Jump to content

Μετάβαση απο AGP σε PCI express, γνώμες-βοήθεια

man@ice

Recommended Posts

Έχω ενα συστημα που τα βασικα του ειναι Α64 newcastle, Asus A8V deluxe, MSI 6800 και 1gb ram.

Σκευτομαι να αλλάξω μητρικη για να μπορεσω να πουσαρω και λιγο τον επεξεργαστη διοτι σε λιγο καιρο θα εχω καποιες μνημουλες με tccd τσιπακια μπορει και καποιο w/c. Απο οτι εχω δει απο το δικο μου αλλα και γενικα απο review και απο φορουμς η συγκεκριμενη μητρικη δεν ειναι για πολλα ανεβασματα. Μιας και σκευτομαι αυτη την αλλαγή έλεγα να παω για pci express (μιας και το agp ειναι προς το τελος τους) και για κατι σε nf4 οπως η Asus A8N-Sli.

Το ζητημα ειναι τι καρτα γραφικων να παρω έτσι ωστε να μπορω να ειμαι στο ιδιο περιπου (αν γινεται και καλυτερο) επιπεδο απο οτι ειμαι τωρα με την 6800. Ξεχασα να αναφερω οτι στην συγκεκριμενη πιανει το ξεκλειδωμα των εξτρα pipelines οποτε παει καλυτερα σε σχεση με μια απλη 6800. Χρηματικα σκοπευω να δωσω περιπου 300-330 γιατι δεν βγαινω παραπανω. Απο διαφορα διαβασματα βλεπω οτι η X800XL ειναι περιπου σε αυτη την τιμη, αλλα θα ειναι στα ιδια επιπεδα με την 6800 που ειμαι τωρα; Οποιαδηποτε προταση δεκτη σε αυτο το χρηματικο ποσο ομως.

Και μια ακομα ερώτηση, ξερει κανενας γιατι η X800XL ειναι πιο φθηνη απο την X800Pro αφου εχει 16 pipelines (εναντι των 12 της Pro) και ειναι και πιο γρηγορη στα benchmarks;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ψαξε και για καμια ultra ελαφρως μεταχειρισμενη.Δε σε χαλαει καθολου το καλυτερο οverclock potential και ειμαι σιγουρος ειναι αρκετοι αυτοι που θα θελουν να κανουν μεταβαση στο θηριο ονοματι 7800.:nothing:

Αρχική απάντηση από ΛΑΜΠΡΟΣ

6800gt με 300 ευρω καινουργια κοιτα πλαισιο η eshop

Στο e-shop υπαρχει μια απλη MSI 6800 με 304, μετα παει σε Ultra με 464. Στο πλαισιο οι 2 6800GT που υπαρχουν ειναι στα 379 η Albatron και στα 410 η Asus. Παραπανε ομως χρηματικος. Μιλάμε για pci express και οχι για agp (στο e-shop εχει μια PNY 6800GT με 299 αλλά ειναι agp).

Καλη η σκεψη πάντως για μια μεταχειρισμένη αλλά δεν έχω βρει καμια ως τωρα.

Η X800XL τι λέει σε σχεση με την 6800GT;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.