Raiden Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 Παιδιά μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε πάνω στο θέμα του Δορυφορικού Internet ( εξοπλισμός , ταχύτητες , τιμές κ.τ.λ) . Λεμέ με κάτι παιδιά να κάνουμε δίκτυο και να την μοιραζόμαστε ( αλλά να είναι 1Gb τουλάχιστον ). Εσείς τι λέτε πάνω σε αυτό ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Αύγουστος 30, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 1Gbit??? Δεν νομίζω........... 1Mbit κάτι μπορεί να γίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Αύγουστος 30, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Τι να το κανετε το δορυφορικο Internet ? Μεγαλο κοστος εξοπλισμου. Μεγαλο delay σε roundtrip ping, το οποιο το καθιστα απαγορευτικο για τις περισσοτερες εφαρμογες internet πχ online games. Ειναι καλο μονο για μεγαλα downloads .Δε βολευεστε με adsl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Αύγουστος 30, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 αν βαλεις 1GB με δορυφορικο ιντερνετ θα σου δινω 200 το μηνα για τα 100ΜΒΙΤ για τη παρτη μου αν θες, δεν ειναι τιποτα το 10% της συνδεσης σου θα καταναλωνω και την εγκατασταση για το ασυρματο θα τη κανω εγω :hehe: :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 30, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Επιπλέον αν δεν το κάνετε αμφίδρομο (που ακριβαίνει ακόμα παραπάνω) θα πρέπει να έχετε και μία ακόμα σύνδεση για το upload. Πάντως υπάρχουν κάτι φτηνές λύσεις που μπορείς να κατεβάζεις και εσύ πράγματα που κατεβάζουν οι υπόλοιποι κανονικοί χρήστες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σας ενδιαφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 30, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 έχω την αίσθηση ότι παίζει μόνο με ογκοχρέωση πια, και επίσης τα ping του δορυφορικού τα θυμάμαι να είναι άθλια, σίγουρα on-line games δεν παίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Αύγουστος 30, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Δορυφορικο Ιντερνετ = ειναι σαν να δώσεις νταλικα σε πιτσαδόρο να κανει delivery Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 30, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 Δορυφορικο Ιντερνετ = ειναι σαν να δώσεις νταλικα σε πιτσαδόρο να κανει delivery Ναι αλλά θα παραδώσει πολλές πίτσες μαζί Όλα είναι θέμα του τι χρειάζεσαι από την internet γραμμή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Αύγουστος 30, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Εδώ θα βρείς οτι χρειάζεσαι για το δορυφορικό. Παντως αν εχει στην περιοχή σου dsl μην μπλεκεις καθολου με δορυφορικό. Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα μια dsl, τωρα μαλιστα που αναμένεται και πτώση τιμών Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raiden Αύγουστος 31, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2005 Αν βάλω 1Mb DSL ποσό θα μου βγει γιατί στο site της Hellas digital την 1 Mb την είχε 60 ευρώ τον μην ( η αντίστοιχη DSL νομίζω είναι πολλυυυυ παραπάνω ). Όσο για τον εξοπλισμό είναι 100 ευρώ ( όχι και τόσο πολλά ). Μάλιστα είχε μια προσφορά , αν κλίσω συμβόλαιο για ένα χρόνο μου δίνουν τσάμπα 12μήνες + 4 ΔΩΡΟ + Sat in a BOX PCI ή 12 μήνες HOL PSTN + Modem 56k ( καλά τι την χρειάζομαι την PSTN , δεν μπορώ χωρίς απλή σύνδεση ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 31, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2005 Όπως είπα και παραπάνω, αν το δορυφορικό internet δεν είναι αμφίδρομο πρέπει να έχεις και μία ακόμα σύνδεση για το upload σου, για αυτό σου δίνουν μια pstn δώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Αύγουστος 31, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2005 Πρώτα απ'όλα μην νομίζεις πως θα έχεις 1Μb ολη τη μέρα. Αρκετοι που βαλανε παρατηρούν την ημέρα αρκετα χαμηλότερες ταχυτητες (της ταξης των 400kbit, ισως και χαμηλότερες) και το βραδυ η κατάσταση βελτιώνεται.Το κοστος θα το υπολογίσεις αναλογα με το πόσες ώρες την ημέρα θα το χρησιμοποιείς. Οπως ειπε και ο τρεντυ απ'τη στιγμή που δε θα παρεις αμφίδρομο πρεπει να μπαινεις με dialup αλλιώς δε θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.Εγω πάντως θα σε συμβούλευα να μην κάνεις συμβόλαιο για 1 χρονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Αύγουστος 31, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2005 αστον να κανει ,να εχουμε και καποιον να γελαμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 1, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Raiden Αν βάλω 1Mb DSL ποσό θα μου βγει γιατί στο site της Hellas digital την 1 Mb την είχε 60 ευρώ τον μην ( η αντίστοιχη DSL νομίζω είναι πολλυυυυ παραπάνω ). Όσο για τον εξοπλισμό είναι 100 ευρώ ( όχι και τόσο πολλά ). Μάλιστα είχε μια προσφορά , αν κλίσω συμβόλαιο για ένα χρόνο μου δίνουν τσάμπα 12μήνες + 4 ΔΩΡΟ + Sat in a BOX PCI ή 12 μήνες HOL PSTN + Modem 56k ( καλά τι την χρειάζομαι την PSTN , δεν μπορώ χωρίς απλή σύνδεση ? ) με τι όγκο δεδομένων, τό ψαξες? το pstn χρειάζεται διότι στέλνεις μέσω pstn, παίρνεις μέσω δορυφόρου. μη συγκρίνεις πάντως dsl με (τέτοιου τύπου) δορυφορικό. το δορυφορικό υπήρξε για λίγο πριν έρθουν οι dsl, άλλο να μισθώνεις τον οτέ κι άλλο το δορυφόρο, ο δορυφόρος κοστίζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Σεπτέμβριος 1, 2005 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 Ενα αλλο προβλημα που υπαρχει ειναι το bottleneck που θα δημιουργειτε μεταξυ down και upΟ λογος συνηθως ειναι 3/1 ο λογος στο 1mbit down με 5,6kbit καταλαβαινετε οτι ειναι πολυυυ μικρος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.