sotiris Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2005 Ο seagate 300άρης αργοπεθαίνει. Αντί να ποστάρω πρέπει να αρχίσω να παίρνω backup. Ο δίσκος είναι ελεγμένος με hd-tune και δεν είχε βγάλει πρόβλημα, οπότε μάλλον το file system αποχαιρετά τα εγκώσμια. Το chkdsk μετά από restart δεν ολοκληρώνεται, (δοκίμασα και chkntfs l: /x αλλά δεν) και δεν μπορώ να τρέξω defragment tools ( γενικότερα ) Το partition εμφανίζεται ως RAW εδώ και 1-2 επανεκκινήσεις. Πείτε καμιά ιδέα - κάποιο πρόγραμμα recovery partition για win. Έχετε υπόψιν κάποιο πρόγραμμα? Μάλλον θα τον γυρίσω σε reiserfs και τέλος.
SlotKiller Σεπτέμβριος 4, 2005 #2 Σεπτέμβριος 4, 2005 Seagate+RAW Partition κατι μου θυμιζει εμενα! θα σου προτεινω το προγραμμα που χρησιμοποιησα, getdataback ntfs, http://www.runtime.org/gdbnt.zip ελπιζω να κρατησει τις δομες των φακελων, γιατι σε εμενα δυστυχως δεν τα καταφερε! καλη τυχη! Ασχετο, ReiserFS πως θα βλεπουν τα win? εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει αυτο
sotiris Σεπτέμβριος 4, 2005 Author #3 Σεπτέμβριος 4, 2005 δεν έχω χάσει σχεδόν τίποτα ακόμη.είχε ξεκινήσει χάνοντας ένα txt (μου τό βγαζε συνέχεια), είχα προσπαθήσει chkdsk αλλά τίποτα. βασικά μου κολλάνε μερικά διαγνωστικά στο συγκεκριμένο δίσκο, θέλω να τον αδειάσω και να δω αν φταίει αυτός ή το file system. υποψιάζομαι ότι ίσως τά παιξε το file system λόγω πολλών αρχείων (όλα σε 1 partition), υπήρχαν πάρα πολλά μικρά.το reiserFS δεν θα το βλέπουν τα win;)
apostglen46 Σεπτέμβριος 4, 2005 #4 Σεπτέμβριος 4, 2005 Το NTFS του αργοπαιθενει αλλα κανε backup ΓΡΗΓΟΡΑ
sotiris Σεπτέμβριος 4, 2005 Author #5 Σεπτέμβριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από apostglen46 Το NTFS του αργοπαιθενει αλλα κανε backup ΓΡΗΓΟΡΑ 180giga είναι αυτά, πόσο γρήγορα?????
schumifer Σεπτέμβριος 5, 2005 #6 Σεπτέμβριος 5, 2005 ΦΑΤ32 Σώτοοοο. Γράφεις και από λίινουξ χωρίς πειραματισμούς. Ίσως να βλέπει reiserfs μέσω vmware ή άλλα προγραμματάκια
SlotKiller Σεπτέμβριος 5, 2005 #7 Σεπτέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer ΦΑΤ32 Σώτοοοο. Γράφεις και από λίινουξ χωρίς πειραματισμούς. Ίσως να βλέπει reiserfs μέσω vmware ή άλλα προγραμματάκια ναι ειδα και το lost space (λογω μεγαλου cluster) που εχει το λαπτοπ μου επειδη εχει fat32, ειδικα για μικρα αρχεια που εχει ο Σωτηρης ειναι η χειροτερη επιλογη!αλλα και τοσα χρονια που χρησιμοποιουσα fat32 δεν θυμαμαι να μην χτυπουσαν...
diablo13 Σεπτέμβριος 5, 2005 #8 Σεπτέμβριος 5, 2005 δοκίμασε το easy recovery prohttp://www.ontrack.com/easyrecoveryprofessional/είχα ενα δίσκο που έβλεπε τα δεδομένα σαν raw και επανέφερε τους φακέλους και τα αρχεία.
sotiris Σεπτέμβριος 5, 2005 Author #9 Σεπτέμβριος 5, 2005 το δοκίμασα και το easy recovery. κόλλαγε. έχω και το avg στα win να τρέχει (για να μη μου πείτε για ιό). πάντως στο suse βλέπω όλους τους δίσκους χωρίς πρόβλημα. ακόμη και τα corrupted αρχεία τα διάβασα μια χαρά από τον "προβληματικό" δίσκο. ο δίσκος έτρεχε το βράδυ τα seatools και δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα, παρά μόνο στο file system. το kanotix πάντως rulίζει, σε αυτό είμαι τώρα (live cd) και τα έχει δει ΟΛΑ! (sata,fata,data,pata etc.) α, έχει και ελληνικά στο kde του! θα το χτυπίσω μια εγκατάσταση και πολύ ασχολήθηκα με ntfs. journaling της πλάκας
SlotKiller Σεπτέμβριος 5, 2005 #10 Σεπτέμβριος 5, 2005 αυτο το κ*λο easy recovery μονο "easy" δεν ειναι.... και σε μενα κολαγε αν θυμαμαι καλα, (ή δε ξεκινουσε) παντως ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν λειτουργησε!
sotiris Σεπτέμβριος 5, 2005 Author #11 Σεπτέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller αυτο το κ*λο easy recovery μονο "easy" δεν ειναι.... και σε μενα κολαγε αν θυμαμαι καλα, (ή δε ξεκινουσε) παντως ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν λειτουργησε! κάποια άλλη φορά που το είχα χρησιμοποιήσει (σε φορμαρισμένο εκ νέου δίσκο), είχε κάνει recovery. αλλά μάλλον με παιγμένο ntfs δεν κάνει δουλειά.
SlotKiller Σεπτέμβριος 5, 2005 #12 Σεπτέμβριος 5, 2005 sorry κι ολας αλλα σε δισκο που δουλευει απροβληματιστα σημαινει κατι ο ορος "recovery"? Εγω "Copy" θα το ελεγα! "Easy Copy Pro"
sotiris Σεπτέμβριος 5, 2005 Author #13 Σεπτέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller sorry κι ολας αλλα σε δισκο που δουλευει απροβληματιστα σημαινει κατι ο ορος "recovery"? Εγω "Copy" θα το ελεγα! "Easy Copy Pro" εγώ βασικά έψαχνα ένα πρόγραμμα που να κάνει check disk καλύτερα από τα win. όσο κι αν τό ψαξα, δε βρήκα τίποτα. τέλος πάντως, καλή ευκαιρία να τα αποχαιρετήσω για πάντα :hi:
SlotKiller Σεπτέμβριος 5, 2005 #14 Σεπτέμβριος 5, 2005 Ρε συ ο νορτονας δεν εβγαζε ενα τετοιο εξ εποχης win95? hard disk diagnostic το ελεγε; δε θυμαμαι καθολου..... give it a try ομως
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.