Shaka The Wise Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2005 Γειά σας παιδιά.Έχω έναν 250άρη εξωτερικό σκληρό δίσκο της Maxtor μοντέλο OneTouch II Family.Πριν απο 2 μερες,εκανε μια ωραιοτατη βουτια στο κενο απο υψος περιπου ενος μετρου και προσγειωθηκε με την κοιλια (μια πλευρα του).Προς στιγμην σταματησε ο χρονος αλλα αμεσως συνειδητοποιησα οτι συνεχιζε να παιζει κανονικα στο media player καποια τραγουδια χωρις να φαει το παραμικρο κολλημα.Χαρηκα ιδιαιτέρως γιατι πιστεψα οτι ηταν μια χαρα παρα την βαρυγδουπη πτωση που μου εκοψε την ανασα.Χωρις να το σκεφτω λοιπον,λιγο μετα τον αποσυνεδεσα και τον εκλεισα.Και το επομενο πρωι προσγειωθηκα στην πραγματικοτητα!Οταν τον ανοιγω,παιζει μια συντομη μελωδια (!) και μετα ακουγεται κατι σαν γραντζουνισμα του δισκου,σαν να μην ακουμπαει σωστα η κεφαλη στον δισκο.Οταν τον συνδεω σε PC,πεταγεται ενα baloon "Found New Hardware USB II Disk" παρα το γεγονος οτι οι drivers ειναι ηδη εγκατεστημενοι.Και αφου συνεχιζει η μελωδια και το γραντζουνισμα,ο δισκος δεν εμφανιζεται πουθενα.Ουτε στο My Computer ουτε στο Computer Management ενω σαν συσκευη στο Device Manager εμφανιζεται με το χαρακτηριστικο θαυμαστικο σε κιτρινο κυκλακι.Επειδη ο σκληρος αυτος περιεχει 240Gb data που δεν μπορω να χασω,θα το εκτιμουσα αν μπορουσατε να με βοηθησετε με καποια ιδεα (αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο) σχετικα με το τι να κανω εστω κ αν ειναι να λειτουργησει μια τελευταια φορα για να κανω back up.Ευχαριστω!
.38-.45 Σεπτέμβριος 4, 2005 #2 Σεπτέμβριος 4, 2005 καλωηλθες ψαξε μεσα στο φορουμ. αναφερθηκε καποια στιγμη το ονομα μιας εταιρειας, που κανει backup απο χαλασμενους δισκους. βεβαια ολα τα πραγματα εχουν και ενα κοστος, και στην περιπτωση αυτη μεγαλο.
greekfragma Σεπτέμβριος 4, 2005 #3 Σεπτέμβριος 4, 2005 αρχικα δοκιμασε καποια προγραμματακια οπως ειναι τα: http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/ http://www.runtime.org/ http://www.r-studio.com/ http://www.recovermyfiles.com/Download_RMF.html εαν αποτυχεις πηγαινε τον δισκο σε μια εξειδικευμενη εταιρια οπου εκει που απετυχαν τα προγραμματα πιθανον να τα σωσουν εκεινοι......ενα λινκ που εχω προχειρο ειναι το εξης http://www.anaktisis.gr/ καλη τυχη και μακαρι να σωσεις την αποθηκη
SlotKiller Σεπτέμβριος 4, 2005 #4 Σεπτέμβριος 4, 2005 Ανοιξε τον, συνδεσε τον πανω στη μητρικη του pc και αν τελικα καταφερει να δουλεψει χρησιμοποιησε αυτο:http://www.runtime.org/gdbnt.zipαλλιως ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα και θα αναγκαστεις να πληρωσεις πολλα σε καποια εταιρεια για να σου κανει buckup!παντως το γεγονως οτι ειναι maxtor ειναι κακο, imo!
Shaka The Wise Σεπτέμβριος 4, 2005 Author #5 Σεπτέμβριος 4, 2005 SlotKiller αν τον ανοιξω χανω την εγγυηση και τον εχω μονο 6 μηνες.Δεν ειναι απλα θηκη..Thanx παντως. greekfragma σ'ευχαριστω για τα προγραμματα αλλα δυστυχως κανενα απο αυτα δεν τον βρισκει..
greekfragma Σεπτέμβριος 4, 2005 #6 Σεπτέμβριος 4, 2005 τα προγραμματα αυτα δεν ειναι για να ΔΕΙΣ τον δισκο.αλλα ΑΦΟΥ τον δεις να τα παρεις γρηγορα και με ασφαλεια ΑΚΟΜΑ και αν ο δισκος χτυπησε και δεν μπορεις με απλο copy-paste να μετακινησεις αρχεια του.καμια φορα και οι πιο ''μπακαλικες'' λυσεις δουλευουν.....βγαλε τα καλωδια του(usb/ρευμα) και αστον να ηρεμησει.ξαναβαλτον σε λειτουργια αυτη τη φορα σε αλλη θυρα usb....δοκιμασε να τον βαλεις και πριν ανοιξεις το πισι αλλα και αφου εχει μπει windows.ασχολησου λιγακι παραπανω......αν δεις οτι τιποτα απο αυτα δεν βοηθαει αναγκαστικά θα πας σε εταιρια ανακτησης δεδομενων αν τα θες οπωσδηποτε με το αναλογο αντιτιμο.
thanoulis Σεπτέμβριος 4, 2005 #7 Σεπτέμβριος 4, 2005 Για ότι αξίζει, βάλε το δίσκο στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Μπορεί να ακούγεται γελείο αλλά το κάνουν κάποιοι επαγγελματίες.Σημείωση: Σε αεροστεγή σακούλα φυσικά ή σε κάποιο δοχείο ώστε να μην πάθει άλλη ζημειά από την υγρασία.
Shaka The Wise Σεπτέμβριος 5, 2005 Author #8 Σεπτέμβριος 5, 2005 Υπαρχει κατι που ξεχασα να αναφερω και μαλλον επρεπε...Εκτος απο την μελωδια και το γραντζουνισμα που ανεφερα,ο δισκος δεν κανει τπτ αλλο..Δεν παιρνει στροφες.greekfragma εχω 2 PC και εχω δοκιμασει ολες τους τις USB!Αν τον συνδεσω αναμμενο πριν ανοιξει ο υπολογιστης,κολλαει ο Θεος ο ιδιος..Και αν δεν τον βλεπω μεσα απο τα προγραμματα,πως αυτα 8α κανουν search σ'αυτον?
greekfragma Σεπτέμβριος 5, 2005 #9 Σεπτέμβριος 5, 2005 απο τη στιγμη που δεν φαινεται ο δισκος ουτε στο bios δεν γινεται κατι αλλο........τα προγραμματα θα σε βοηθουσαν εαν ο δισκος φαινοταν οτι υπαρχει μεσα στο my computer αλλα δεν μπορουσες να τον διαβασεις αλλιως και να παρεις τα δεδομενα.......πολυ φοβαμαι οτι μονο η λυση της εταιριας ανακτησης δεδομενων σου εμεινε......
Shaka The Wise Σεπτέμβριος 5, 2005 Author #10 Σεπτέμβριος 5, 2005 Το προβλημα ειναι οτι οπου και να το παω 8α πρεπει να τον ανοιξουν.Και θα χασω την εγγυηση.Αναγκαστικα θα τον στειλω στο e-shop (απ'οπου και τον πηρα) μιας και μπορουν και αυτοι να κανουν data recover και θα ευχομαι να τα καταφερουν. Αλλιως θα εχω χασει 3 μηνες downloading..:cry: Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια! Ποτε να μην σας συμβει!
SlotKiller Σεπτέμβριος 5, 2005 #11 Σεπτέμβριος 5, 2005 Αυτο που θες να επιτυχεις ειναι να τον δεις στο Control Panel, στα Disk Drives, οπως πιο κατω σου δειχνω. Αν καταφερεις και τον δεις εκει εχεις ελπιδες. Αν οχι (το προφανεστερο δλδ) στειλτο για rma, αλλα να ξερεις οτι αν εχει εμφανη σημαδια το κουτι απο την πτωση μπορει να μην στο περασουν.... Μηπως μπορεις με μια φωτο να μας το δειξεις για να δουμε και πως "χανεται η εγγυηση"? υποθετω καποιο στικερακι πανω απο βιδα?
Shaka The Wise Σεπτέμβριος 5, 2005 Author #12 Σεπτέμβριος 5, 2005 Αυτο που με τρελαινει ειναι οτι στο Device Manager στα Disk Drives εμφανιζεται.Ομως ενω εχω περασει drivers,μου λεει "Drivers not installed for this device".Update απο το CD δεν δεχεται και με uninstall-install κανει παλι τα ιδια.Δεν ξερω.Οσο για την εγγυηση,ναι.Η μια βιδα εχει sticker πανω της.
SlotKiller Σεπτέμβριος 5, 2005 #13 Σεπτέμβριος 5, 2005 Δεξι κλικ στο "my computer" και πατας "manage" θα σου ανοιξει το "computer management", στην αριστερη στηλη πας στο "Storage" και βρισκεις την υποκατηγορια "Disk Management", πατας αριστερο κλικ πανω της και στο δεξι μερος σου εμφανιζει ολους τους σκληρους και τα cd/dvd σου, οπως παρακατω, εκει τον βλεπεις?
Shaka The Wise Σεπτέμβριος 5, 2005 Author #14 Σεπτέμβριος 5, 2005 Εχω δοκιμασει και στο Disk Management το εγραψα στο 1ο post μου.Δεν γινεται τπτ.Οι τεχνικοι στο e-shop δεν μπορουν να το ανοιξουν,θα το στειλουν στην αντιπροσωπεια οι οποιοι με το diagnostic θα τον ελεγξουν (ουτε αυτοι μπορουν να τον ανοιξουν) και θα τον στειλουν στον κατασκευαστη.Αντε εγω τωρα να τους παρακαλεσω να μου κανουν recover.... :giveup: Ελεος...
blade_pan Σεπτέμβριος 5, 2005 #15 Σεπτέμβριος 5, 2005 Περαστικα φιλε...και γω την πατησα ετσι!Δύο ειναι οι λύσεις...Είτε τον ανοιγεις να δεις τι παιζει και χανεις την εγγυηση ή χαιρετα τα δεδομενα σου και αλλαξε τον με φρεσκο καινουργιο σκληρο!Εγω επέλεξα το 2ο...:cry:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.