Jump to content



Αναβάθμιση σε πολύ παλιό laptop


pontium

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά χαρα σε όλους:)

Έχω ένα παλιό laptop και σκέφτομαι να το αναβαθμίσω λίγο.Είναι το Toshiba Satellite 2060CDS αποτελούμενο απο AMD K6 366MHz,32MB RAM,4GB HD,2MB VGA κτλ.Πρόσφατα χάλασε ο δίσκος και δεν βρήσκω παρόμοιο.Έχουμε και λέμε:

1)’μα βάλω 2.5" 40άρη θα τον υποστηρίξει?Το βιβλιαράκι δεν αναφέρει μέχρι τι σηκώνει.Σκέφτομαι επίσης να βάλω ένα εξωτερικό κουτί και να του βάλω έναν 40άρη IDE που έχω στην άκρη άλλα η usb του laptop είναι 1.1 και αποτι είδα στο e-shop υπάρχει ένα που κάνει μια χαρά.

2)'Εχει ένα CD-ROM 24x και λέω να του βάλω ένα CD-RW ότι ναναι στην θέση του αλλά κάνει απο αυτά του πλαίσιου ή είναι συγκεκριμένα?

3)Θέλει και άλλη μια RAM.Απότι διάβασα στο βιβλιαράκι μπορεί να σηκώσει άλλη μια 32,64 και 128.Δεν λέει τι τύπος είναι όμως και δεν ξέρω τι να ζητήσω και απο που αλλού εκτός του ocs που μου είπε ο Γιώργος οτι δεν έχει.Any help?

Αυτά:p

Είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο... Δουλεύει ακόμα ΜΙΑ ΧΑΡΑ με 96mb μνήμης 10άρι δίσκο και windows xp... Όποιος γελάει τον προκαλώ να το δουλέψει σε word/internet.

Μνήμες θα βρείς στο fleamarket.gr (μόλις ανέβει) sodim sdram.

Είσαι σίγουρος ότι η usb είναι 1.1 και δεν είναι 1.0? Δεν το θυμάμαι τώρα.

Νομίζω πάντως ότι μέχρι 20giga θα τα πάρει... (έχω έναν 20άρι αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει). Για αλλαγή cd ->cdrw θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα.

Εγώ αυτές τις αλλαγές τις έκανα με το που έληξε η εγγύηση κάπου στο 2000-2001...

Δεν ξέρω εάν σήμερα αξίζει να δώσεις χρήματα για το ηρωικό πλην αρχαίο satellite

Μόλις του πέρασα το τελευταίο bios.Πιστεύω να μπορεί να το σηκώσει το δισκάκι.Το θέλω κυρίως για να ακούω ΜΡ3 και να γράφω cdάκια.Thats all...Καμιά βοήθεια??

κρίνοντας από την εποχή, σου κάνουν sodimm sdram pc100 μάλλον, αλλά έλεγξε και τα sites;)

για το cd rom, το πιο δύσκολο μάλλον είναι να ταιριάζει και η εξωτερική πρόσοψη.

λογικά το πρωτόκολλο θα είναι το ίδιο (εντάξει δε θα χει udma).

για το δίσκο δεν ξέρω, εξαρτάται και από το bios και από το pin output.

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Αρχική απάντηση από pontium

Κανείς??’λλαξα τον επεξεργαστή και απο τα 366,έγινε 475ΜΗz:p

ΓΟΥΑΟΥ

Λες να βάλω και εγώ κανένα... Θα παίρνει k6-3?

Εγώ μόλις του έβαλα dvd player.

Να σου πω... Δεν βρίσκω που μπαίνει η μικρή ταινία του των 2 πλήκτρων του 'mouse'

Που μπαίνει?

Δίπλα στο modem,δεξιά πλευρά απο κάτω(πρέπει να το ξεβιδώσεις το modem για να μπει το βίσμα).’μα θες να αλλάξεις τον επεξεργαστή,πρόσεχε με την ψύκτρα γιατί έχει ένα μικρό έλασμα που μπορεί να χαθεί εύκολα.Ο 366 που έχει πάνω είναι 2.2volt ενώ αυτός που έβαλα είναι 2volt,πάλι AMD K6-2,δεν νομίζω όμως να παίρνει Κ6-3.

Παιδιά έχει ενδιαφέρον το threadaki οπότε πείτε αν πιάσανε οι αναβαθμίσεις.Το CDRW μπήκε εν τέλει?

Πραγματικα ενδιαφερον....ανασταση κυριολεκτικη ειναι αυτη...

Μετα δωστε και benches:D

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 12:20]

το dvd rom που έβαλα εγώ θέλει τρόχισμα...

Εγώ πήρα ένα απο το πλαίσιο που κάνει μόνο για turbo-x laptops ,το τρόχισα με το dremel και φαίνεται σαν να είναι απο το εργοστάσιο:cool: Είναι dvd-cdrw combo..

Έχουν τέτοια μαγαζιά με εργαλεία κυρίως..εγώ το πήρα απο το practiker.Πολύ ωραίο και θα σε βοηθήσει αρκετά!

Παιδια καμια ιδεα για αναβαθμιση σε ενα Αcer 3ετιας;Ειναι του brother,1430αν θυμαμαι.Εγω λεω για ram και dvd-rw

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.