Jump to content

Asus EN6600gt - Υψηλές θερμοκρασίες

Reaper

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω την παραπάνω κάρτα η οποία έχει ψυκτρακια στις μνήμες και είναι χρονισμένη 500\1000 Είπα να αρχίσω και εγώ το o\c αλλά μου χάλασε τα σχέδια. Οι θερμοκρασίες (idle- 55°C κ full load- 74+°C) πιστεύω πως είναι αποτρεπτικές για να αρχίσω.

Τι μπορεί να φταίει? Έχει κάποιος άλλος αυτή την κάρτα και πόσο την έχει φτάσει?

Πάνω στην καλύτερη στιγμή μου τα χάλασε η κάρτα αφού είχα με επιτυχία ολοκληρώσει την ψύξη του επεξεργαστή με νερό. Τώρα πρέπει πάλι από την αρχή για να βάλω και την κάρτα

Kαι κάτι που είδα σήμερα μετά από πολλές ώρες gaming και σε απαιτητικά παιχνίδια και τρελάθηκα. Να σημειώσω ότι αυτή την θερμοκρασία την είδα αφού πριν λίγο είχα εγκαταστήσει τους drivers 77.76 :

post-2402-1416072161,863_thumb.jpg

Ε καλά είσαι! Μέχρι τους 127 βαθμούς έχεις ακόμη περιθώριο!

Χωρίς πλάκα τώρα, μάλλον θα πρέπει να βάλεις ένα καλύτερο σύστημα ψύξης στην κάρτα σου ή να την ενσωματώσεις στην ήδη υπάρχουσα υδρόψυξή σου.

Είχα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα με την 5900ΧΤ μου της MSI. Έπιανε 75+ ακλοκάριστη όταν έπαιζα NFS.

Με την στοκ ψήκτρα είναι η κάρτα. Που φαίνεται αρκετά καλή.

Να σημειώσω επίσης ότι το κουτί έχει μόνο έναν ανεμιστήρα(8cm) στο πίσω μέρος.

Το λέω αυτό γιατί μου φαίνεται πολύ υψηλή και η θερμοκρασία μέσα στο κουτί.

Για block τι προτείνετε.? Φτιάχνει ο eleven??

Αν έχεις υψηλή θερμοκρασία στο κουτί, θα έχεις και αντίστοιχες θερμοκρασίες και στον επεξεργαστή, τους σκληρούς κ.λπ. Αν αφήσεις ανοιχτό το κουτί, τι θερμοκρασίες πιάνει η κάρτα;;;

Τώρα για blocks: αν θέλεις έτοιμο, τα Silverprop είναι τα καλύτερα. Στα custom δεν ξέρω τι παίζει...

Με ανοιχτό το κουτί η διαφορά ήταν περίπου 4°C. Θα υπάρχει αυτή η διαφορά αν βάλω και έναν ανεμιστήρα στο μπροστά μέρος του κουτιού να σπρώχνει προς τα μέσα τον αέρα?

• 2 weeks later...

Φιλε μου εχω ακριβως την ιδια καρτα αλλα δουλευει idle γυρω στους 55 και full load εφτασε μεχχρι 68 αυτο το καλοκαιρι!!!!!!!!!Ειμαι πολυ ευχαρισατημενος!Η msi που ειχα πριν ειχε υψηλες θερμοκρασιες!Η asus τα παει καλυτερα!Βεβαια εχω καλη απαγωγη του αερα!!!!!!:cool:

Αρχική απάντηση από Reaper [06-09-2005 13:54]

Με ανοιχτό το κουτί η διαφορά ήταν περίπου 4°C. Θα υπάρχει αυτή η διαφορά αν βάλω και έναν ανεμιστήρα στο μπροστά μέρος του κουτιού να σπρώχνει προς τα μέσα τον αέρα?

εννοειται οτι ενα υγιες συστημα θελει και ενα καλο κουτι με ενα καλο airflow.στη δικη σου περιπτωση κοιτα να βαλεις οπωσδηποτε τον μπροστα ανεμιστηρα να βαζει φρεσκο αερα και εαν παλι δεν εισαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα δοκιμασε τα εξης.

1)τακτοποιημα καλωδιων στα πλαγια του κουτιου και οχι στην μεση εμποδιζοντας τον κυριο αξονα κατευθυνσης του αερα.

2)βγαλσιμο της ψυκτρας της καρτας σου και τοποθετηση αρκτικ σιλβερ κεραμικ παστας μετα απο ενα καλο καθαρισμα της παλιας με λιγο χαρτι κουζινας σε ασετον.:)

εντάξει λουμπάγκο έπαθες αλλα υπάρχει λόγος?

σου κόλλησε ακόμα και στους 94 δε νομίζω.....

εναλλακτικά απο το νεράκι υποδιέστερο αλλα λιγότερη βαβούρα κοίτα και για nv-silencer

πιο φυσιολογικές δεν γίνεται... με τη κατάσταση που ειναι το κουτί σου κιόλας.

55-75 έχω κ εγώ στην gigabyte 6600gt με αρτικ κεραμικ και nv silencer,σε κουτί soprano(μπρος πισω fan1200mm)

και κλοκαρισμένη που ειναι τώρα 570/1200 δεν έχει μεγάλες διαφορές σε βαθμούς βαρια 3-4 βαθμούς... για πυρήνα μιλάμε πάντα, οι μνήμες χωρίς ψύκτρες που είναι, σε nfs2 χτυπάνε 85 βαθμούς

Thanx ρε παιδιά!:) Απ'οτι ακούω δεν είναι και τόσο άσχημες οι θερμοκρασίες! Το καλό είναι ότι μετά από εκείνη την φορά δεν ξαναείδα τόσο υψηλή θερμοκρασία. Θα βάλω και έναν ανεμιστήρα μπροστά γιατί βαριέμαι να την βάλω στο νερό. Οπότε δεν πιστεύω να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στις θερμοκρασίες αν την ανεβάσω λίγο:D

συγνωμη αλλα πως γινεται να χεις παει τον πυρηνα 570?εμενα στα 52ο και βγαζει αρτιφακτς (MSI εχω...μνημες εχω στα 1.15 και παιζει χλαρα με χαμηλες θερμοκρασιες >70

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.