Jump to content

Επείγον, η onboard αρνείται να δουλέψει!

planetman

Recommended Posts

Έχεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή 5.1 ή απλό ενισχυτή για να συνδέσεις με την οπτική;

Αν τα ηχεία σου υποστηρίζουν εξωτερικό 5.1 αποκωδικοποιητή κάνεις τα παρακάτω.

Πρέπει να επιλέξεις start control panel sound effect manager. Εκεί θα επιλέξεις spdif και output digital only. Με διξί κλικ στο εικονάκι ήχου στη μπάρα κάτω δεξιά επιλέγεις Adjust audio properties - volume - advanced και ηχεία 5.1. Δες και το manual των ηχείων ή της συσκευής που συνδέεις την οπτική SPDIF τι ρόλο παίζει. Αν δεν έχεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις αναλογικές εξόδους των ηχείων.

Σωστά δεν αλλάζει η ένταση ήχου στο SPDIF (είναι αχνό).

Αρχική απάντηση από planetman [Σήμερα, στις 16:30]

Ορίστε, έτσι το έχω ρυθμίσει. Κάνω κάτι λάθος; Έχουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή.

Αυτή την έκδοση δεν την έχω δει. Ίσως είναι παλιά. Κατέβασες την τελευταία έκδοση οδηγών που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ;

Μα μπήκα στο site που έδωσες και κατέβασα αυτή που είχε. Η τελευταία δεν ήταν; v.3.76 είναι. Η δικιά σου;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ;;;;;;;;;;:TD: :TD: :TD: :TD: :TD: :TD: :TD: Έχω ξενερώσει τρελά.

Σε μένα έχει διαφορετικά tabs και η εικόνα που δείχνεις διαφέρει. Έχω δυο tabs επιπλέον. Connector sensing και spdif στη v.3.76. Το δικό σου έχει το spdif στο speaker configuration και είναι πιο πλούσιο. Εμένα μου έχει δυο μόνο επιλογές. Output digital only και no output. Παλιότερα την επιλογή digital output την είχα από τα Windows. Ψάξε μήπως την έχεις εκεί στο Advanced του Volume control των Windows. Δοκίμασε να βάλεις 2ch speaker. Είδα οτι βγάζει φως η οπτική έξοδος άρα δουλεύει. Παράξενο που δεν έχεις ήχο. Κάτι απλό θάναι όπως κάποια ένταση ή ρύθμιση στα ηχεία - ενισχυτή. Δοκίμασε αν έχεις ήχο σε ταινία DVD.

Εννοείς να βάλω PLII movie και μετά να επιλέξω optical; Το έκανα και πάλι τίποτα. Το PLII παίζει μια χαρά με το αναλογικό, αλλά όταν βάζω input: optical, σταματάει ο ήχος.:...:

mariosalice, έκανα ήδη αυτό που είπες. Σύνδεσα τα ηχεία με την οπτική ίνα με τον άλλο υπολογιστή με το Soundstorm (Abit NF7-S) και παίξαν μια χαρά. Όχι ότι είδα διαφορά στην ποιότητα αλλά λέμε τώρα. ’ρα φταίει η μητρική.

Εφόσον δεν δουλεύει η οπτική έξοδος, δεν θα δουλεύει και το coaxial; Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση; Γιατί στο soundstorm η μπάρα του SP/DIF δεν ήταν γκριζαρισμένη και μπορούσα να αυξομειώσω ένταση σε αντίθεση με την Neo2 που είναι γκριζαρισμένη.

Όλα αυτά είναι παράξενα. Στη δική μου μητρική η ένταση του SPDIF είναι γκριζαρισμένη με τους οδηγούς της Realtek. Διαφορά στην ποιότητα υπάρχει ανάμεσα στην αναλογική έξοδο και την SPDIF μέσω οπτικής και είναι σημαντική. Είπες οτι έχει φως η οπτική στη Neo2, οτι η κάρτα ήχου είναι ενεργοποιημένη στο BIOS και έχεις βάλει τους τελευταίους οδηγούς της Realtek. Ότι ήταν να κάνεις το έκανες νομίζω. Κι εγώ έχω κάποια προβλήματα με τους τελευταίους οδηγούς για AC97 με SPDIF όπως οτι δεν ακούγεται ο ήχος στο μικρόφωνο πια και δεν αυξάνει η ένταση από το κεντρικό volume control (παρά μόνο αν συνδέσω τα ηχεία αναλογικά).

αφου βλεπεις μαν οτι φταει η ονμπορντ...

γιατι το πολεμας...φυλα το χρονο σου και τα λεφτακια σου και παρε μια καρτα ήχου...

πηρες που πηρες τα αγαπημενα μου ηχεια....παρε και μια xfi... :D

Αρχική απάντηση από planetman [Σήμερα, στις 11:39]

Έβαλα και coaxial καλώδιο και μαντέψτε! ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ!:mad: :mad: :TD: :TD: :fight: :slap:

Φυσικά και δεν θα δούλευε. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αφού έχεις φως στην οπτική πως δεν έχεις ήχο.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 16:09]

Φυσικά και δεν θα δούλευε.

Γιατί να μην δούλευε;

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 16:09]

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αφού έχεις φως στην οπτική πως δεν έχεις ήχο.

Ούτε εγώ μπορώ να το καταλάβω αυτό. Πάντως τη σύνδεση την έκανα σωστά. Το ίδιο σύνδεσα και με την Abit.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.