Jump to content

NTFS problem

sotiris

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ο seagate 300άρης αργοπεθαίνει.

Αντί να ποστάρω πρέπει να αρχίσω να παίρνω backup.

Ο δίσκος είναι ελεγμένος με hd-tune και δεν είχε βγάλει πρόβλημα, οπότε μάλλον το file system αποχαιρετά τα εγκώσμια.

Το chkdsk μετά από restart δεν ολοκληρώνεται, (δοκίμασα και chkntfs l: /x αλλά δεν) και δεν μπορώ να τρέξω defragment tools ( γενικότερα;) )

Το partition εμφανίζεται ως RAW εδώ και 1-2 επανεκκινήσεις.

Πείτε καμιά ιδέα - κάποιο πρόγραμμα recovery partition για win.

Έχετε υπόψιν κάποιο πρόγραμμα?

Μάλλον θα τον γυρίσω σε reiserfs και τέλος.

:hmm: Seagate+RAW Partition κατι μου θυμιζει εμενα! :hehe:

θα σου προτεινω το προγραμμα που χρησιμοποιησα, getdataback ntfs, http://www.runtime.org/gdbnt.zip

ελπιζω να κρατησει τις δομες των φακελων, γιατι σε εμενα δυστυχως δεν τα καταφερε!

καλη τυχη!

Ασχετο, ReiserFS πως θα βλεπουν τα win? εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει αυτο ;)

δεν έχω χάσει σχεδόν τίποτα ακόμη.

είχε ξεκινήσει χάνοντας ένα txt (μου τό βγαζε συνέχεια), είχα προσπαθήσει chkdsk αλλά τίποτα. βασικά μου κολλάνε μερικά διαγνωστικά στο συγκεκριμένο δίσκο, θέλω να τον αδειάσω και να δω αν φταίει αυτός ή το file system.

υποψιάζομαι ότι ίσως τά παιξε το file system λόγω πολλών αρχείων (όλα σε 1 partition), υπήρχαν πάρα πολλά μικρά.

το reiserFS δεν θα το βλέπουν τα win;)

Αρχική απάντηση από apostglen46

Το NTFS του αργοπαιθενει αλλα κανε backup ΓΡΗΓΟΡΑ

180giga είναι αυτά, πόσο γρήγορα?????

ΦΑΤ32 Σώτοοοο. Γράφεις και από λίινουξ χωρίς πειραματισμούς. Ίσως να βλέπει reiserfs μέσω vmware ή άλλα προγραμματάκια

Αρχική απάντηση από schumifer

ΦΑΤ32 Σώτοοοο. Γράφεις και από λίινουξ χωρίς πειραματισμούς. Ίσως να βλέπει reiserfs μέσω vmware ή άλλα προγραμματάκια

ναι ειδα και το lost space (λογω μεγαλου cluster) που εχει το λαπτοπ μου επειδη εχει fat32, ειδικα για μικρα αρχεια που εχει ο Σωτηρης ειναι η χειροτερη επιλογη!

αλλα και τοσα χρονια που χρησιμοποιουσα fat32 δεν θυμαμαι να μην χτυπουσαν...

το δοκίμασα και το easy recovery.

κόλλαγε.

έχω και το avg στα win να τρέχει (για να μη μου πείτε για ιό).

πάντως στο suse βλέπω όλους τους δίσκους χωρίς πρόβλημα.

ακόμη και τα corrupted αρχεία τα διάβασα μια χαρά από τον "προβληματικό" δίσκο.

ο δίσκος έτρεχε το βράδυ τα seatools και δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα, παρά μόνο στο file system.

το kanotix πάντως rulίζει, σε αυτό είμαι τώρα (live cd) και τα έχει δει ΟΛΑ! (sata,fata,data,pata etc.)

α, έχει και ελληνικά στο kde του!

θα το χτυπίσω μια εγκατάσταση και πολύ ασχολήθηκα με ntfs.

journaling της πλάκας :p

αυτο το κ*λο easy recovery μονο "easy" δεν ειναι.... και σε μενα κολαγε αν θυμαμαι καλα, (ή δε ξεκινουσε) παντως ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν λειτουργησε!

Αρχική απάντηση από SlotKiller

αυτο το κ*λο easy recovery μονο "easy" δεν ειναι.... και σε μενα κολαγε αν θυμαμαι καλα, (ή δε ξεκινουσε) παντως ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν λειτουργησε!

κάποια άλλη φορά που το είχα χρησιμοποιήσει (σε φορμαρισμένο εκ νέου δίσκο), είχε κάνει recovery. αλλά μάλλον με παιγμένο ntfs δεν κάνει δουλειά.

sorry κι ολας αλλα σε δισκο που δουλευει απροβληματιστα σημαινει κατι ο ορος "recovery"? Εγω "Copy" θα το ελεγα!

"Easy Copy Pro" :hehe:

Αρχική απάντηση από SlotKiller

sorry κι ολας αλλα σε δισκο που δουλευει απροβληματιστα σημαινει κατι ο ορος "recovery"? Εγω "Copy" θα το ελεγα!

"Easy Copy Pro" :hehe:

:p

εγώ βασικά έψαχνα ένα πρόγραμμα που να κάνει check disk καλύτερα από τα win.

όσο κι αν τό ψαξα, δε βρήκα τίποτα.

τέλος πάντως, καλή ευκαιρία να τα αποχαιρετήσω για πάντα :hi:

Ρε συ ο νορτονας δεν εβγαζε ενα τετοιο εξ εποχης win95?

hard disk diagnostic το ελεγε; δε θυμαμαι καθολου.....

give it a try ομως :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.