Jump to content

WLAN το στήσιμο

TiTo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

έχει μήπως ασχοληθεί κανείς με το να στήσει ενα ασύρματο τοπικό δύκτιο το οποίο να παρέχει WLAN σύνδεση στα μέλη του και να μοιράζεται μια κοινή σύνδεση adsl ;

αν κάποιος έχει πληροφορίες σχετικά με : εξοπλισμό , απαιτήσεις , κόστος (στο περίπου) , σχετικά site ή γενικότερα καμια καλή πρόταση για το πώς πρέπει να στηθεί και δεν βαριέται :p

ας ποστάρει τπτ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων :help: :help: :help:

Μια καλή λύση είναι ένα Wireless Modem Router, ie Linksys WAG54G

χρειάζεσαι επίσης μια κάρτα PCI-WiFi για να αποκτήσουν πρόσβαση τα μέλη. Στη συνέχεια απλά σετάρεις το μοντεμ με τη DSL και τα άλλα είτε παίζουν αυτόματα είτε τους δίνεις IP...

το θεμα είναι να γίνει το WLAN σε μεγάλη κάλυψη να πιάνει δηλαδή 4-5km γιατί τα μέλη του WLAN δεν 8α είμαστε στο ίδιο σπίτι , θα χρειαστεί δηλαδή και κάλυψη με κεραίες(εξωτερικές με οπτική επαφή) το ζήτημα το βασικό που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το sharing της γραμμής για downloading και για browsing έτσι ώστε να μένουν όλοι ευχαριστημένοι και με τα dl τους και για το 24/7 internet/chating/browsing

:help: καμία άλλη ιδέα;

thnx sotiris βρήκα αρκετά σχετικά στο φορουμ του Αθηναικού δικτύου σχετικά με τις συσκευές και τα λοιπά αν και ακόμα δεν κατάφερα να βγάλω άκρη με το φόρουμ του iwn ....

φυσικά αν κανείς έχει προτάσεις που μπορεί να καταθέσει είτε μέσω προσωπικής εμπειρίας είτε μέσο κάποιου χρήσιμου link που έχει δει κάπου όλη η βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη...

:cool:

thnx και στον feanorian82 :) αν και παραπάνω λεπτομέριες δεν θα χαλούσαν κανένα :p

και πάλι ευχαριστώ για όποια βοήθεια εκ των προτέρων :D:T:

4 μέρες μετά και καμία νέα πληροφορία :( :cry: :cry: :cry: :cry:

καλά να μην σας ζαλίζω κιόλας :giveup:

Αρχική απάντηση από TiTo

4 μέρες μετά και καμία νέα πληροφορία :( :cry: :cry: :cry: :cry:

καλά να μην σας ζαλίζω κιόλας :giveup:

τι θες ακριβώς να μάθεις?

βασικά θα ήθελα προτάσεις απο κάποιον που ξέρει κυρίως για τον εξοπλισμό, και τα προβλήματα που λογικά θα πρέπει να αντιμετωπίσω όταν θα γίνει το στήσιμο καθώς ευπρόσδεκτες θα ήταν και διάφορες συμβουλές που λύνουν τα χέρια μέσα στο δύκτιο

η τελευταία μας σκέψη είναι να στηθεί δύκτιο αστέρας με περιμετρικές κεραίες να σημαδεύουν μια omni και να μοιράζετε και internet απο adsl γραμμή μέσω adsl modem/router......είναι καλή λύση η πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο; αν ένα μέλος δεν μπορεί να δεί την omni έχει άλλο τροπο πρόσβασης;σε τι προτόκολο θα πρέπει να κινηθούμε; κτλ κτλ κτλ...

κατ' αρχάς να δεις τι λένε και οι άλλοι;)

τι έχει ήδη στηθεί (αν έχει κάτι γίνει).

από κει και πέρα, ο εξοπλισμός είναι δεδομένος.

κι εγώ δεν είμαι πολύ έμπειρος για να σου απαντήσω,

και δεν ξέρω και την έκταση των Ιωαννίνων,

αυτό όμως με την omni στο κέντρο δε μου φαίνεται και ό,τι καλύτερο.

το πιο καλό είναι να υπάρχουν κατευθυντικά link μεταξύ των κόμβων (bb),

και απλά αν θες σε κάποιο σημείο (π.χ. στη dsl) περισσότερα των 2, μπορείς να βάλεις

(αν και για αρχή δε νομίζω ότι χρειάζεται).

ρώτα στο φόρουμ του awmn (και κάνε και ένα καλό search πιο πριν) και πιστεύω θα σου λυθούν αρκετές απορίες;)

θα κοιταξω τι μπορώ να βρώ και θα επανέλθω Δημήτριος :p με απορίες :p:nerd: :nerd: :nerd:

και πάλι thnx :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.