Jump to content

VGA Watercooling

Matrician

Recommended Posts

Χαιρετώ, καλωσήλθα και καλώς σας βρήκα στην ωραία αυτή εικονική κοινότητα. Κάνω λοιπόν το πρώτο μου post με την εξής απορία:

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα watercooling kit και συγκεκριμένα ένα waterchill της Asetek, το οποίο θα καλύπτει εκτός από CPU την VGA και το Chipset. Όσο αφορά την VGA το waterblock θα καλύπτει μόνο τo GPU (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα) με αποτέλεσμα οι μνήμες να μην ψύχονται καθόλου. Σ' αυτή την περίπτωση τι προτείνετε για αποτελεσματική ψύξη των μνημών της κάρτας γραφικών; Οι ψυκτρούλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο κάνουν καλή δουλειά ή το o/c που θα επιτυγχάνεται στις μνήμες θα είναι δυσανάλογα μικρότερο σε σχέση με τo υδροψυχθέν GPU;

Παρακαλώ όποια πρόταση/βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Αρχική απάντηση από haris1984 [Χθες, στις 20:39]

ψυκτρουλες και εναν 12αρη ανεμιστηρα σε χαμηλες στροφες να βαραει την καρτα και εισαι τζετ..

το ίδιο και από εμένα φιλε μου και καλως ήρθες.

Καλώς ήλθες στην ομάδα. Σαφώς με μια custom υδρόψυξη θα έχεις καλύτερες επιδόσεις. Αλλά με μία έτοιμη όπως το reserator λιγότερο θόρυβο. Εσύ αποφασίζεις τι βαραίνει πιο πολύ στο δικό σου σύστημα. :)

Να 'στε καλά παιδιά. Την custom υδρόψυξη δεν την προτίμησα γιατί κυρίως περνώ την χειρότερη περίοδο από άποψη ελεύθερου χρόνου και εκτός αυτού είναι η 1η μου προσέγγιση στο τομέα αυτό (της υδρόψυξης) και γι' αυτό προτιμώ για ξεκίνημα ένα ready kit.

Η λύση με τις ψυκτρούλες και τον έξτρα ανεμιστήρα φαίνεται καλή για το θέμα που μ' απασχολεί όμως το κουτί αμφιβάλω αν έχει θέση για ένα ακόμη. Το κουτί είναι Thermatake Shark VA 7000 SWA κι έχει όλα κι όλα 2 12άρηδες ανεμιστήρες, 1 εμπρός κι 1 πίσω. Θα μπορούσε να μπεί αντί αυτού ανεμιστήρας σε PCI μορφή; Στην προκειμένη περίπτωση όμως φυσάει αντίθετα απ' τη διεύθυνση της κάρτας γραφικών.

Καμία πρόταση επ αυτού;

Δεν θα βρεις τιποτα. Καλυτερα να βαλεις ψυχτρουλες στην καρτα και ανοιγοντας μια τρυπα στο πλαινο κ τοποθετωντας εναν 120αρι οπως σου ειπαν, θα εχεις το καλυτερο αποτελεσμα!

δεν χρειαζεται να κανεις τρυπα...εγω εχω 2 8αρηδες τον εναν πανω στον αλλον και ο πανω 8αρης ειναι ακριβως στο υψος της καρτας γραφικων...

παντως μην νομιζεις οτι το ετοιμο κιτ εχει κατι πιο ευκολο απο πλευρας εργονομιας...

στο κατω κατω στειλε ενα pm στον eleven να σου δωσει τιμες για εξαρτηματα και ισως μπορεσει να σου στειλει ενα πακετο με λαστιχα,αντλια,ψυγειο,μπλοκ ολα διαλεγμενα κομματια...καλυτερα και φτηνοτερα απο αντιστοιχα επωνυμα...ή νομιζεις οτι στο ετοιμο θα ειναι κομμενα τα λαστιχα και ετοιμες οι θεσεις για να τα τοποθετησεις στο κουτι σου?

OK, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα μπορούσα να αναρτήσω τον ανεμιστήρα στην "κυψέλη" του πλαϊνού καλύματος ή να ακολουθήσω τα χνάρια του haris1984. Όσον αφορά την custom λύση που προτείνετε, επειδή προτιμώ να κάνω έρευνα αγοράς μόνος μου, θα πρέπει να ψάξω για κάθε component ξεωριστά + να τα συνδυάσω όλα έτσι ώστε να ταιριάζουν "ιδανικά". Σε μια τέτοια περίπτωση δεδομένα θεωρώ τις σωληνώσεις τύπου tygon (οι οποίες είναι απ' τις καλύτερες απ' ότι διαβάζω) και ίσως τα block του eleven τα οποία έχουν εξαιρετικές κριτικές. Πάντως με βάζετε σε πειρασμό, γιατί το kit της Asetek που επέλεξα μόνο φθηνό δεν είναι για τις οικονομικές μου δυνατότητες, αλλά το επέλεξα κυρίως επειδή ποντάρω στην ποιότητα με τις ανάλογες επιδόσεις.

Επειδή και εγώ φίλε matrician ετοιμάζομαι για αγορά υδρόψυκτου συστήματος ανάλογο με το δικό σου σύμφωνα από την έρευνα που έκανα και με τη συμβουλή των παιδιών εδώ μέσα αποφάσισα ότι η custom λύση είναι καλύτερη από την έτοιμη καθαρά και για τα τρία κριτήρια απόδοση/τιμή/ποιότητα. Οπότε και εγώ θα 'λεγα custom :T:

μα γιατι να μην μπεις σε πειρασμο για custom...αν δεν εμπαινες θα ηταν το προβλημα...

απο εμπειρια θα σου ελεγα να τα σκασεις μια και καλη και να μην χρειαζεται να δινεις καθε λιγο και λιγακι λεφτα...αντλια 1250, μπλοκς απο τον 11(αυτα εχω),λαστιχο φτηνο στην αρχη και ψυγειο αναλογα το μεγεθος που σε βολευει(τουλαχιστον διπλο θα προτεινα με ολα αυτα πανω)...

αληθεια...τι συστημα εχεις?

τσαμπα λεφτα δινεις... οπως ειχα δωσει και εγω στην αρχη, ευτυχως ειχα το μικρο κιτ της ασετεκ. πανε κατευθειαν σε καστομ, θα το μετανοιωσεις μετα. με τα λεφτα που θα δωσεις να παρεις το ετοιμο κιτ, ακριβως τα μισα χρειαζεσαι σε καστομ+καλυτερες επιδοσεις.

To kit της Asetek στο οποίο κατέληξα είναι το "WaterChill POWER KIT [10mm] 03-L-1211".

Όσον αφορά το σύστημα μου, αυτό έιναι:

Athlon64 3500+ (venice)

OCZ PC4000 Gold Rev.2 (2.5-3-3-8) 2x512

MSI K8N Neo2 Platinum

MSI Geforce 6800GT 256MB (AGP)

Audigy 2ZS

Tagan TG480-U01

Maxtor 200GB SATA

Thermatake Shark VA 7000 SWA

(Μνήμη και σκληρός πάνε για διπλασιασμό)

Και μιας κι αρχίσατε να με πείθετε ακούω προτάσεις για ένα πολύ καλό custom σύστημα υδρόψυξης. Για παράδειγμα εγώ σκέφτομαι για μερικά components (μερικά από τα οποία αναφέρθηκαν ήδη): Σωληνώσεις Tygon (εδώ βέβαια εξαρτάται και πόσο μήκος θα χρειαστώ γιατί απ' ότι είδα είναι ακριβά), Αντλία Eheim 1250 και blocks του 11. Τώρα για ότι άλλο δεν γνωρίζω που να στραφώ, οπότε περιμένω προτάσεις ...

Eγω θα σουλεγα να φτιαξεις ενα custom.Οπως ειπαν πρην τα παιδια και καλητερη μερχι πολυ καλητερη αποδοση θα εχεις.Οσο γιατα λευτα εσει αποφσιζεις που να τα χαλας :p

Αμα φτιαξεις ομως μια custom βαζεις και block γιατην καρτα σου να καλιπτει και την ram

alphacoolnexxxosnvxp0075vk.jpg

:D

To kit της Asetek κοστίζει περί τα 280+ ευρώ, αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου κατά πόσο φθηνότερο θα μου βγεί ένα custom set, ειδικά αν πάρω vga waterblock που να καλύπτει και τις μνήμες. Παρεπιπτόντως Ματθαίε γνωρίζεις που μπορώ θα βρω ένα τέτοιο και πόσο κοστίζει;

ποσο κανειιιιιιιι? πανε σε κανα phase αμα κανει τοσο.

αυτο νομιζω κανει http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=186

για vga και cpu υπολογισε στα 220+ με το συγκεκριμενο block στην καρτα αυτο που λεω.

Λέω να κάνω ένα βήμα την φορά και με τη σειρά, οπότε ξεκινάω από υδρόψυξη. Όταν πιά δεν θα μου αρκεί αυτό και γίνω άπληστος και απαιτώ πολικό ψύχος στο PC, τότε πάω για πιό extreme καταστάσεις :D .

Υπολόγισα το κόστος των κομματιών για ένα custom waterkit, λαμβανομένου υπόψη και του πολύ χρήσιμου link που έδωσες MaGiCMaN και μου βγαίνει πιό ακριβό απ' το έτοιμο!

Μόνο τα blocks κάνουν κοντά 150 ευρώ και με αντλία και radiator ξεπεράσαμε το έτοιμο kit της Asetek. :confused:

Με βλέπω να οπισθοχωρώ προς το έτοιμο πάλι ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.