Jump to content

WD 36.7 raptor

Elpis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα! Θελω να παρω δυο σκληρους για να τους εχω σε raid, σε αυτους θα εχω το λογισμικο, και σκεφτομαι αντι να παρω 2χ80gb serial ata II να παρω 2χWESTERN DIGITAL 36,7 GB (10.000rpm, 8MB buffer, SATA) αφου ετσι και αλλιως εχω εναν διακοσαρι ακομα και δεν εχω προβλημα με το χωρο..

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν συμφαιρει να δωσω 30 ευρω παραπανω για τους raptor και να εχω και μικροτερο χωρο (74 αντι 160gb που θα ειχα με 2χ80).. Θα εχω πολυ μεγαλη διαφορα στην αποδοση με δυο ραπτορ;

Επισης οποιος εχει raptor θελω να μου πει αν κανουν πολυ θορυβο (ειδικα οι δυο που θελω!)!

Αν θελεις ταχυτητα και εφοσον δεν εχεις προβλημα χωρου παρτους.Εγω εχω εναν 74 raptor και ειναι πολυ καλος και αθορυβος θα ελεγα σχετικα με εναν maxtor 160αρη που εχω.

οι ραπτορ παροτι εχουν fdb μοτερακια κανουν περισσοτερο θορυβο απο απλους δισκους 7200 rpm λογω των στροφων.τουλαχιστον απο 4 maxtor που εχω ειναι πιο θορυβωδεις αλλα οχι κατι το ενοχλητικο.

Oταν "σκεφτονται" γινεται χαμος.Ο θορυβος συγκρινεται σε ενα βαθμο με τους παλιους δισκους κατω απο 10 gb που ειχαμε σε p2..

Δεν μπορεις να τα εχεις ολα δυστυχως

Εχω την εντυπωση οτι ο 74αρης ειναι λιγο πιο αθορυβος απο τον 36αρη αλλα συναμα πιο γρηγορος. Οποτε για μενα καλυτερη λυση αν θελεις ταχυτητα θα ειναι να παρεις εναν 74αρη τωρα και εναν αργοτερα για να τους βαλεις και σε Ρειντ.

Καλά ακριβώς το ίδιο πράμα ήθελα να ρωτήσω! :cool:

Να ρωτήσω κάποια πράγματα:

1)2 raptor σε raid είναι αρκετά γρήγοροι σε σύγκριση με απλούς sata σε raid?

2)Πόσο πιο γρήγορος είναι ο 74 από τον 36,7?Αξίζει η διαφορά αυτή ταχύτητας?Πρόβλημα gb δεν υπάρχει.

3)Λέτε να είναι επικίνδυνο να τους φέρω από εξωτερικό λόγω πιθανότητας βλάβης?(ίσως και κατά τη μεταφορά)

@Εlpis:

Από που έλεγες να τους αγοράσεις?

Αρχική απάντηση από jax7480

Εχω την εντυπωση οτι ο 74αρης ειναι λιγο πιο αθορυβος απο τον 36αρη αλλα συναμα πιο γρηγορος. Οποτε για μενα καλυτερη λυση αν θελεις ταχυτητα θα ειναι να παρεις εναν 74αρη τωρα και εναν αργοτερα για να τους βαλεις και σε Ρειντ.

Συμφωνω,απο θορυβο να περιμενεις αρκετο...

Εχω 2χ74 σε raid0 εδω κ κανενα χρονο τωρα,δε με ενοχλει ο θορυβος αλλα ειναι σαφως πολυ περισσοτερος απο οτι αλλο σκληρο εχεις ακουσει.(εκτως αν ακουσες κανενα WD250 κατασκευης '92 οπως λεει κ ο Nos :D )

Έχοντας δύο Raptor σε RAID-0 δη μπορώ να πω ότι:

1)2 raptor σε raid είναι αρκετά γρήγοροι σε σύγκριση με απλούς sata σε raid?

ΝΑΙ, δεν έχει σχέση τόσο τα GB/Sec αλλά το Seek Time στο οποίο οι Raptor δεν πιάνονται απλά.

2)Πόσο πιο γρήγορος είναι ο 74 από τον 36,7?Αξίζει η διαφορά αυτή ταχύτητας?Πρόβλημα gb δεν υπάρχει.

Ανάλογα με το πώς τον χρησιμοποιείς. Γενικά είναι 10-15% πιο γρήγορος και ΑΡΚΕΤΑ πιο αθόρυβος (σχεδόν όσο ένας απλός SATA)

3)Λέτε να είναι επικίνδυνο να τους φέρω από εξωτερικό λόγω πιθανότητας βλάβης?(ίσως και κατά τη μεταφορά)

Σε όλους τους δίσκους ισχύει αυτό, συνήθως τους μεταφέρουν ως εύθραυστο υλικό, οπότε no problem.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν συμφαιρει να δωσω 30 ευρω παραπανω για τους raptor και να εχω και μικροτερο χωρο (74 αντι 160gb που θα ειχα με 2χ80).. Θα εχω πολυ μεγαλη διαφορα στην αποδοση με δυο ραπτορ;

Προσωπική γνώμη: Τεράστια. Είναι απίστευτοι στο multitasking, ανυπομονώ να τους συνδυάσω με Dual Core Processor. Γενικά όλοι λένε ότι είναι ανεπαίσθητη διαφορά αλλά εγώ την κατάλαβα απο την πρώτη στιγμή. Ένας single Raptor πράγματι έχει ανεπαίσθητη διαφορά αλλά όταν τους έβαλα σε RAID-0 είδα διαφορά. Σίγουρα καλύτεροι από 2 Sata-Sata2. Καλύτερα πάρε 2 Raptor και αργότερα ένα μεγάλο δίσκο Sata για αποθήκη.

Επισης οποιος εχει raptor θελω να μου πει αν κανουν πολυ θορυβο (ειδικα οι δυο που θελω!)!

Ναι...Οι 36.7 κάνουν θόρυβο και εξαρτάται και από τη χρονολογία κατασκευής. Ένα rev. που βγήκε στο τέλος 2004-αρχές 2005 μείωσε αρκετά το θόρυβο αλλά πριν από αυτό ήταν σχεδόν ανυπόφοροι. Πραγματικά σαν κάτι παλιούς δίσκους που είχαμε κάποτε. Οι δικοί μου κάνουν στην κυριολεξία το μοναδικό θόρυβο στο κουτί μου, αν τους βγάλω δεν ακούγεται τίποτα. Είναι υποφερτός σε μένα (έχω συνηθίσει χειρότερα) αλλά σε κάποιον που θέλει κάτι εντελώς αθόρυβο καλύτερα να πάρει τον 74άρη.

Και κάτι άλλο. Έχω παρατηρήσει ότι με καλή ψύξη (ανεμιστήρα ή ψύκτρα) έχουν διαφορά στην ταχύτητα (μετρημένο και με HD Tach).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.