Jump to content

Βοηθεια με Aerogate 2

Παπ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια... πριν λιγες μερες απεκτησα το Aerogate 2 αλλα συναντησα ενα προβλημα με τους σενσορες. Εβαλλα ενα σενσορα στον επεξεργαστη και δεν δουλευει. Μετα νομιζα πως ηταν χαλασμενος οποτε παιρνω εναν σενσορα που ειχα βαλλει στον σκληρο ο οποιος δουλευε. Τον βαζω στον επεξεργαστη και μου εκανε παλι τα ιδια. Μετα ο σενσορας δεν δουλευε ουτε στον σκληρο. Ξερετε γιατι??? Η παστα που μπαινει στον επεξεργαστη χαλαει τους σενσορες;;; και αν ναι που θα βρω καινουργιους;;;

Ευχαριστω για τον χρονο σας!!

Αρχική απάντηση από vdeseris

Όταν λες "έβαλα ένα σενσορα στον επεξεργαστη" που ακριβώς εννοείς???

κάτι μου λέει ότι οι σένσορες πήραν την θέση μορταδέλας σε σαντουιτσάκι cpu/ψύκτρας με extra σάλτσα θερμοαγώγιμη παστούλα και ''φαγώθηκαν'' :p

Αρχική απάντηση από vdeseris

Όταν λες "έβαλα ένα σενσορα στον επεξεργαστη" που ακριβώς εννοείς???

Παω στοιχημα ακριβως εκει που φανταστηκες.

Ειστε σωστοι.... την εκανα την πατατα.... γιατι δεν ρωτουσα πιο πριν!!!!!!!! Τωρα τι μπορω να κανω;; Απο που μπορω να αγορασω σενσορες αν υπαρχουν στην αγορα. Παρακαλω βοηθηστε!!!!!

Παιδια γιατι δεν απαντατε;;; τοσο χαλια τα εκανα;;; :devil:

Με ενδιαφερει να μαθω αν οι σενσορες χαλασαν και αν ναι που μπορω να βρω στην αγορα αν μπορω φυσικα!!!:wall: :wall:

Οι αισθητήρες αυτοί λέγονται θερμοζεύγη. Ουσιαστικά είναι μια μεταβλητή αντίσταση που αλλάζει με την θερμοκρασία. Στο aerogate επειδή το έχω και εγω όσο μεγαλώνει η θερμοκρασία μικραίνει η αντίσταση και το αντίστροφο. Το καλωδιάκι του σε θερμοκρασία 29.5-30 βαθμούς έχει αντίσταση 8.5-8.7 ΚΩ. Βρές θερμοζεύγος ίδιας αντίστασης ή ψάξου με θερμίστορ NTC.

Τα θερμίστορ είναι αντιστάσεις που μεταβάλλονται με την θερμοκρασία και μάλιστα τα NTC όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία πέφτει η αντίσταση, ακριβώς όπως στον αισθητήρα του aerogate

Δηλαδη με λιγα λογια μου λες να παρω αυτο το θερμιστορ(πρωτη φορα το ακουω:tomato: :tomato: ) και να το βαλλω στο aerogate 2 ;;; (Βλακεια ειπα;;;)

Αρχική απάντηση από Παπ [Σήμερα, στις 14:42]

Δηλαδη με λιγα λογια μου λες να παρω αυτο το θερμιστορ(πρωτη φορα το ακουω:tomato: :tomato: ) και να το βαλλω στο aerogate 2 ;;; (Βλακεια ειπα;;;)

Το link που σου δίνω είναι για τους γνήσιους αισθητήρες που χρησιμοποιεί η CoolerMaster στα Aerogate/ Musketeer. Οπότε αντικαθιστάς τον χαλασμένο με έναν από αυτούς (η συσκευασία περιλαμβάνει δύο).

Ok φιλε εισαι ωραιος.... εψαξα στο site του μουλτιραμα αλλα δεν τους βρηκα.... εσυ εχεις συγκεκριμενο λινκ που τους δειχνει;;(εννοω στο site του μουλτιραμα). Σορυ αν σε πρηζω φιλε....αλλα τα εχω παιξει επειδει ειναι καινουργιο το aerogate!!!!

κάτι μου λέει ότι οι σένσορες πήραν την θέση μορταδέλας σε σαντουιτσάκι cpu/ψύκτρας με extra σάλτσα θερμοαγώγιμη παστούλα και ''φαγώθηκαν''

:rofl: :rofl: :rofl:

Κολλητός έκανε το ίδιο με σένα , και κατέληξε να καβατζώσει έναν σένσορα από το κλιματαιρ του διαμερίσματος που νοικιάζει . Την βγάζεις και στο τζάμπα έτσι :cool:

Αλλιώς , μια βολτούλα από το μουλτιράμα που ανέφερε ο φίλος παραπάνω και είσαι οκ

Και εγώ έτσι την πάτησα με ένα akasa. Στα καλά καθούμενα μυρίζω καπνό... Κλείνω το pc γρήγορα, το ξανανοίγω, δεν δούλευε. Το γύρισα λοιπόν στο μαγαζί επινοώντας μία δικιά μου άσχετη ιστορία. Το στείλανε στην Αθήνα και σε 2 εβδομάδες μου δώσανε καινούργιο. Την γλίτωσα φθηνά. :whistling

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.