Jump to content

κριτηρια επεξεργαστη

crazyantonis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

μηπως ξερετε πως μπορω να επιλεξω αναμεσα σε intel και amd? Γιατι με τους φιλους μου λεμε αιντε pentium 4 3.8 ghz πχ και βλεπω και amd 3900 με 2 ghz γιατι εγω με τους φιλους μου πιστευουμε οτι οσα πιο πολλα ghz τοσο καλυτερα μπορειτε να μου εξηγεισετε?:...: :...: :...: :...:

Η εποχη που η ταχυτητα του επεξεργαστη μετριοταν με τα MHz ή GHz του εχει περασει εδω και παρα πολυ καιρο. Π.χ. Ο επεξεργαστης που εχεις στην υπογραφη σου ηταν/ειναι ισαξιος με εναν Pentium3/4 στα 1.8GHz και ας τρεχει μονο στα 1466MHz.(αν θυμαμαι καλα). To ιδιο ισχυει και τωρα. Αλλωστε τα GHz εχει σταματησει να τα χρησιμοποιει και η Intel με την καινουρια ονομασια των επεξεργαστων της.(Pentium 640, 530 κτλ). Οι 2 εταιριες χρησιμοποιουν διαφορετικο τροπο μετρησης των επιδοσεων των επεξεργαστων τους και διαφορετικες τεχνολογιες/αρχιτεκτονικες στους επεξεργαστες τους γι'αυτο και η διαφορα στα MHz, που σημαινει οτι π.χ. 2 GHz ενος Athlon64 939, ειναι αρκετα ωστε να ανταγωνιστουν ισαξια εναν P4 στα 3.4GHz(παραδειγμα).

να προσθεσω και κατι αλλο. πχ εχουμε εναν amd 3000+, αυτος δουλευει στα 2 ghz. εχεις ομως το 3000+ ωστε να καταλαβουμε οτι σε σχεση με ιντελ εχει της ιδιες επιδοσεις με εναν 3000 της ιντελ. ο καλυτερος τροπος ειναι αυτο που ειπε ο ζαποτεκ για μετρηση επιδοσεων.

Για την ώρα επέλεξε AMD. Μόλις βγουν οι Yonah από μεριάς Intel βλέπουμε.

Αν τον θέλεις για games πάρε έναν 3500+.

Αν θέλεις για βαρβάτα πράγματα πάρε έναν Χ2 3800+.

σκοπος δεν ειναι ουτε τα ΜΗz ουτε τα φλοπς σκοπος ειναι τι τον θες να κανει...

για παιχνιδια παρε amd...

Βασικά παραείναι καλοί οι επεξεργαστές για λειτουργικό που ζεί από το 2001-02 και το 64-bit os παραμένει άγουρο.

Προτίμησε ΑΜD οχι τόσο για τις επιδόσεις,όσο για τα λιγότερα watt που ζητάει και τα μικρότερα ποσά θερμότητας που εκλύονται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.