Jump to content

Επείγον, η onboard αρνείται να δουλέψει!

planetman

Recommended Posts

Ρε παιδιά, είχα την soundblaster live 4.1 και είπα να ενεργοποιήσω την onboard γιατί πήρα καινούρια 5.1 ηχεία. Μητρική η Neo2.

Απεγκατέστησα drivers της live, έβγαλα τη live. Ενεργοποίησα από bios την onboard, μπήκα windows, βάζω audio nforce drivers και δεν μπορώ να έχω ήχο. Όταν πάω να τρέξω nvmixer μου πετάει το εξής μήνυμα.

Τί διάολο κάνω λάθος;:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help::(

post-1166-1416072151,1592_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:27]

Έλα μου ντε?????

Ακόμα και να τους διαλέξεις στην εγκατάσταση, στην ουσία δεν μπαίνουν!!!!!

Eιναι και αυτο ενα απο τα πολλα απιθανα των windows!!!!! !!!!!

Αρχική απάντηση από FLO

Eιναι και αυτο ενα απο τα πολλα απιθανα των windows!!!!! !!!!!

Αν εννοείς αυτό:

Αρχική απάντηση από spc

Ακόμα και να τους διαλέξεις στην εγκατάσταση, στην ουσία δεν μπαίνουν!!!!!

Σωστό είναι! (με την έννοια ότι τους διαλέγεις αλλά δεν μπαίνουν αφού δεν βρίσκουν το ανάλογο hardware)

Αρχική απάντηση από planetman

Οκ παιδιά, έβαλα ήδη τους realtek από το CD της μητρικής. Όλα οκ αν και δεν μου φαίνεται να δίνει πολλή ένταση στα Z-5500! Το ψάχνω ακόμη...

Z-5500?

σνιφ σνιφ....θελω κι εγω...ειναι πανεμορφα...απλα πανεμορφα...

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 19:07]

Z-5500?

σνιφ σνιφ....θελω κι εγω...ειναι πανεμορφα...απλα πανεμορφα...

Σήμερα μου ήρθαν. Έχω τραβήξει φωτογραφίες για να κάνω review απλά περιμένω λιγάκι να τα ακούσω σε όλες τις περιπτώσεις (ταινίες, παιχνίδια, μουσική κτλ.) για να εκφέρω γνώμη...

Κατέβαζω τώρα τους drivers. Αξίζει να πάρω καμμιά κάρτα ήχου; Θα δω διαφορές ή παπάρια;

Παλιά δούλευα την onboard κάρτα ήχου (ΑΝ7),

αλλά μετά έβαλα μία Creative SB Live 5.1 Digital.

Με την Creative τα ηχεία μου παίζουν πολύ πιο δυνατά!

Οπότε σου προτείνω να πάρεις μία καρτούλα!

Τελικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η πηγή ήχου. Είχα βάλει ταινία και γι'αυτό είπα ότι δεν έχουν και πάρα πολλή ένταση. Στα mp3, είναι καλύτερα τα πράγματα.

Σήμερα έψαξα για coaxial καλώδιο και το φτηνότερο που βρήκα είχε 20 τα 3 μέτρα. Δεν είναι ακριβό; Αξίζει τον κόπο;

FrOsT, προς το παρόν χρησιμοποιώ τις αναλογικές εισόδους.

Όντως Χάρη, περιμένω να δω τί θα γίνει με τις X-Fi, γι'αυτό δεν πήρα ακόμη καμμιά Audigy 2 ZS.

Όταν η μητρική έχει onboard κάρτα ήχου δεν νομίζω να δικαιολογείται η αγορά και άλλης κάρτας. Η ποιότητα του ήχου όταν χρησιμοποιούμε spdif έξοδο με εξωτερικό αποκωδικοποιητή είναι άριστη. Προσωπικά έχω να αγοράσω κάρτα ήχου πολλά χρόνια. Εϊχα αγοράσει πριν από 5-6 χρόνια ένα midiland 5.1 αποκωδικοποιητή - ενισχυτή και σύνδεσα πανω πέντε ηχεία bose. Τα έχω συδέσει με οπτική ίνα στην SPDIF έξοδο της onboard κάρτας ήχου που είναι η Realtek ALC850 AC'97 Rev 2.3 Audio CODEC 8-Channel. Ο ήχος είναι υπέροχος. Η ένταση είναι επαρκής για ένα κανονικό δωμάτιο αλλά όχι για σαλόνι αλλά αυτό είναι θέμα ενισχυτή και όχι κάρτας ήχου. Όλοι οι ήχοι βγαίνουν και από τα 5.1 ηχεία σε PCM κωδικοποίηση και surround mode Pro Logic. Τα παιχνίδια που υποστηρίζουν Dolby Digital 5.1 όπως και οι ταινίες DVD με DD5.1 αναγνωρίζονται ως AC-3. Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει μια ξεχωριστή κάρτα ήχου δεν ξέρω.

Ο ήχος που έχεις στα παιχνίδια δεν είναι κανονικός 5.1 όμως αλλά prologic, κοινώς αποκωδικοποιηση από το stereo και αυτό διότι εκτός του soundstorm στο NF2, δεν υπάρχει onboard κύκλωμα με on the fly κωδικοποίηση σε AC-3 5.1.

Μερικές τελευταίες (ελπίζω) ερωτησούλες:

1) Μάλλον η οπτική ίνα είναι πιο φτηνή. Μήπως είναι καλύτερα να πάρω οπτική ίνα; Έχει έξοδο η Νεο2, έτσι;

2) Ο decoder σαν επιλογές εφέ έχει (Stereo, stereo x2, PLII Movie, PLII music, 6ch direct). Απλά δεν ξέρω τί να χρησιμοποιήσω σε κάθε περίπτωση. Σε μουσική βάζω Stereo x2, σε ταινίες PLII Movie (προς το παρόν που είμαι συνδεδεμένος αναλογικά), στα παιχνίδια τί βάζω; Stereo x2 ή τί άλλο; Ξέρει κανείς; Πώς θα έχω δηλαδή σωστό surround;

ΥΓ: Κλασική μουσική ακούω τώρα.:worship: :worship: Πόρωση!

Αρχική απάντηση από chroma [Χθες, στις 21:09]

Ο ήχος που έχεις στα παιχνίδια δεν είναι κανονικός 5.1 όμως αλλά prologic, κοινώς αποκωδικοποιηση από το stereo και αυτό διότι εκτός του soundstorm στο NF2, δεν υπάρχει onboard κύκλωμα με on the fly κωδικοποίηση σε AC-3 5.1.

Έχω πετύχει ένα δυο παιχνίδια που είχαν επιλογή εκτός από ΕΑΧ (και άλλες κωδικοποιήσεις της Creative) και AC-3 , δηλαδή κανονικό ήχο 5.1. Επίσης υπάρχουν κάποια τραγούδια κωδικοποιημένα σε AC-3 που και αυτά παίζουν 5.1. Σε γενικές γραμμές όμως ο ήχος των PC είναι στερεοφωνικός και για τα παιχνίδια ΕΑΧ για 4 ηχεία. Η on the fly κωδικοποίηση σε AC-3 5.1 χρειάζεται μόνο για ήχους που δεν είναι από τη μαμά τους 5.1. Η μόνη περίπτωση νομίζω που έχει κάποια αξία είναι στη μετατροπή από ΕΑΧ σε 5.1. Αλλά και πάλι ο ήχος δεν είναι 5.1 αλλά ΕΑΧ για 4 κανάλια που παίζει πιο αξιόπιστα σε 5.1 αποκωδικοποιητή. Προσωπικά δεν βρίσκω κάποια διαφορά στον ήχο με prologic.

Για την Creative ένα έχω να πω. Έχω κυριολεκτικά αγανακτίσει από την κοροιδία και την τιμολογιακή τους πολιτική. Αναγνωρίζω την προσφορά της Εταιρίας μια και αφού πήραν τα σκήπτρα από το πρώτο chipset ήχου ανέβασαν το επίπεδο των δυνατοτήτων στους υπολογιστές αλλά τους πληρώσαμε αρκετά κερατιάτικα λεφτά στο παρελθόν. Φτάνει πια.

Το αποκορύφωμα της απάτης τους ήταν μια πανάκριβη (έτσουζε) daughterboard (waveblaster) που έδινε τη δυνατότητα επεξεργασίας πραγματικών ήχων σε midi.

Ορισμένες μαρκετίστικες πρακτικές που έχουν εφαρμόσει κάποιες εταιρίες που ξέφυγαν από το προσωπικό ενδιαφέρον των πρωτεργατών και γιγαντώθηκαν και μπήκαν στη μέση διαφοροι μαρκετίστες και αναλυτές της αγοράς και άλλα τέτοια φρούτα θα τις πληρώσουν αργά ή γρήγορα. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Η Creative είναι μια από αυτές για μένα. Ανάλογη συμπεριφορά έχω συναντήσει από τη Norton, και λιγότερο από την Intel.

Κατέβασα καινούριους drivers της AC97 και τώρα πλέον έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις και στο 6ch direct παίζουν ΟΛΑ τα ηχεία ακόμα και όταν ακούω μουσική ενώ με τους προηγούμενους έπαιζαν μόνο τα 3.1. Οπότε μήπως και στις ταινίες και στα παιχνίδια το αφήνω έτσι; (6ch direct)

Λοιπόν παίδες, πήγα και αγόρασα μία οπτική ίνα. Σύνδεσα τα ηχειάκια με την Neo2, αποσύνδεσα το αναλογικό καλώδιο, έβαλα από το panel των ηχείων πηγή οπτική και μου λέει "Input: Optical, No digital Data" και δεν έχω ήχο. Τί κάνω λάθος; Εντωμεταξύ στα properties του ήχου κάτω δεξιά στα windows η μπάρα του Spdif είναι γκριζαρισμένο. Έχει κάποια σχέση;

Να προσθέσω ότι η οπτική ίνα στο άκρο της φαίνεται ότι έχει φως, λογικά δηλαδή δίνει σήμα η μητρική. Bios δεν βρήκα κάποια άλλη επιλογή ούτε στις επιλογές της κάρτας ήχου. Γιατί δεν βλέπουν οπτικό σήμα τα ηχεία;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.