Jump to content

Αγορά νέου desktop υπολογιστή!

dimpar

Recommended Posts

Eπεξεργαστης και μνημη:

-X2 4400+ η τουλαχιστον X2 4200+ ( θα σου ελεγα X2 3800+ αλλα παραειναι αδυναμος για ενα προιον που θα σου μεινει για καιρο εκτος και ανα σκοπευεις να τον κανεις κανενα καλο OC)

-1 GB DDR400 Kingston η καλυτερα Twinmos,Corsair αμα μπορεις

Τροφοδοσια

-FOXTRON 550 εκτος και αμα σου περισεψουυν τα λεφτα και παρεις Enermax 600W

Οθονη

- Αμα το θες για παιχνιδια και σου αρεσει να παιζεις σε μεγαλες αναλυσεις πρεπει να ειναι CRT και οχι TFT

Κουτι

-Ενα ποιοτικο μοντελο οτι τραβαει η ορεξη σου δεν ειναι αναγκη να ειναι μαρκας

-Ηχεια

για μη Surround

ΑLTEC LANCING XT1 (2)

ALTEC LANCING CS-21 (2.1)

ALTEC LANCING 5021 (2.1)

ή

για Surround

Creative Ιnspire T5900 (5.1)

Creative Inspire T7900 (7.1)

-Kαρτα Ηχου (προαιρετικο αλλα αμα μπορεις να βαλεις θα ειναι καλυτερα απο το να χρησιμοποιεις Onboard ηχου λυση τοσο γiα τα παιχνιδια οσο και για την ποιοτητα ηχου σου)

SB Audigy 2 ZS η Creative Χ-FI Χtreme Music (ερχεται σε λιγο καιρο)

Στα υπολοιπα οτι θες

και τι θα τον κανει τον διπλοπυρινο, τους ραπτορες ? και ολα αυτα τοσο μικρος. εκτος και αν δεν ασχολειται τοσο πολυ, και δεν θελει οτι ποιο γρηγορο που υπαρχει.

αφου τον θες για τον μικρο, ξαδερφο. παρε ενα συστημα σαν του κοπριτη... να εχει καλα ηχεια. οθονη ενα καλο πληκτρολογιο ,ποντικι κτλ..

τωρα αν δεν εχει διπλοπυρινο δεν εγινε και τιποτα.και ουτε θα δει την διαφορα. μαθητης ειναι... εδω εγω τωρα θα παω 3η λυκειου. και μεχρι τωρα ο 3000+ ειναι υπεραρκετος. δεν ενιωσα ποτε οτι δεν τραβαει αλλο το μοτερ, ωτε να τα σκασω τοσο γερα.

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

δεν υπαρχουν βρωμικες λεξεις..

υπαρχουν μοναχα βρωμικα μυαλα.....

so they say....

LOL

1η λυκείου? sorry κιόλας αλλά όπως έχει αναφερθεί και σε άλλα post, δεν είναι πολλα 2000euro σε υπολογιστή για ένα παλικάρι 15-16 ετών?! θα μοθ πείς μόνο η οθόνη κάνει 500-600 ευρώ.

Τεσπά, κατα την ταπεινή μου γνώμη από κουτί ας πάρει κάτι μεγάλο και φθηνό (κοίτα τα φθηνά thermaltake), mobo κάτι σε asus amd, έναν απλό 64bitto επεξεργαστή, μνήμη 1GB, σκληρός χωρίς διαδίκτυο 250 GB πιστέυω είναι αρκετά. Κάρτα γραφικών μία 6600 GT πιστέυω πάλι ότι είναι αρκετή. Στα υπόλοιπα βάλτε ότι θέλετε.

Δεν έχω συγκεκριμένες προτάσεις γιατί πολύ απλα δεν κάθησα να το ψάξω. Απλά σε αυτή την ηλικία πιστεύω ότι το καλύτερο είναι κάτι φθηνό με ΠΟΛΛΕΣ δυνατότητες αναβάθμισης μετά από 2-3 χρόνια....

Εγώ λέω να πάρει ότι πήρε και ο ξάδερφός μου που θα πάει 2α γυμνασίου.

Case Tt Shark VA7000SWA Silver

PSU HEROICHI ACE 420PB

CPU ATHLON 64 3000+ 1.80 GHz VENICE

Mobo ASUS A8N-SLI

RAM KINGSTON 512MB 400MHz DDR

G. card MSI VGA NX6600GT-VTD128

HDD1 WESTERN DIGITAL 120 GB SATA

FDD FLOPPY DISK DRIVE 3.5'

Modem CRYPTO BEST 2 56K V92 INT PCI

Monitor EIZO FlexsScan L568 17'' TFT

Keyboard MS DSP WIRELESS 2.0

Speakers LOGITECH X230

O/S WINDOWS XP HOME EDITION

Other MUSTEK UPS 800 USB RETAIL

Other CANON PIXMA IP1500

Σύνολο 1496,98

σοβαρα τωρα γιατι δεν παιρνεις την προσφορα του κοπριτη?

ή γιατι δεν ανοιγεις ενα φυλλαδιο να παρεις ενα "ετοιματζιδικο"με λιγοτερα απο 1000Ε κομπλε?

ο ξαδερφος δεν θα καταλαβει καμμια διαφορα και μεχρι να παρει χαμπαρι τι γινεται με το pc ακομα και τα ηχεια θα θεωρουνται ξεπερασμενα.ειναι πεταμενα λεφτα να παρει τωρα τρελο μηχανημα,ας παρει κατι να αρχισει να μαθαινει και οταν μαθει παιρνει το χιλιαρικο απο την καβατζα και αναβαθμιζει

επισης αν δεν μπορει να αφησει τα 1000Ε στην ακρη,μπορει να μου τα δωσει να του τα προσεχω

Το PC του Κοπρίτη είναι πολύ καλή προσφορά πάντως και είναι αχρησιμοποίητο. Ρίχνεις πάνω και μια LG 19" TFT με 300-350, κι άλλα 150-200 για σωστά πληκτρολόγια, ποντίκια και ηχεία και έχεις πολύ καλό σύστημα.

Παρεπιπτόντως, δεν ξέρω πως εννοείς το "να αντέξει 3 χρόνια" αλλά πλέον αυτό το πράγμα στους υπολογιστές απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, τελεία και Παύλος Βαμβακάρης.

Και 4000 PC να πάρεις, σε 3 χρόνια θα κάνει 500 και 6 από τις 10 τεχνολογίες που φοράει θα είναι πεπερασμένες...

Αρχική απάντηση από greekfragma [Χθες, στις 23:10]

παιδια θα τρελαθουμε μου φαινεται.........κουτι δεν θελει?ηχεια δεν θελει?πληκτρολογιο ποντικι και οπτικα μεσα αναγνωσης και εγγραφης ειναι αμελητεο ποσο?

:blink::dots: ..........:dots::blink:

Καλά ντε ίσως υπεράβαλα λιγάκι.....

Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 03:39]

Καλά ντε ίσως υπεράβαλα λιγάκι.....

200ευρω στο περιπου αυτα που σου ειπα.......και αυτα που εδωσες πριν στη λιστα ηδη ξεπερνανε τα 2000.............

λιγακι:TD:

Θα ελεγα εφοσον ο πτσιρικας δεν ξερει τι παιρνει και τι του αγοραζουν καλο θα ηταν να παρει το φτηνοτερο δυνατο (σε λογικα πλαισια εεε?).Πχ 3200+ αν οχι 3000+ ,φτηνη asus η την chaintech με τα 100€ που αναφερθηκε σε αλλο thread και μια φτηνη 19" ΤΦΤ πχ 1915.Απο καρτα μια 6600 ,χ700προ ,6600GT θα τον καλυψει.Μολις μαθει με το καιρο 1-2 χρονια αλλαζει οτι θελει με αυτα που θα του περισσεψουν απο τα 2000€.Λογικα κοντα 1000κατι ευρω θα του ερθει!

Συμφωνώ με όσα λέτε. Λέγοντας να κρατήσει ο υπολογιστής 2-3 χρόνια, στο μυαλό μου έρχεται το δικό μου μηχάνημα το οποίο ασφαλώς και μετά από 3 χρόνια είναι ξεπερασμένο, αλλά τη δουλειά μου ακόμα την κάνω μια χαρά. Βέβαια δεν παίζω extreme παιχνίδια ούτε τον φορτώνω πολύ. Όπως καταλαβαίνετε, μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι,(Windows Vista, 64bit, 2 πυρήνες, PCIX, και πολλά άλλα), θα ήθελα να πάρει κάτι και να μην το μετανοιώσει. Εγώ έχω έναν Pentiun 4 2.4Ghz και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μετά από τόσο καιρό. Δεν είχα να διαλέξω από τόσα πολλά όμως και η AMD δεν είχε το όνομα που έχει σήμερα, τουλάχιστον στο ευρύ σύνολο. Συμπερασματικά λοιπόν και από όσα μου έχετε πει:

α). Από επεξεργαστή τείνω σε : AMD Αthlon 64 X2 3800+ Dual Core. Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος μου φαίνεται αρκετά σύγχρονος. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ταχύτητα του. Από την άλλη στο e-shop υπάρχει ο INTEL PENTIUM DUAL CORE D 830 3.0 GHz - LGA775 - 800 FSB - BOX ο οποίος είναι και φτηνότερος 329 έναντι 389.

β). Motherboard κάποια επώνυμη με 3 χρόνια εγγύηση.

γ). VGA κάτι σε nVidia 6600 καλό με 256 μνήμη ας πούμε, θεωρώ υλοποιήσεις όπως η 6800 και 7800 υπερβολικές για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η ΑΤΙ υπερέχει της nVIDIA στη συγκεκριμένη κατηγορία και αν ναι με ποιόν συνδιασμό;

δ). Μνημούλα 1G ποιοτική και όχι πολύ γρήγορη. Η λύση της Kingston μου ακούγεται καλή.

ε). Για σκληρό μάλλον το βλέπω σε Sata Seagate 200G μιας και ο υποφαινώμενος έχει έναν τον οποίο τον έχει αγαπήσει.

στ). Για DVD-R μάλλον NEC 3540. Φοριέται πολύ και το εμπιστεύονται πολλοί.

ζ). Κουτάκι:δεν ξέρω ακόμα το χώρο που θα μπει το μαραφέτι, τροφοδοτικό:το enermax 495 noise taker, ή το γνωστό της hiper.

η). Ηχεία, πληκτρολόγια, ποντίκια και κλπ περιφερειακά ας τα διαλέξει εκείνος...

Αυτά έχω στο μυαλό μου. Ελπίζω να σας κατατόπησα για το πως σκέφτομαι. Ακούω σχόλια επάνω στις απόψεις μου, καθώς επίσης θα ήθελα να μου αιτιολογείτε γιατί επιλέγεται κάτι από κάτι άλλο ή γιατί διαφωνείτε με κάτι από τα ως άνω. Έτσι θα με βοηθήσετε να αποκτήσω και εγώ καλύτερη εικόνα για την αγορά.:T:

Aν ειναι να τα δωσεις παρε το ΑΜΔ Χ2 3800+ !ΑΠο καρτα μην κοιταξεις ντε και καλα να εχει 256ΜΒ μνημη!ΠΧ αν βρεις την Χ700προ με 128 Μβ στα ιδια λεφτα με την 6600 ΝΟΝ-GT με 256ΜΒ προτιμησε την!Αν παλι δεις οτι θα δωσεις 200€ περιπου για 6600GT εκει υπαρχει η 6800 με ddr η οποια ειναι καλυτερη και η Χ800!

Αρχική απάντηση από dimpar [Σήμερα, στις 14:22]

α). Από επεξεργαστή τείνω σε : AMD Αthlon 64 X2 3800+ Dual Core. Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος μου φαίνεται αρκετά σύγχρονος. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ταχύτητα του. Από την άλλη στο e-shop υπάρχει ο INTEL PENTIUM DUAL CORE D 830 3.0 GHz - LGA775 - 800 FSB - BOX ο οποίος είναι και φτηνότερος 329 έναντι 389.

Φθηνότερος μεν, αρκετά χειρότερος δε. Κάτι ξέρουν εδώ τα παιδιά που προτείνουν AMD ;)

Vga αν πάρεις 6600 ΜΗΝ πάρεις 256 πάρε με 128, τα επιπλέον 128 είναι άχρηστα αφού ο αργός πυρήνας δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί και κοστίζουν...

Με 170 πάρε 6600gt, με 200 πάρε χ800...

Πάρε Twinmos, καλύτερα timings + φθηνότερες από τις kingstone με την ίδια εγγύηση (lifetime)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.