DFI SLI-D και ενός 4200+ και το πρόβλημα μου είναι ότι με της μνήμες που έχω (CORSAIR TWINX 3200XL 512MB ) όταν τις βάζω σε dual ddr συνδυασμό ο υπολογιστής μου με το που μπαίνει windows τρώει restart .Χρησιμοποιώντας μνήμες TWINMOSS 2X512 UTT ο η/υ μπαίνει windows και δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα .Οι μνήμες μια μια δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Δοκίμασα να τις βάλω και στους 2 συνδυασμούς slot της mobo αλλά όταν έβαζα τις μνήμες στα slot 1 και 3 μου έβγαζε μήνυμα ότι πρέπει να μπουν στα slot 3 και 4 .Οι CORSAIR δουλεύανε πριν πάνω σε μια DFI NF3 χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα από όσα καταλαβαίνω πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις στο bios έλα όμως που δεν ξέρω πιες είναι όποτε οποίος θέλει ας βοηθήσει μπας και κάνουμε τίποταΜΟΝΟ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΑ ΜΕΤΑΞΥ DFI & TCCD:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Σεπτέμβριος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Αν δεν έχεις κάνει o/c η m/b θα έπρεπε να μπουτάρει και να πάιζει κανονικά με όλα στο auto.Κλείσε το psu βγάλε τις μνήμες, clearcmos, ξαναβάλτες, άνοιξε psu, και δοκίμασε.Ποιο bios έχεις?Ασυμβατότητα με tccd δεν έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Σεπτέμβριος 7, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Κι εγώ με Corsair Twinx 3200XL (2x512) την δούλευα τη DFI χωρίς κανένα πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 7, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Έχει η μητρική σου το τελευταίο official bios; Κάνε μια αναζήτηση στο forum, υπάρχουν αρκετά θέματα για timings σε TCCD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Σεπτέμβριος 7, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Λοιπόν στο σύστημα δεν έχει γίνει o/c μιας και τώρα το στήνω από bios έχει το default δεν εχω κάνει update . Έκανα τις ενέργειες που περιγράφει ο FROST και μπόρεσε και μπήκε στα windows στην προσπάθεια μου όμως να κάνω install τα windows μου έβγαλε μπλε οθόνη έκτοτε με το που μπαίνει windows κάνει restart. Τώρα κάνω εγκατάσταση τα windows με μια μόνο μνήμη και βλέπουμε . :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 7, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 IMC.... Αν τρεξεις memtest στο #8 θα εισαι τιγκα στα λαθη...just a hunch.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Σεπτέμβριος 7, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Έχουμε και λέμε η εγκατάσταση έγινε κανονικά μπήκανε οι drivers του nf4 και έγινε και update το bios , κάτι που με προβλημάτισε είναι ότι το αρχικό bios είχε ημερομηνία 9/2004 μόνο που τέτοιο bios δεν υπάρχει στο site της dfi. Με το καινούργιο bios εγκαταστάθηκε μαζί και το memtest τρέχοντας το εδώ και 20 λεπτά στο τεστ 8 δεν έχει βγάλει λάθος θα το αφήσω λίγο ακόμα και βλέπουμε . :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 7, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Ακυρο τοτε...Αν ηταν αυτο που παθαινα εγω δεν θα σου εβγαζε καν το πρωτο pass.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 7, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Aφου ειπες οτι σου εμφανιζε μηνυμα να αλλαξεις τις θεσεις μνημης,τοτε εφταιγε το Bios 100%.Ειχες παλια εκδοση,πλεον πιστευω δεν θα εχεις προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Σεπτέμβριος 7, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 UPDATE: Αφού άφησα να τρέχει το memtest για 30 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα πήγα να μπω στα windows αλλά τζίφος δεν μπαίνει με τίποτα έκανα restart έβγαλα την μια μνήμη πήγα να μπω και το μηχάνημα κόλλησε στην οθόνη που λέει ότι δεν φορτώθηκαν τα windows πριν και μετραει 30 sec . Πηγα να κανω νεω install στα windows και κολανε στιν οθονη WINDOWS IS STARTING SETUP ..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Σεπτέμβριος 7, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 DFI UT NF4 SLI-D:TD: :TD: :TD: Ενταξει τι να πω αυτη τη στιγμη το mobo εχει φαει τρελο κολλημα δεν μπορς να μπω windows δεν μπορω να κανω install τα windows και ας εχω δοκιμασει σχεδον ολους τους τροπους να βαλω τις μνημες . Τωρα δεν πεζει ουτε μονο με 1 corsair ουτε καν και με τις twinmoss μαλον παει για rma τι να πω . Ευαχριστω οσους προσπαθησαν να με βοηθησουν . Οι προπαθειες συνεχιζοντε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Σεπτέμβριος 7, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 ισως ασχετο...αλλα το ειχα παθει αυτο οταν ειχα βαλει τα ide drives secondary στην καλωδιοταινια χωρις να εχω primary drives... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Σεπτέμβριος 7, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 Μακάρι να ητανε τοσο απλο αλλά δεν είναι , οτι και να κάνω οποια μνημη και να βαλω πανωοτι συνδυασμο και να κανω δεν μπορω να κανω εγκατασταση τα windows κολαει στην οθονηπου λεει windows is starting setup . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Σεπτέμβριος 7, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2005 τι ρευμα εχεις στις μνημες?εγω θα εβγαζα τα παντα απο συσκευες και θα δοκιμαζα στα 2,9V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.